inte-attraherad-av-partner
Foto av: o-wagen

Tar onanerandet slut när förhållandet börjar?

Inte nog med att onani är bra för hälsan, varje gång du har sex med dig själv har du sex med någon du verkligen älskar. Det en underbar sysselsättning som de flesta svenska ägnar sig åt mist en gång i månaden vilket inte är så konstigt då både internetporr och sexleksaker av olika slag är mer lättillgängligt än någonsin. Onani är med rätta något som är helt okej att ägna sig åt bäst man vill.

Men! När det kommer till att onanera i ett förhållande blir melodin ofta annorlunda och åsikterna går lätt isär vilket i värsta fall kan leda till onödiga bråk. För hur är det egentligen; är det okej att onanera när man är i ett förhållande? Bör man hålla det hemligt för sin partner? Är det fel på sexlivet som ens partner väljer att leka med sig själv ibland? Onani är väl något som bara singelmänniskor bör ägna sig åt, som någon form av tröst eller substitut för ”riktigt” sex?

Det är lätt att glömma bort att onani har sin naturliga plats i ett seriöst förhållande, precis som det har sin naturliga plats i ett singelliv. Det är hög tid att sluta se onani och ”riktigt” sex som två separata saker och inse att det ena inte behöver utesluta det andra – tvärt om. Onani inom ett förhållande är hälsosamt och viktigt.

Att onanera är hälsosamt

Att onanera stärker ens självförtroende och kännedom om vad man gillar och inte när det kommer till sex, vilket i sin tur bäddar för ett bättre sexliv. Ett bra sexliv höjer sexlusten, vilket gör det finns ännu mer sexuell energi att göra av med. Människor som är i förhållanden onanerar faktiskt oftare än vad singelmänniskor gör![2] Fakta som kanske kommer som en överraskning för många, men så är det. Visst kan onani vara ett tecken på ett otillräckligt sexliv om det ersätter fysisk närhet helt och hållet, men faktum är att onani inom ett förhållande är ett ännu tydligare tecken på att sexlivet fungerar precis som det ska.

Precis som att onani kan krydda förhållandet kan ett förhållande krydda onani. Att onanera tillsammans med en partner kan vara ett av de bästa förspelen som finns. Gör det till en lek och förbjud din partner från att röra dig samtidigt som du smeker dig själv och se hur åtrån växer i ögonen.

Onanera tillsammans med din partner

Berätta vad du tänker på samtidigt som du leker och ta gärna hjälp av en sexleksak för att förhöja njutningen ännu mer. Lär din partner hur du gillar att onanera samtidigt som du visar hur det går till. Om din partner är en duktig elev kanske du kan räcka över sexleksaken och låta han/hon praktisera sin nyfunna kunskap på dig?

Porr är ett vanligt hjälpmedel när man runkar, pullar, fingrar eller leker. Så varför inte ta chansen att porrsurfa lite tillsammans? Bär in datorn i sovrummet och klä av varandra kläderna. Hitta en video som ni båda gillar och onanera till den tillsammans. Snacka om att få det bästa av två världar med en sexig video på datorn och en verklig partner bredvid i sängen!

Alla älskande vill ha ett bra sexliv och ett bra sexliv bygger på ett öppet sinne. Se därför inte onani som ett hot eller substitut, utan som en möjlighet till ett rikare sexliv och ett tecken på att allt fungerar som det ska.
[irp]

Källor
[1] #Sverigeligger – En riksomfattande folkhälsostudie om svenskarnas sexvanor. Aftonbladet i samarbete med United Minds.

[2] Laumann, E. O., Gagnon, J., Michael, R., & Michaels, S. (1994). The social organization of sexuality: Sexual practices in the United States. Chicago: University of Chicago Press.