inte-attraherad-av-partner

5 sexfantasier du inte ska skämmas över!

Kvällar jag ligger sömnlös brukar jag ibland ligga på rygg i min säng, stirra upp i taket och fantisera. Jag fantiserar om lägenheten jag och min framtida pojkvän kommer dela. I min fantasi har vi två små hundar i en ljus och fräsch lägenhet. Jag ser hon om alltid gå och komma hem ifrån jobbet i stiliga kläder. Jag är ofta hemma från jobbet före honom och hinner då ha en liten lugn stund för mig själv. Hopkurad under en mjuk filt i soffan med ett glas vin och en bok, eller kanske nedsjunken och nästan slumrande i det stora badkaret vi har. Att leva ett ungdomligt Svensson-liv, det är en fantasi jag har. En fantasi som passar mig perfekt som person. Det är inte en fantasi som jag är jättestolt över, men jag skäms inte över den heller.

Däremot gör mina fantasier om sex mig väldigt förvirrad. Det känns som att sexfantasierna jag har inte stämmer överens med den typ av person jag vill vara.

Du och jag är båda starka och självständiga kvinnor. Det är okej för oss att ha så mycket eller så lite sex vi vill och det är upp till oss att bestämma exakt vem vi har sex med, och när. Det vet vi om. Så varför ger sex oss ibland dåligt samvete? Varför känner vi oss lite skyldiga när vi fantiserar fritt om sex?

Fantasier är just fantasier och måste inte ha något med verkligheten att göra. Våra fantasier måste inte stämma överens med våra politiska åsikter eller den personlighet vi väljer att visa upp till vänner och familj. Vi är inte skyldiga att försvara våra fantasier och vi är verkligen inte tvungna att berätta om dem för någon. Därför är det okej att fantisera om saker som egentligen är lite galna, eller ibland väldigt galna. Jag känner att det är dags att vi kvinnor inser att det är okej att fantisera om vad som helst, även om fantasierna känns oväntade eller förvirrande.

Jag samlat ihop fem sexfantasier som ni läsare har skickat in till oss, och jag ska berätta för dig varför det är helt okej att ha dessa sexfantasier.

Fantasin om att bli våldtagen

Jag har hört att fantasier om våldtäkt är den vanligaste sexfantasin bland tjejer och jag är en av dem som ibland fantiserar om det när jag är på humör. Jag tänder på tanken av att en kille med muskelkraft tvingar mig till saker under sex. Det är jättesvårt för mig att erkänna det, speciellt för mig själv. Jag är ju verkligen emot allt som har med våldtäkt att göra annars. Tycker inte ens det är okej att skämta om våldtäkt. Får dåligt samvete när jag fantiserar om just det. -Anonym

Varför det är okej: Den framträdande detaljen i våldtäktsfantasier är kvinnor inte fantiserar om en verklig våldtäkt. Kvinnor fantiserar inte om att få sina liv förstörda och deras identitet tagen från dem. Verklig våldtäkt är aldrig okej och absolut inte acceptabelt. Det de flesta kvinnor fantiserar om är något helt annat. Våldtäktsfantasier handlar om att lämna över kontrollen, att få känna sig hjälplös och oförmögen att göra motstånd. En våldtäktsfantasi kan också handla om att känns sig som sexobjekt, som någon som kan driva en kille galen av åtrå. En kille som sliter av en kläderna. En man som tar kontrollen och böjer en över bordet. En kille som inte ber om ursäkt, utan bara tar för sig. Det är inte på riktigt, men kan vara väldigt sexigt. Du kan inte bli sexuellt ofredad i fantasier som du själv kontrollerar.

Fantasier om att bli slagen

Att en kille smiskar tjejen på rumpan är väl inget märkvärdigt, men det känns som jag tänder på något som är just det – märkvärdigt. Jag gillar när min kille örfilar mig över ansiktet när vi har sex. Det får mig att känna mig undergiven och det tänder jag riktigt mycket på! Jag gillar själva leken med sexuell kontroll. Det känns också lite förnedrande. Det gör ont, men inte för ont. Ont på ett bra sätt? Kan inte tänka mig att någon annan än jag gillar det. Är det så? -Emma

Varför det är okej: Det är en enorm skillnad på att din kille ger dig en örfil för att han stör sig på dig, och ger dig en örfil för att bett om det och gillar smärtan. Det hade också varit annorlunda om din kille utgått ifrån att det var okej att örfila dig över ansiktet. Så länge du och din kille vet vart gränsen går och vet att det alltid är okej att avbryta finns det ingen anledning att ha dåligt samvete för att ni experimenterar med smärta. Man brukar ju säga att det är en fin gräns mellan smärta och njutning. Var bara noga med att inte vrida huvudet när han örfilar dig, ett slag över örat är värre än ett slag över kinden. Återigen, det finns är en enorm skillnad på att be om något och tvingas acceptera något.

Fantasi om att böna och be

Det här låter säkert helt galet, men jag älskar fantasin om att jag får böna och be en kille om sex. Den kanske är killens roll rätt ofta, men jag fantiserar om att jag är så kåt att jag verkligen ber om att få ha honom inuti mig. I min fantasi börjar killen slicka mig långsamt och slutar varje gång jag är på väg att komma. Inte förrän jag desperat ber honom om att få komma glider han in i mig och låter min orgasm svämma över. När jag äntligen kommer är det som världens bästa lättnad. Det är en fantasi jag älskar och jag är säker på att jag är ensam om att ha den! -Mia

Varför det är okej: Stress har en stark koppling till sex. Ibland vill vi ha mer sex när vi känner oss stressande och ofta vill vi inte ha sex alls när tempot på livet är alldeles för högt. Det bästa sättet att stressa ner genom sex är att låta någon annan ta kontrollen. Att låta din kille styra och bestämma gör dig inte till en bitch, det gör dig inte till en mes och framförallt gör det dig inte mindre feministisk! Att låta någon kontrollera dig kan ibland vara en form av rebelliskt beteende som behövs för att stressa ner och kanske hetta upp sexlivet en aning. Vill du bli dominerad av en kille så är det fantastiskt, vill du dominera honom är det minst lika fantastiskt. Det viktigaste är att ni båda är mer på noterna.

Skolflickefantasi

Det började med att jag hittade en gammal kjol i min garderob, en kjol jag brukade bära som liten. Jag provade den mest på skoj och fick nästan på mig den. Dragkedjan i sidan gick inte ända upp längre. Jag kom in i vardagsrummet och visade min man och han blev helt häpen. Hans reaktion gjorde mig lite upphetsad och det slutade med att vi hade sex, väldigt bra sex. Sedan dess plockar jag ibland fram den gamla flickkjolen när vi vill ”krydda” sexlivet lite. Jag har till och med utvecklat lite av ett flick-alter-ego. Jag gillar att spela naiv och oskyldig. Det är lite kul att verka chockad när min man ”läraren” smeker mig eller smiskar mig på rumpan. När jag senare tänker på vad vi verkligen gör känner kan mig obekväm, fast det är ju inte så att jag låssas vara ett barn. Det är inte särskilt trovärdigt! Fast min personlighet blir ju lite barnslig när kjolen åker fram. Jag skulle aldrig berätta om detta för någon av mina vänner. De skulle tro att jag tappat förståndet helt!! -Lix

Varför det är okej: För att du inte är ett barn! Så enkelt är det. Korta kjolar och knästrumpor ser ofta sexiga ut på vuxna kvinnor. Det är okej att spela naiv och oskyldig för att fräscha upp sexlivet en aning. Att du och din man båda går igång på att leka att det finns en åldersskillnad innebär inte att någon av er faktiskt skulle vilja ha sex med någon som är mycket yngre än er själva. Personlighet och kläder gör ingen till ett barn. Att vara ett barn gör dig till ett barn! Jag hoppas ni får det fortsatt mysigt ihop. Jag är glad för att du råkade hitta något som gjorde er båda så nöjda.

Fantasier om oskulder

Fantasin om att jag förlorar min oskuld med en kille jag verkligen gillar är något som får mig att ”tända till” rejält! Jag tror det beror på att det ofta är obekvämt och väldigt konstigt att förlora oskulden på riktigt. Det är pinsamt och inte särskilt sexigt. Tanken av att återuppleva den pinsamma stunden från tonåren som jag önskade att den hade varit gör mig upphetsad. Om jag dejtar en ny kille fantiserar jag ofta om hur det hade varit att förlora oskulden med honom. Hur han tar hand om mig och är försiktig. Gärna på ett perfekt ställe; ute på en sommaräng eller på en säng med sidenlakan. Bättre än att förlora den inne i badrummet innan mina föräldrar kom hem vid 17års ålder.

-M

Varför det är okej: Att återuppleva något som hänt är ibland det bästa sättet att bearbeta det. Eftersom det finns en koppling mellan hur vi förlorar oskulden och vad vi senare tycker om sex kan det vara extra viktigt att bearbeta första gången om den varit obekväm eller jobbig. Att återbesöka en sexig händelse som äldre är absolut inget fel, tvärt om borde fler göra det. Var inte rädd för att berätta för din partner om denna fantasin, kan kommer säkert älska den. Kanske borde du också rota fram den gamla flickkjolen i garderoben?

Om du vill läsa mer om hur första gången påverkar vår inställning till sex kan du klicka på länken och läsa en väldigt intressant artikel om just det!
[irp]Att ha sexuella fantasier måste som sagt inte stämma överens med din personlighet. Åtrå och lust är ingen accessoar eller ”stil” vi kan välja medvetet. Hur galen din sexfantasi än må vara är den en lika stor och viktig del av din personlighet som min dröm om ett ungdomligt Svenssons-liv.