inte-attraherad-av-partner

Vad tycker killar om tatuerade tjejer?

Flera studier har funnit att hetrokillar drar slutsatser om tjejers ”sexuella avsikt” genom deras klädsel och utseende. Män tror till exempel att tjejer är mer intresserade av att ha sex om de bär kläder som är röda eller visar mycket hud. Ett faktum som är kontroversiellt att prata om eftersom de flesta anser att en tjej har rätt att bära vilka kläder hon behagar utan att behöva oroa sig för att bli antastad eller dömd för den delen. Några psykologer tror dock att män är evolutionärt programmerade att lägga märke till dessa detaljer i en kvinnas utseende för att inte missa en chans till förökning. Det verkar inte bättre än att vi sitter i en rävsax när det kommer till det här ämnet, en rävsax där vår rationella uppfattningar om jämlikhet är den ena raden med tänder och vår evolutionära programmering är den andra. I en ny undersökning som publicerades i The Archives of Sexual Behavior ville ett gäng forskare ta reda på om män även ser tjejers tatueringar som ett tecken på att de är villiga att ha sex.

I den fösta delen av studien rekryterade forskarna 11 attraktiva tjejer till att ligga på olika franska stränder (låter som ett tufft jobb va?). Alla kvinnor bar en identisk röd bikini och fick instruktionerna att ligga på mage och läsa en bok. De blev också instruerade att inte titta på någon förbipasserande. Hälften av gångerna satte forskarna en låssastatuering av en fjäril i svanken på tjejerna, den andra hälften av gångerna låg tjejerna på stranden utan tatuering. Under tiden som tjejerna låg på stranden en efter en och läste sin bok satt en av forskarna lite längre bort och observerade hur många män som gick fram till tjejen och började prata med henne. När studien var klar hade tjejerna besökt 20 stränder för att bli observerade sammanlagt 220 gånger!

Vad tycker killar om tatuerade tjejer?

Så vad blev resultatet? Jo, när tjejerna hade den falska fjärilstatueringen i svanken kom mer än dubbelt så många män fram till dem på stranden och sökte kontakt. Tatuerade kvinnor fick kontakt med 26 män vid varje strand, jämfört med 11 för de tjejer utan tatuering. Som om inte detta var nog fick också tjejer med tatuering kontakt med män fortare än tjejer utan tatuering. Tjejer utan fjärilstatuering fick vänta i snitt 35 minuter på att en man skulle komma fram till dem och söka kontakt. Tatuerade kvinnor behövde bara vänta i 24 minuter i snitt.

Tycker killar att tatueringar är sexigt?

I den andra delen av undersökningen instruerade forskarna tjejerna att återigen ligga på stranden (hälften av gångerna med en tatuering), men denna gången gick forskarna fram till de män som sökte kontakt med tjejen för att ställa ett gäng frågor om hur de uppfattade tjejen på stranden. Killarna fick frågor om hur troligt de trodde det skulle vara att få en dejt med tjejen och hur stor chans till sex killen trodde han hade med tjejen. Resultatet visade att män trodde att tjejer med tatueringar var mer villiga att gå på en dejt med dem och dessutom mer villiga till att ha sex med dem.

När man lägger ihop delarna av undersökningen indikerar resultatet på att män drar slutsatser om hur villig en tjej är till sex beroende på om hon har blivit gaddad eller inte! Dessa resultat är rätt övertygande eftersom studien bestod av två delar; en enkel enkät som killarna fick svara på och ett naturligt experiment där killarnas beteende blev observerat. Självklart finns det ett par svagheter med undersökningen också. För det första fick tjejerna bara en typ av tatuering på ett område av kroppen. Svanktatueringar har redan en viss sexuell koppling till sig, så det hade varit intressant att se om killar drog samma slutsatser oavsett vilken typ av tatuering tjejen hade. För det andra så tog inte studien hänsyn till vilket sexuellt uppsåt kvinnorna faktiskt hade, därför kan man inte avgöra om tatueringar faktiskt är en användbar detalj för killar att lägga märke till om de letar efter en sexpartner. I verkligheten säger nog tatueringar väldigt lite om en tjejs sexuella intresse.

Sexiga tatueringar

Med det sagt, så kan vi dra slutsatsen att tatueringar är ännu en detalj som killar använder för att bedöma (som kan vara felaktiga eller korrekta) hur villig en tjej är till sex.
[irp]

Källor
För att läsa mer om den här undersökningen hänvisar jag till: Guéguen, N. (2013). Effects of a tattoo on men’s behavior and attitudes towards women: An experimental field study. Archives of Sexual Behavior, 42, 1517-1524.