inte-attraherad-av-partner

6 viktiga skillnader mellan sex och porr

Att porr har ett dåligt rykte är det nog få som skulle ställa sig emot. Jag springer dagligen på myter och teorier om att porr är skadligt för sinnet, förstör förhållanden och till och med påverkar kroppen negativt. Till och med myter om att porr leder till kvinnohat och sexuellt våld sprids på nätet. Sanningen är att dessa rykten allt för sällan bygger på riktiga vetenskapliga undersökningar. Det innebär inte att porr saknar nackdelar, för det kan faktiskt ge tittarna en falsk bild av hur deras kroppar borde se ut, hur deras kroppar borde fungera och framförallt hur sex ska se ut. Därför tänkte jag slå hål på 6 av de största sexmyterna som skapas av porr i den här artikeln.

skillnader mellan sex och porr

1.

Killar har enorma könsorgan

Manliga porrskådisar tenderar att ha extra stora paket mellan benen, oavsett om de medverkar i gayporr eller hetroporr. Ofta är deras penisar 20 cm eller längre. I verkligheten är en ”standardpenis” 13.5 cm och de allra flesta killars paket hamnar i spannet mellan 11 och 15 centimeter [1]. Faktum är att forskning visar att endast 2.5% av killar har penisar som är 17 cm eller längre [1]! Porrkukar är alltså mycket längre än vanliga kukar och jag skulle avråda från att jämföra dig själv eller din partners penis med en porrpenis.

2.

Alla kvinnor är renrakade där nere

Om man ska gå efter porrstandard skulle alla tjejer vara helrakade eller vaxade mellan benen. Men! forskning (återigen) visar att de flesta tjejer tenderar att behålla i alla fall lite könshår mellan benen. Intimvaxning är relativt ovanligt (färre än 10% av tjejer intimvaxar), förmodligen eftersom det är dyrt och extremt smärtsamt) [2]. I den verkliga världen varierar tjejers frisyr mellan benen oerhört och anledningarna till varför vissa väljer att behålla könshåret och andra väljer att göra sig av med det är olika.

3.

Kvinnor kan få orgasm av vad som helst

Genom att titta på porr kan man lätt få intrycket att tjejer kan få orgasm när som helst och i vilka ställningar som helst när de har sex. Detta är dock långt ifrån sanningen! Studier visar på att de flesta tjejer inte kan nå orgasm genom enbart penetration. Ofta behövs det annan form av stimulans (som till exempel klitorisstimulans) för att tjejer ska nå orgasm [3]. Det finns enormt många sätt att nå orgasm på, så tro inte att du är onormal på något sätt bara för att du inte kan få orgasmer så som porrskådisarna verkar få.

4.

Grova ord gör sexet bättre

Mellan deras skrik och stön utbyter ofta porrskådisar snuskiga och ibland nedvärderande ord och meningar med varandra. I verkligheten är det dock lite annorlunda. Visst finns det människor som gillar snuskprat och dirty talk under sex, men det finns också människor dom blir direkt avtända när de hör för snuskigt snack eller snack över huvud taget under sex. Speciellt nedvärderande ord som slyna, hora och luder är något man ska vara extremt varsam med, det är långt ifrån alla som gillar att bli kallad för detta. I Victorias artikel om dirty talk och snuskprat länkade hon till en video som tar upp hur illa det kan gå om man inte är varsam med nedvärderande ord under sex, den är väldigt tänkvärd! Se den om du inte redan gjort det.

5.

Bra sex ska vara hårt och snabbt

Sist men absolut inte minst är myten om att sex ska vara mekaniskt och hårt för att räknas som bra. I porr ser vi ofta killen sätta på tjejen i över en timme per scen, samtidigt som hon skriker efter hårdare och hårdare stötar. Bra sex handlar väldigt sällan om att sätta på så hårt och snabbt som möjligt, verkligen inte i överdrivet lång tid.

6.

Större penis = skönare sex

En vanlig porrklyscha i hetroporr är tjejen som blir så ”förvånad” och förtjust när hon drar ner byxorna på sin manliga kollega och upptäcker att det döljer sig en enorm slang mellan hans ben (”wow! vad stor du är..”). Forskning har dock funnit att de flesta tjejer hävdar att större penisar inte ökar deras chans att få orgasm [4]. Om du vill veta mer om penisstorlek och hur stor kuk tjejer vill ha sex med kan du klicka på länken och läsa vidare[irp]

Källor
[1] Lever, J., Frederick, D. A., & Peplau, L. A. (2006). Does size matter? Men’s and women’s views on penis size across the lifespan. Psychology of Men and Masculinity, 7, 129–143.

[2] Herbenick, D., Schick, V., Reece, M., Sanders, S., & Fortenberry, J. D. (2010). Pubic hair removal among women in the United States: Prevalence, methods, and characteristics. Journal of Sexual Medicine, 7, 3322-3330.

[3] Fugl-Meyer, K., Oberg, K., Lundberg, P., & Lewin, B. (2006). On orgasm, sexual techniques, and erotic perceptions in 18- to 74-year-old Swedish women. Journal of Sexual Medicine, 3, 56-68.

[4] Costa, R. M., Miller, G. F., & Brody, S. (in press). Women who prefer longer penises are more likely to have vaginal orgasms (but not clitoral orgasms): Implications for an evolutionary theory of vaginal orgasm. Journal of Sexual Medicine.