inte-attraherad-av-partner

Kan man bli ”slapp” av mycket sex?

Hej hej! Först vill jag bara säga att ni driver en jättebra hemsida! Jag älskar era artiklar och läser allt ni publicerar. Jag har en fråga som sexperten kanske kan besvara åt mig. Jag undrar hur det är med slidans storlek. Är det sant att den kan bli ”rymligare” eller uttöjd om man har mycket sex och kan en kille känna det om han har sex med mig i så fall? Kanske är min fråga lite konstig, men jag vill gärna veta! Tack så mycket!

/Lisen


Blir slidan uttöjd av mycket sex?


”Om en tjej har mycket sex kan hennes slida bli töjd eller slapp, speciellt om hon har haft sex med killar som är välutrustade”. Kanske har du hört det här påståendet tidigare, kanske inte. I det här inlägget kommer vi i alla fall slå hål på den skrönan en gång för alla!

Först och främst, precis som kukar kommer även fittor i olika storlekar och former. Alla är olika ”där nere”, därför är det väldigt njutfullt för vissa hetrotjejer att känna en stor kuk glida in i dem samtidigt som andra tjejer tycker det är väldigt obekvämt och därför föredrar mindre välutrustade killar. Om en tjej har en fitta som kan hantera större killar betyder inte det att hon har haft mycket sex, det mest sannolika är att hon helt enkelt är skapt så och det finns inget fel med det.[/column]

Kan slidan bli större av sex?

För det andra så är det meningen att en tjejs fitta ska vara elastisk och töjbar, den ska kunna vidgas och dra ihop sig. När hon är kåt vidgas hennes fitta som en förberedelse till sex. Evolutionärt är det väldigt logiskt eftersom det underlättar samlaget och höjer chanserna till reproduktion. Men! efter sex när alla heta känslor lagt sig och kåtheten börjar försvinna drar fittan ihop sig igen och återgår till sitt naturliga läge. En fitta blir alltså inte kroniskt vidgad av sex eller ännu mer vidgad om tjejen har sex igen. Det finns helt enkelt inga vetenskapliga bevis för att sex skulle göra en tjej slapp. Bara för att du stoppar din mun full med mat flera gånger om dagen innebär inte det att din mun blir större dag för dag. Det är en annorlunda liknelse, men poängen är att vissa delar av kroppen är utvecklade för att vidgas och dra ihop sig.

Blir slidan uttöjd om man föder barn?

Med det sagt så finns det andra saker som kan göra en tjej ”slapp”, barnafödsel till exempel. I en brittisk studie frågade forskare 796 brittiska kvinnor som alla skulle föda barn[1] om hur de upplevde sin slidas storlek före födseln, tre månader efter och sex månader efter barnafödseln. Ungefär 3% av kvinnorna svarade att de kände sig mer slappa precis innan födseln och tre månader efter steg siffran till 20%. sex månader efter barnafödseln sjönk dock siffran till 12%. Det är svårt att dra några större slutsatser av undersökningen eftersom man inte gjorde någon skillnad på kvinnor som valde att föda den naturliga vägen och de som valde kejsarsnitt. Det var heller inte alla kvinnor som hade börjat ha sex igen när undersökningen avslutades vilket gör det svårt att säga om skillnaden i slidans storlek kändes under sex. Undersökningen visar dock att ”slapphet” i fittan är vanligt efter barnafödsel och att inte alla kvinnor återfår sin slidas storlek sex månader efter födseln.

Kan man göra slidan tightare?

En annan sak som kan göra en tjejs mus mindre tight är ålder. Det är helt enkelt så att många delar av kroppen förlorar sin elasticitet med åren och saker börjar hänga lite slappare både här och var. Huden brukar vara det tydligaste beviset på det. En tjejs fitta är inte emun mot åldrande vilket gör att den kan kännas slappare vid högre ålder. Att kroppen förlorar sin spänst och elasticitet i och med att åldern stiger är gemensamt för båda könen, är du tjej kan du dock få lite goda nyheter! Genom att använda ben wa balls (geishakulor som du kan se på bilden längst upp) eller genom att göra bäckenbottenövningar (knipövningar) har du förhindra att åldern tar lika mycket av din fittas ungdomliga storlek.

Så! Även om det är vanligt att höra hur slapp en tjej blir av sex (framförallt med stora kukar) finns det inget som styrker detta. Även om vissa kvinnor blir ”slappare” med åldern är det inte ett tecken på hur mycket sex hon har. Påståendet är korkat och ogrundat. Alla kroppar är som sagt olika och det är viktigt att man accepterar sin kropps utseende om man vill ha ett bra sexliv och må bra som människa.

Källor
[1] Barrett, G., Pendry, E., Peacock, J., Victor, C., Thakar, R., & Manyonda, I. (2000). Women’s sexual health after childbirth. BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynecology, 107, 186-195.