inte-attraherad-av-partner

Är djupa stötar skönast?

Har ett hetropar bättre sex om killen har lång penis? Tycker tjejer verkligen att det är skönare med djup penetration? Tjejer är känsligare på utsidan av sina könsorgan än på insidan. Därför känns det inte så troligt att en lång penis skulle vara skönare än en kort för hetrotjejer. Faktum är att två tredjedelar av de sexuellt aktiva tjejerna i en färsk studie svarade att en lång penis antingen gjorde det svårare för dem att nå orgasm eller inte gjorde någon skillnad alls [1], men man får också komma ihåg att samma studie visade på att en tredjedel av tjejerna föredrog en längre penis och djupare penetration.

Djup penetrering skönt?

Så varför föredrar vissa tjejer djupare penetration när de har sex? Självklart finns det inte ett enkelt svar på den frågan, men en anledning kan vara att en längre penis når cervix (livmoderhalsen) längst in i slidan och masserar den under sexet. Det verkar vara så att cervix är en viktig och relativt okänd källa till njutning för många tjejer. Forskning visar att den region av hjärnan som kallas ”genital sensory cortex” aktiveras när en tjejs cervix stimuleras [2]. Samma region av hjärnan blir aktiv när en tjejs klitoris och bröstvårtor stimuleras, vilket tyder på att även cervix kan ge en tjej sexuell njutning. I linje med dessa studier finns det också tjejer som rapporterat att de får orgasmer genom att deras cervix masserats [3].

Djup penetration

Som jag skrivit om innan så kan källan till njutning variera stort från tjej till tjej. Vissa föredrar att få klitoris slickad eller smekt, andra föredrar stimulering av G-punkten. Några älskar att få brösten smekta och masserade under sex, andra vill ha djupa långa drag som masserar cervix. Om du är tjej och nyfiken på cervix-massage tycker jag att du ska prata med din partner om det och experimentera lite tillsammans när ni får tillfälle. Massera, gnid och stöt för att hitta det som känns absolut skönast. Det finns inget sätt som är ”rätt eller fel”. Det rätta sättet är helt enkelt det som känns skönast och fungerar för dig. Kanske hittar du ett helt nytt sätt att få orgasm på?

Källor
[1] Costa, R. M., Miller, G. F., & Brody, S.Women who prefer longer penises are more likely to have vaginal orgasms (but not clitoral orgasms): Implications for an evolutionary theory of vaginal orgasm. Journal of Sexual Medicine.

[2] Komisaruk, B. R., Wise, N., Frangos, E., Liu, W. C., Allen, K., & Brody, S. (2011). Women’s clitoris, vagina, and cervix mapped on the sensory cortex: fMRI evidence. Journal of Sexual Medicine, 8, 2822-2830.

[3] Cutler, W. B., Zacker, M., McCoy, N., Genovese-Stone, E., & Friedman, E. (2000). Sexual response in women. Obstetrics & Gynecology, 95, S19.