inte-attraherad-av-partner

50% av alla tjejer på Tinder är otrogna

Tinder är en term som återkommer med jämna mellanrum här på Lustfyllt. Vi har tidigare skrivit om vilka fel tjejer gör på Tinder, råd om hur killar ska lyckas bättre på Tinder och självklart en mer generell artikel som besvarar frågan – vad är Tinder? Släng gärna en titt på dem om du inte hört om Tinder tidigare.

Det är inte så konstigt att Tinder nämns så ofta, det är en dejtingapp som kombinerar sex och dejting på ett lättvindigt sätt som få andra dejtingappar gör. Sex och dejting är två av våra främsta ämnen här på Lustfyllt, vilket gör att Tinder ofta hamnar i hetluften här på redaktionen.


Dejtingappen Tinder har över 40 miljoner användare världen över. Tinderanvändare öppnar dejtingappen 11 gånger om dagen i snitt.


Den här artikeln kommer bygga på en rykande färsk undersökning som GlobalWebIndex har låtit göra om Tinder och dess användare. En hel del gammal statistik bekräftas i undersökningen, som att två tredjedelar av användarna på Tinder är killar och endast en tredjedel är tjejer. 83% av användarna på Tinder är unga människor mellan 16 och 34 år och 20% av alla användare väljer att betala för Tinders premiumversion.

Undersökningen lyfter också fram en hel del ny och spännande fakta om Tinder och dess användare, som att över hälften av alla tjejer som använder Tinder redan är i ett förhållande. Jo, du läste helt rätt, över 50% av alla tjejer på Tinder har redan en pojkvän. Ännu mer chockande är att runt 40% av dessa upptagna tjejer på Tinder är gifta.

Hur vanligt är otrohet på Tinder?

Nu kanske du funderar över hur det är med killarna på Tinder. Det måste väl ändå vara vanligare att killar smyger med Tinder bakom sin partners rygg? Nej, det är faktiskt tvärt om. ”Endast” en tredjedel av alla killar som använder Tinder befinner sig redan i ett förhållande, 23% av dem är gifta.

Det är viktigt att poängtera att undersökningen inte säger något om hur många upptagna tjejer och killar som använder Tinder för att vara fysiskt otrogna mot sina pojk- och flickvänner, men gränsen för otrohet dras mycket tidigare än sex för många människor. Detta skapar frågan om Tinder egentligen inte är så mycket dejtingapp, som en app för att vara otrogen mot sin partner.

Det som blir solklart av undersökningen är i alla fall att tjejer fönstershoppar på Tinder i större utsträckning än killar, även om killar gärna fönstershoppar de också.
[irp]Detta är något som verkligen fick mig att höja på ögonbrynen! Vad tycker du, skulle du tycka det var okej om din partner använde Tinder? Lämna en anonym kommentar nedan.