inte-attraherad-av-partner

Hur ofta tänker killar på sex?

Hej! Här får ni en fråga som ni kan försöka besvara! Vilka tänker mest på sex – tjejer eller killar? Jag är själv kille och visst poppar sex upp i tankarna några gånger om dagen, men jag tror att tjejer tänker på sex lika ofta. De vill bara inte erkänna det! Så ja, besvara den frågan en gång för alla! Hur ofta tänker killar på sex? Och tack för en riktigt bra sida! Jag läser Lustfyllt varje dag. Ser alltid fram emot nya inlägg 🙂
/Jonas


Tänker verkligen killar på sex hela tiden?


Tack för dina snälla ord om vår lustfyllda site och tack för en väldigt bra fråga. Jag kan säga att den skapade lite diskussion bland oss skribenter! Det går väldigt många rykten om hur många gånger om dagen, eller till och med hur många gånger i minuten, killar tänker på sex. Så du har rätt! Det krävs lite klarhet i detta. För att hitta ett någorlunda vetenskapligt svar på frågan har vi tagit en titt på en undersökning som publicerades i  the Journal of Sex Research 2012, där 283 stycken amerikanska högskolestudenter i åldrarna 18-25 medverkade. Studenterna uppmanades att hålla räkningen på hur många gånger de tänkte på sex under en vecka. Resultatet var något chockerande, då det visade sig att killar tänker på sex mer sällan och att kvinnor tänker på sex oftare än vad de flesta av oss tror!

Hur ofta tänker killar på sex?

Studenterna blev slumpmässigt indelade i tre grupper. Varje grupp skulle hålla räkningen på hur många gånger de tänkte på ett specifikt behov varje dag. Behoven för de olika grupperna var; mat, sömn, eller sex. Varje student utrustades med en liten handhållen räknemaskin som de uppmanades att trycka på varje gång en tanke relaterad till deras behov poppade sinnet. Genom denna procedur kunde forskarna sammanställa en enkel liten tabell på hur ofta män och kvinnor tänker på de olika behoven. Nedan kan du se resultatet.

Behov Genomsnittliga tankar om dagen – killar Genomsnittliga tankar om dagen – tjejer
Mat 25.1 15.3
Sömn 29.0 13.4
Sex 34.2 18.6

Som tabellen ovan visar tänker killar mycket riktigt på sex oftare än vad tjejer gör (34 gånger mot 18 gånger om dagen), men killar tänkte också på de andra två behoven oftare än vad tjejer gjorde. Så, sex var alltså inte unikt. Det verkar helt enkelt som att killar spenderar fler tankar på alla grundläggande behov än vad tjejer gör. Med hjälp av studien kan man inte dra några klara slutsatser till varför det är på detta viset. Kanske är killar mer biologiskt kopplade till att tänka mer på våra grundläggande behov som människor, eller så kanske resultatet beror på psykosociala anledningar – vem vet?

Vem tänker på sex oftast, killar eller tjejer?

En slutsats vi kan dra av resultatet är att killar inte går omkring och tänker på sex var femte sekund, till skillnad mot vad många tror. Om man slår ut resultatet på antal vakna timmar tänker en vanlig ung kille på sex två gånger i timmen. Unga tjejer tänker på sex hälften så ofta, det vill säga en gång i timmen – i snitt.

Även om resultatet visar på att män tänker på sex dubbelt så ofta som kvinnor kan denna könsskillnad vara aningen överdriven på grund av den sociala press som finns på kvinnor när det kommer till sex, specifikt syftar jag på den sociala norm som säger att tjejer inte ska tänka så mycket på sex över huvud taget.  Man ska inte underskatta denna sociala norm och min gissning är att några tjejer i studien underrapporterade antalet sexuella tankar på grund av hur de trodde att resultatet skulle få dem att framstå.

Hur ofta tänker tjejer på sex?

Slutligen vill jag också understryka att denna studie utfördes på universitetsstudenter. Man kan därför inte använda dessa siffror för att generalisera män och kvinnor i större populationer. Mer forskning på området behövs.

Med det sagt, så motbevisar resultatet av studien skrönan om att män går runt och tänker på sex varje sekund. Resultatet motbevisar också skrönan om att tjejer inte ägnar sig åt sexuellt dagdrömmande. Visst, killar tänker på sex oftare än vad tjejer gör, men det är långt ifrån allt killar går och tänker på varje dag!
[irp]

Källor
För att läsa mer om denna studien, sök efter: Fisher, T. D., Moore, Z. T., & Pittenger, M. (2012). Sex on the brain?: An examination of frequency of sexual cognitions as a function of gender, erotophilia, and social desirability. The Journal of Sex Research, 49, 69-77.