Så, jag har dejtat en kille i lite mer än tre månader nu. Vi träffades på en kompis födelsedagsfest och sedan dess har vi skrivit med varandra typ varje dag och varit på massa dejter. Här om kvällen låg vi i hans soffa och kollade på Netflix när han drar upp sin telefon. Jag kollar inte på skärmen med en gång men när han ska stoppa ner mobilen i fickan igen ser jag att han har en notifikation från Tinder.

Jag blev så chockad att jag inte längre kunde se på filmen, bara tänka att han är aktiv på tinder fortfarande. Vi har aldrig sagt att vi är tillsammans eller så, men det gör man väl inte när man är över 10 år? Så, min dejt slutar inte med Tinder.. vad ska jag göra?


Kille har fortfarande Tinder


Oavsett hur länge man dejtar någon kommer det en tid då det är dags att definiera förhållandet. Vart vill du, vart vill jag och kan vi komma dit tillsammans? Det låter som att du och din dejt inte riktigt har ställt de frågorna, varken till er själva eller till varandra och därför är på väg åt olika håll nu.

Självklart är svaret på ditt dilemma kommunikation, men det är inte alltid så lätt som det låter. Du kanske känner att det som tynger dig mest är att han inte slutar med Tinder och självklart kan du ställa frågan om varför han har kvar Tinder rakt ut, men jag hade försökt glömma den detaljen och istället fokuserat på förhållande i stort. Bevisligen befinner ni er på olika känslomässiga nivåer i ”förhållandet” och det borde ni reda ut först.

Han har använt Tinder

Jag vill inte berätta vad du ska göra, för det vet du mycket bättre än jag. Men, jag kan berätta vad jag hade gjort om jag befann mig i din situation:

Om allt jag såg var en notifikation från Tinder på hans mobil hade jag försökt att inte dra några förhastade slutsatser. Vem vet, kanske är det en notifikation om att uppgradera till Tinder Guld? En notifikation måste inte innebära att han fortfarande använder Tinder för att hitta någon att dejta.

  6 fel tjejer gör på Tinder

Jag hade också försökt känna efter vart jag vill någonstans tillsammans med killen jag dejtar. Om han är en person som jag kan känner för att att skapa ett riktigt förhållande med hade jag förberett mig på en pratstund tillsammans med honom om vilken riktning vi ska styra förhållandet. Om jag inte känt att han var helt rätt för mig hade jag bitit i det sura äpplet, accepterat att han har rätt att dejta vem han vill och låtit honom göra det. Jag hade förmodligen inte stått ut med tanken på att han är kvar på Tinder i långa loppet och för säkerhetens skull hade jag inte varit bekväm med att ligga med en kille som aktivt ligger med andra.

Med tanke på att du upplevde chockartade känslor av att se Tinder på hans mobil antar jag att du har varma känslor för honom som skulle kunna växa till något vackert. I så fall hade jag försökt lägga fram mina känslor på ett försiktigt med tydligt sätt som inte kan missförstås. Under en avslappnad stund hade jag förklarat att jag lagt märke till att han inte tagit bort Tinder. Inte för att lägga skuld på honom, utan för att styra in samtalet på hur jag känner. Jag hade berättat för honom hur det får mig att känna; osäker och lite ledsen. Jag hade försökt fokusera på att ge en röst åt mina känslor, att dela med mig av min upplevelse så han har något att förstå.

Min pojkvän har Tinder

Förhoppningsvis hade han förstått vart jag ville komma och mött mina känslor med förståelse och acceptans, kanske även förklarat sig själv. Om han inte hade gjort det hade jag ställt frågan rakt ut; vem är jag för dig?

Det viktiga är att vi lämnat konversationen med en gemensam bild av vilka vi är för varandra.

För att avrunda; problemet är inte att din dejt har kvar Tinder. Sättet du reagerar på att han har kvar Tinder tyder på att ni inte varit tillräckligt tydliga med vad ni önskar er av varandra.