inte-attraherad-av-partner

Recension: TENGA Spinner

TENGA Spinner är en helt ny grupp av intimprodukter för män, skapade av den världskända japanska sexleksakstillverkaren. Tack vare en helt underbart PR-avdelning på TENGA har vi på LUSTFYLLT fått chansen att testa recensera deras senaste skapelser så att du kan få reda på huruvida du ska spendera dina surt förvärvade stålar på dem eller ej!

TENGA Spinner

Vikt 130 gram
Storlek 45 × 45 × 130 mm
Återanvändbar Ja, typ…
Material Thermoplastic Elastomer (TPE)

Första intryck av TENGA Spinner

I och med att det är olagligt att sälja sexleksaker designade som könsdelar i Japan är TENGAS produkter alltid rätt så anonyma och stilrena – så även deras nya Spinner-serie.

Förpackning

TENGA Spinner kommer levererad i ett runt plastfodral – väldigt likt de nya Coca-Cola burkarna med sin avlånga form. Eller, kanske en AXE deodorant! Inget (och jag menar verkligen inget) av förpackningens design skvallrar om vad det är för typ av produkt som döljs på insidan. Visst, TENGAS varumärke är synligt ingraverat på förpackningens nedre del, men i övrigt kunde det lika gärna varit hårvax eller schampo i den cylindriska burken.

Samtidigt är utformningen smakfull. Teckensnittet, färgerna och det faktum att man kan se lite av produkten genom mitten av förpackningen gör allt väldigt tilltalande. Jag vet inte om jag skulle kalla intrycket för ”lyxigt” men absolut stilrent och lekfullt.

Eftersom Spinner-modellerna kommer i olika utföranden har TENGA tryckt ett pyramid-diagram på varje modell som visar hur styvt materialet är, hur mycket stimulans som kan förväntas av texturen på insidan och vilken diameter modellen har. Allt på en skala från 0 till 5. Extremt bra tänkt av TENGA. Beskrivningen är enkel att förstå och enkelt att hitta den Spinner-modell som passar just dig bäst.

Design

När du knäckt förpackningen kommer du åt TENGA Spinner bakom ett skyddande lager av hård plast. Jag brukar faktiskt inte ha ett så välutvecklat miljötänk, men till och med jag är lite obekväm med mängden plast som verkar gå åt till att bara skydda produkten.

TENGA Spinner känns riktigt nice att hålla i handen. Materialet är mjukt och följsamt, samtidigt som plastspiralen på insidan av leksaken ger den lite integritet. Mer om spiralen sedan! Jag skulle dock inte säga att TENGA Spinner inger någon känsla av byggkvalité, å andra sidan är den inte gjord för att hålla i evighet.

I öppningen till TENGA Spinner har TENGA stoppat in en liten hylsa med glidmedel (utifall du glömt att införskaffa det tillsammans med leksaken).

Hur fungerar TENGA Spinner

Vad är då själva tanken med TENGA Spinner – vad är det för produkt och vad handlade det där spiral-snacket om?

TENGA Spinner är egentligen en klassisk masturbator – fast med en extra twist! Leksaken består av ett mjukt material som känns väldigt realistisk. Den är utformad som ett fodral med en liten rund öppning i ena ändan som du penetrerar. Insidan av leksaken har en kraftig men mjuk textur som stimulerar ollonet och basen av penis när du för leksaken upp och ner. Så långt är TENGA Spinner som vilken annan lösvagina som helst, men det finns ett par saker som gör den helt unik.

Funktioner

Inbyggd spiral

Som jag nämnde innan har TENGA Spinner en inbyggd spiral av plast (eller är det silikon kanske?) som kan skymtas genom det transparenta materialet. Spiralen gör att sexleksaken twistar eller skruvar sig runt kuken varje gång du penetrerar den. Det innebär att du får två typer av stimulans för priset av en rörelse. Texturen på insidan masserar penisen upp och ner, men också runt om.

Jag var inte riktigt säker på att spiralen skulle fungera lika bra som jag såg i TENGAS produktvideo (se ovan), men den gjorde faktiskt det och sensationen är en riktig höjdare! För mig kändes det som att jag behövde göra väldigt lite manuellt arbete för att njutningen skulle bli mer än tillräcklig för en snabb orgasm. Ett stadigt grepp om leksakens bas och enkla rörelser upp och ner får materialet att tänjas ut och toppen av leksaken att spinna runt ollonet med fantastiska resultat.

Texturen

Insidan av TENGA Spinner ser olika ut beroende på vilken modell du köper. Min favoritmodell heter TENGA Spinner BRICK och har en väl tilltagen struktur med grova kanter och små mjuka kulor på insidan som känns helt otrolig. Om man där emot vill ha lite mindre stimulans finns TENGA Spinner PIXEL som har en mildare textur på insidan och en bredare diameter vilket gör att leksaken inte sitter så tight runt staken. Om du vill ha en upplevelse som ligger någonstans i gränslandet mellan dessa två modeller finns TENGA Spinner BEADS.

Efter att ha testat alla tre modellerna blev som sagt TENGA Spinner BRICK min absoluta favorit, men jag bör också tillägga att jag inte upplevde någon revolutionerande skillnad i känsla mellan de tre modellerna. Alla kändes riktigt härliga och levererade bra twistande stimulans mot toppen där man är som känsligast, men jag tror inte jag skulle kunna urskilja dem från varandra i ett blindtest.

TENGA SPINNER RECENSION
TENGA SPINNER är en mjuk sexleksak för män som roterar mot ollonet under användning!

Rengöring av TENGA Spinner

Rengöringen är kanske den mest tradiga delen med att använda en TENGA Spinner och något du absolut måste göra om du vill att leksaken ska hålla mer än 4 omgångar. Visst, det är najs att satsen fångas av leksaken så du slipper städa upp efter dig direkt efter orgasmen, men det innebär också en snabb visit till närmaste vattenkran eller dusch när du är färdig.

Spiralen som löper igenom leksaken gör det inte möjligt att vränga leksaken ut och in för en enkel rengöring. Istället får du fylla upp leksaken med varmt vatten och vara noga med att få ut alla spår av glidmedel och dig ur leksaken innan du lägger den till att torka. Jag tvättar min TENGA Spinner med en skonsam tvål, vilket jag tror fungerar bra. Jag har i vart fall inte märkt av några problem efter ett par veckors användning och rengöring.

Mina tankar om TENGA Spinner

Något som är värt att tänka på är att TENGA Spinner är semi-återanvändbar. Det innebär att TENGA Spinner kommer bli för sliten och ofräsch för att användas vid en viss tidpunkt. När den tidpunkten inträffar varierar stort på dina egna preferenser om renlighet, men också på hur bra du tar hand om produkten. TENGA säger att den kan vara i 6 månader, en siffra jag inte riktigt vet hur de kommer fram till. Jag är dock villig att lite på dem.

Glidmedel är också ett måste för att kunna använda TENGA Spinner på ett tillfredsställande sätt, speciellt om du vill få till en bra skruvande rörelse. TENGA rekommenderar ett vattenbaserat glidmedel av deras eget märke (som följer med leksaken). Vilket vattenbaserat glidmedel som helst går dock bra. Se bara till att glidmedlet du använder verkligen är vattenbaserat. Jag vet att silikon- eller oljebaserat glid varar längre och ibland känns skönare. Problemet är att materialet förstörs av dessa typer av glid – framförallt silikonbaserat som får leksaken att ”smälta” ihop.

Sammanfattning av recension

TENGA Spinner är en riktig höjdare. Jag är ett stort fan av alla TENGAS produkter och har testat dem alla såhär långt. TENGA Flip Hole Zero är fortfarande den absolut bästa sexleksaken för män på marknaden enligt mig, men den kostar också strax under tusenlappen. Om du vill ha 90% av den känslan för 30% av priset är TENGA Spinner absolut rätt för dig. Dessutom får du den twistande sensationen, vilket du inte får av någon annan produkt i dagsläget.

TENGA Spinner kan vara lite små, vilket kan vara värt att reflektera över om du är extra välutrustad. Jag räknar mig inte som en medlem i den klubben, men även för mig känns TENGA Spinner BRICK lite för tight ibland när glidmedlet torkar ut.

Om du vill ha skönare orgasmer i ett halvår till priset av två pizzor och en 2 liters Fanta (och vem vill inte ha det?) är TENGA Spinner helt rätt för dig – spring och köp, utan tvekan. Jag vågar lova dig att du inte kommer att bli besviken!

Recension: TENGA Spinner
Sammanfattning
TENGA Spinner är den mest prisvärda sexleksaken för män under 2020 och årets mest perfekta julklapp.
Utformning
85
Användning
100
Känsla
85
Rengöring
55
Prisvärdhet
100
Passar dig som
Vill runka skönare
Är priskänslig
Aldrig har provat TENGAS produkter tidigare
Passar inte dig som
Extremt välutrustad
Hatar att kladda med glidmedel
Inte vill spendera minuter på rengöring
85
LUSTFYLLT