inte-attraherad-av-partner

Vad är Tinder?

Tinder har blivit en riktigt populär dejtingapp till både iOS och Android. Bara till Android har Tinderappen blivit nedladdad över 20 000 000 gånger! Jag har tidigare nämnt Tinder i ett av mina inlägg om bra sexappar, men nu börjar Tinder bli en så populär dejtingapp att den förtjänar sin egen artikel här på Förspel.se. Efter att ha läst en artikel från New York Times där journalisten besökte Tinders huvudkontor lärde jag mig en rad nya saker om appen Tinder och internetdejting i allmänhet. Om du har några minuter över kan du läsa artikeln i sin helhet genom länken ovan.

Hur fungerar Tinder?

Den genomsnittlige Tinderanvändaren öppnar appen 11 gånger om dagen, vilket låter helt otroligt mycket i mina öron. Jag öppnar knappast min smsapp 11 gånger om dagen! Tinder har snart 50 miljoner användare världen över, vilket innebär att chanserna för att just du som läser detta inlägg just nu är Tinderanvändare. För dig som inte hört om Tinder tidigare är det en minimalistisk dejtingapp för iOS och Android som används genom ditt Facebookkonto. När du laddat ner appen och loggat in genom din Facebookanvändare väljer du vilka Facebookbilder du vill visa upp på din Tinderprofil, där efter ställer du in hur stor area Tinder ska använda för att söka upp singlar. Hela poängen med Tinder är som sagt att det ska vara okomplicerat och snabbt, därför söker appen upp singlar som är så nära dig som möjligt samtidigt som inställningsmöjligheterna för appen är väldigt få. När Tinder letat färdigt efter andra Tinderanvändare i din omgivning listas resultaten som en hög med bilder. Du sveper sedan bilderna åt höger eller vänster beroende på om du gillar personen du ser eller inte. Sveper du bilden åt höger innebär det att du gillar personen, sveper du bilden åt vänster innebär det att du inte gillar personen. När du gillar en person som också gillar dig plingar det till i luren och ni kan skriva enkla meddelanden till varandra för att boka in en dejt eller liknande.

Fakta om Tinder

Varje gång vanliga tjejer på Tinder använder appen sitter de och hissar och dissar killar i 8,5 minuter. En vanlig Tinderkille sveper bilder på tjejer åt höger och vänster under 7,2 minuter i snitt. Detta kan leda till att en vanlig användare av Tinder kan sitta och leta efter en dejt i 90 minuter om dagen! Varje dag sveps en miljard bilder åt höger och vänster via Tinder och det leder till 12 miljoner matchningar varje dag.

Är Tinder seriöst?

Enkelheten är helt klart det som gjort Tinder så populärt. Internet är en ytlig plats och Tinder utnyttjar det faktum till max! Precis det motsatta har alla andra kända dejtingplatser på internet gjort sedan de startade. Oavsett vilken internetdejtingsida du väljer att bli medlem på är grundtanken samma; du fyller ut formulär och svarar på frågor om dig själv. Därefter har varje internetdejtingsida en egen metod för att matcha singlarna mot varandra. Vissa dejtingsidor hävdar att deras metoder för att matcha singlar är byggd på vetenskapliga metoder, andra dejtingsidor tar hjälp av relationskonsulter för att skapa en kärleksalgoritm som parar ihop passande singlar med varandra. Faktum är att utvecklingen av matchningsalgoritmen är en av de absolut största utgifterna för de stora dejtingsidorna på internet, trots att det inte finns något direkt vetenskapligt stöd för att det finns en perfekt metod att matcha ihop singlar med varandra.

Vad är Tinder?

Tinder har också anställda som jobbar med att granska deras användares beteenden, de har kommit fram till att vi som använder Tinder inte bara bryr oss om en persons utseende när vi sveper höger eller vänster. Tydligen genomgår vi en väldigt komplex men ganska snabb tankeprocess när vi väljer vilka singlar på Tinder som verkar intressanta för oss. I en studie som Tinder genomförde lät de ett gäng tjejer svepa höger och vänster på ett gäng bilder med stiliga manliga modeller. Det visade dig då att tjejerna valde bort killarna med för manliga drag som kraftiga käkar och raka näsor på grund av att de inte såg ut som snälla killar. Killar med mjukare drag i ansiktet signalerar ett snällare och mer medmänskligt beteende. Tinder har också gjort studier på sina manliga användare. De har visat att killar är mycket mer generösa när de bläddrar bland singeltjejer på Tinder. Killar sveper åt höger (gillar) i 46% av fallen och tjejer sveper bara 14% av bilderna åt höger – 14%! Om du är kille och blir gillad på Tinder så kom ihåg det, bara 14% av killarna som tjejer ser på Tinder blir gillade.

Om du inte provat dejtingappen Tinder tidigare så ta och gör det. Är du singel och letar efter någon att spendera tid med är det absolut värt! Speciellt för oss tjejer. Jag tror aldrig det kommer finnas en bättre dejtingmetod för oss tjejer. En dejtingmetod där vi kan bläddra i en katalog med killar som finns i närheten. Ett råd från en som har använt Tinder ett bra tag; se till att göra verklighet av appen. Jag vet hur det är som tjej, det är så bekvämt för självförtroendet att sitta och bläddra bland killar och se hur många som gillar en, men se till att ses också! Använd inte Tinder som ett verktyg för att blåsa upp ditt självförtroende, det förstör bara för alla som är där för att faktiskt träffa någon.

Klicka på den stora på Gilla-knappen nedan du också och följ gärna Lustfyllt via Facebook eller Twitter!