inte-attraherad-av-partner

Internetdejting – 7 tips för en attraktiv profil

Anonymitet, tidspress och datorvana. Detta är några av sakerna som gör nätdejting till en allt mer populär sysselsättning på internet. Tusentals Svenska singlar hittar årligen en kärlekspartner via olika dejtingsidor på internet och fler lär det bli, dejtingsidor är den snabbast växande typen av hemsidor på internet! Kanske är detta ingen överraskning när fördelarna med att dejta på internet är många. Du får snabbt reda på mycket information om personen som fångat ditt intresse, information som annars skulle tagit många möten och flera timmars samtal att få i verkligheten. Utbudet av potentiella kärlekspartners är mer lättillgängligt eftersom alla medlemmar på en dejtingsida är sökande singlar. Sist men inte minst gör det inte så ont att få nobben av en person på internet som du aldrig träffat i verkligheten, det är lätt att skaka av sig när man ser hur många trevliga singlar det finns kvar i utbudet.

De flesta dejtingsidor på nätet fungerar på liknande vis. En registrerad användare fyller i olika formulär med personliga och allmänna frågor vars svar sedan syns på användarens dejtingprofil som är fullt synlig för andra användare. Vanligtvis brukar det också finnas utrymme för användaren att skriva ihop en kort presentation om sig själv i flytande text.

Det är väldigt viktigt att ha en dejtingprofil som är attraktiv och lockande om du vill lyckas med din internetdejting, men det kan vara lättare sagt än gjort att skriva en bra presentation om sig själv på en dejtingsida. Därför tänker jag ge dig mina bästa tips för att din dejtingprofil ska bli så bra som möjligt!

Skriv en presentation på din dejtingprofil

”Jag har inte orkat skriva någon presentation än.” Självklart ska du skriva en presentation om dig själv! Att bara lägga upp en vacker bild på dig själv kommer inte ge dig något mer än desperata mail ifrån lika desperata personer. Att skriva en kort presentation är mycket bättre än att inte ha någon alls.

Var rolig, men inte för rolig i din presentation

Din presentation på en dejtingsida ska visa att du har ett sinne för humor (om du nu har det). Försök att skriva en presentation som visar din humoristiska sida, men undvik ordvitsar. Ordvitsar kan lätt uppfattas som slarviga stavfel.

Undvik klyschor i din presentation när du nätdejtar

Ja ja, vi vet att du är en person som har ”många bollar i luften” och ”glimten i ögat” precis som alla andra. Hur kommer detta hjälpa dig att få en dejt? Kom ihåg att du inte söker ett jobb på en dejtingsida, du söker en kärlekspartner. De flesta dejtingsidor begränsar antalet tecken du kan ha i din presentation, försök därför att berätta så mycket som möjligt om vem du är och slösa inte tecken på klyschor och allmänna uttalanden som ”jag gillar att resa” eller ”jag gillar musik”. Alla singlar vet redan att du tycker om att umgås med dina vänner.

Skriv en ärlig presentation i din dejtingprofil

Om du är grinig, morgontrött eller svårpratad så skriv det i din presentation av dig själv. Allt för ofta belyser vi våra positiva personlighetsdrag på internet utan att berätta något om våra dåliga sidor. Även om man kan dölja sina mindre attraktiva personlighetsdrag till en början för att få en dejt eller två så kommer de tränga igenom förr eller senare. Glöm inte att även dina mindre attraktiva sidor är delar av din personlighet och det är den du ska förmedla till andra singlar för att hitta någon som gillar dig för den du är. Är man inte ärlig i sin presentation på en dejtingsida leder det till en hel del överraskningar vid första mötet och när det kommer till nätdejting är överraskningar något som bör undvikas!

Bra användarnamn på en dejtingsida

När du registrerar dig på en dejtingsida på internet får du välja ett användarnamn som sedan blir det namn som andra singlar kommer att se när de besöker din dejtingprofil. Här är det viktigt att ditt användarnamn avspeglar det du är ute efter. Om du letar efter ett seriöst förhållande på dejtingsidan bör du undvika oseriösa användarnamn som innehåller svordomar eller könsord. Kanske låter det självklart, men jag upplever det som att väldigt många singlar på dejtingsidor försöker vara lite lustiga i sitt val av användarnamn för att demonstrera sitt sinne för humor. Humor är en attraktiv kvalité att ha, men visa det på andra sätt än i ditt användarnamn. Kanske i din presentation på dejtingprofilen?

Om du vill lyckas med internetdejting bör du beskriva dig själv

Du vet att du är lite rund, men vill egentligen vara slank. Du är lång och smal men vill vara lite grövre och muskulös. Vilket anger du i din presentation? För mig känns det självklart att beskriva den kropp jag faktiskt har. Inte för att jag själv tycker att min kropp är perfekt, men överraskningar bör som sagt undvikas när det kommer till nätdejting. Om jag nätdejtar vill jag finna en person som gillar mig för den jag är, inte för den jag kan vara.
[irp]

Profilbild på dejtingsida

Låt oss vara ärliga; internet är ett ytligt och själlöst ställe. Singlar kommer att vilja se en bild på dig för att få en bättre uppfattning om vem du är. Försök att ha en så bra profilbild på dig själv som möjligt, men ladda absolut inte upp en bild som varit inne i Photoshop och fräschats upp! Välj en profilbild som du tycker om, gärna en bild där du har ett vackert leende i en vardaglig situation. Klyschor bör undvikas även när det kommer till profilbilder, precis som i din presentation bör du ge en så ärlig bild av dig själv som möjligt. Killar; ta på en tröja och ta av solglasögonen. Tjejer; ligg inte och se sårbar ut med huvudet och händerna på ett spegelbord.

Dessa tips kommer säkerligen ge dig mängder med mail från singlar som alla är intresserade av att lära känna dig! Om intresset är ömsesidigt ska ni självklart ses för en dejt på riktigt, det är ju trots allt därför ni registrerade er på en dejtingsida från första början. Om du vill att första dejten ska gå så bra som möjligt kan du läsa om några riktigt bra dejtingtips här! Gör eran första dejt till något oförglömligt.