inte-attraherad-av-partner

Här är 7 fetischer du aldrig hört talas om tidigare

Fetischer, eller parafilier som det egentligen heter, är ett väldigt intressant ämne inom sex- och samlevnad. Det är intressant eftersom det visar hur olika vi alla är när det kommer till sex. Här kommer en liten lista med 7 udda fetischer du aldrig hört om.

7 speciella fetischer

1.

Dacryfili

Dacryfili är en fetisch där en person går igång på att se sin partner gråta. Denna fetisch är vanligast bland par som befinner sig i någon form av BDSM förhållande. Ofta är det den dominanta parten i förhållandet som tänder på att känslomässigt eller fysiskt stressa sin partner till tårar. Det är just de rinnande tårarna som definierar dacryfili, inte den eventuella smärtan som ska till för att framkalla dem.

2.

Hybristofili

Hybristofili är en fetisch som kan vara vanlig bland de personer som skriver fan-mail eller liknande till kriminella personer inne på fängelser. Hybristofili innebär nämligen att man blir upphetsad av personer med ett kriminellt förflutet. Oftast handlar hybristofili om kvinnor som känner en sexuell dragning till olika brottslingar och det kan ha olika anledningar. Ibland handlar det om att kvinnorna med denna fetisch vill bota den kriminella och göra honom (eller henne) hederlig igen. I andra fall handlar det om att man vill hamna i samma rampljus som brottslingen och på så vis förskaffa sig ett visst kändisskap.

3.

Fornifili

Fornifili är en typ av bondage och sexuell objektifiering som går ut på att man blir sexuellt attraherad av att behandla andra människor som möbler. Man kan till exempel bli kåt på att använda sin nakna pojkvän som fotpall eller sin nakna flickvän som en tallrikshållare. Fornifili innebär ofta att man också binder sin partner för att denna ska stå still i sin position som möbel under långa perioder.

4.

Klismafili

Har du någon gång fått ett lavemang eller gjort en tarmsköljning? Klismafili innebär att man blir sexuellt upphetsad av just det, att få vätska insprutat i rektum genom anus. Precis som med de flesta andra fetischer är Klismafili något vanligare bland män. Vad som är tjusningen med lavemang och tarmsköjlning är olika från person till person. Ibland kan det handla om att man gillar förberedelserna som ingår i ett lavemang, andra gånger är det själva känslan av en vattenfylld buk som skapar ett invärtes tryck som är målet. Spännande!

5.

Maschalagnia

Maschalagnia heter det på engelska och jag tror inte det finns en annan svensk term än armhålsfetisch. Det var precis vad det låter som, man går helt enkelt igång på armhålor av lite olika anledningar. Den ena anledningen mer intressant än den förra. Ibland handlar det om att man finner den kraftiga kroppslukten oerhört sexuellt attraherande. Andra gånger handlar det om att man vill använda armhålan som ett verktyg under sex. Män kan till exempel vilja lägga sin penis i en armhåla och sedan använda den för att få orgasm.

6.

Menofili

Menofili är en väldigt enkel fetisch att förklara. Det går ut på att man blir sexuellt attraherad av sitt eget eller någon annans mensblod. Man kan gå igång på att lukta eller smaka på menstruationen, eller att ha sex mer en partner som har sin röda vecka. Andra går igång av att smörja in blodet över sin kropp. Precis som det mesta annat med sex är det bara fantasin som sätter gränser för den här fetischen, eller parafili som det egentligen heter.

7.

Vorarefili

Nu har vi kommit till den sista avvikande fetischen på denna lista. Vorarefili är lite svårare att förklara och kanske ännu svårare att förstå om man inte själv har den här fetischen. Den går ut på att man blir sexuellt upphetsad av att äta eller bli äten av en annan människa, ofta äten hel i ett enda nafs. Denna fetisch kan ta sig uttryck genom att man låter sig ”kokas” av sin partner i badkaret med lite morötter och potatis. Man låter sin partner ”smaka av” vattnet man ”tillagas” i. Det blir en hel del citationstecken nu, men oftast handlar denna fetisch om själva idén och går sällan så långt som äkta kannibalism.

[irp]
Detta är bara ett axplock av de olika fetischer eller parafilier människor kan utveckla. Definitionen av en parafili är just att man har en sexuell avvikelse, en udda eller speciell sak man tänder på och det finns oftast inget fel med dem så länge det inte skadar personen eller andra människor.