inte-attraherad-av-partner

7 hemligheter till ett perfekt förhållande

Hur undviker man bråk i ett förhållande? Hur skapar man ett starkt och kärleksfullt förhållande tillsammans med sin pojkvän eller flickvän? Föreställ dig ett kärleksfullt förhållande där du och din partner kommer överens och nästan läser varandras tankar på samma vis som bästa kompisar gör. Tänk dig ett långvarigt och tryggt förhållande utan drama som dina vänner beundrar och nästan är avundsjuka över. Vet du vad? Det förhållandet är ingen Disney-saga, det kan bli verklighet! Genom att snabbt och lätt göra er av med dessa vanliga och förödande ovanor som förstör många förhållanden är du och din partner en bra bit på väg till ert perfekta drömförhållande.


Hur får man ett bra förhållande?


1.

Kritisera inte din partners familj

Om du ogillar din partners svärföräldrar eller familj så försök hålla det för dig själv så mycket det går. Komihåg att blod är tjockare än vatten. Att du pratar om hur hemska eller otrevliga de är kommer att skapa en stor spricka i ert förhållande som blir mycket svår att reparera eller ignorera. Oavsett om din partner själv tycker att hans eller hennes familj är svåra eller till och med omöjliga att umgås med kommer det svida att höra dig prata illa om dem. Vakta din tunga när ämnen svärföräldrar kommer upp.

2.

Spionera inte på din partner

Alla vill vi veta vad som försiggår i vår kärlekspartners liv, men att spionera på din flickvän eller pojkvän genom att övervaka hans eller hennes Facebook eller mobiltelefon kommer att göra mer skada än nytta. Om du bläddrar bland smsen på din partners mobiltelefon eller bland Facebookmeddelanden är risken väldigt stor att du överanalyserar konversationer och ordval som sedan skapar problem i ert förhållande. Misstänker du något eller känner att det finns något du vill prata om så konfrontera din partner på ett mjukt men rakt sätt, inte genom att leka spion.

3.

Bråka inte med varandra framför andra människor

Att bråka eller tjafsa med din pojk- eller flickvän är helt naturligt, speciellt om ni har varit tillsammans i flera år, men försök att hålla bråken till er själva. Det är väldigt lätt hänt att stora bråk kokar över på nära vänner eller att de till och med utspelar sig bland andra människor på fester eller andra tillställningar. Detta är förödande för både dig, din partner och ert förhållande. Ni kanske blir sams dagen efter eller samma kväll, men era vänner kommer fortfarande komma ihåg ert bråk och se erat förhållande som något stormigt eller kanske något ohälsosamt som borde ta slut. Dessutom kanske det läcker ut pinsamma hemligheter från dig och din partner när ni står och skriker på varandra, dessa hemligheter är inga hemligheter efter bråket.

4.

Låt inte din kropp förfalla i förhållandet

Inte nog med att det är skadligt för både din hälsa och ditt välmående att gå upp i vikt och sluta bry dig om ditt utseende bara för att du har en älskling. Det skickar också dåliga signaler till din partner. Om du inte är så noga med att göra dig fin för din partner bara för att ni varit tillsammans ett tag kan det lätt uppfattas som att du inte är så intresserad längre. Om du inte bryr dig om dig själv, hur kan du då bry dig om din partner?

5.

Uppfostra inte din partner

Alla har vi dåliga sidor, även du och din partner. Framför allt tjejer brukar använda uttryck som att ”träna” sin pojkvän till att göra vissa saker och det kommer aldrig att fungera. Det kanske är en något kall och klumpig liknelse, men en partner är som en hund på det viset att man kan lära honom eller henne ett trick eller två under förhållandets gång, men du kommer aldrig att förvandla en chiwawa.

6.

Våga bråka i förhållandet

Vi vill alla ha det perfekta förhållandet och många har bilden av det perfekta förhållandet som ett förhållande helt utan bråk. Jag hör ofta killar och framför allt tjejer som är stolta över att de aldrig bråkar med sin pojk- eller flickvän. När jag hör det tänker jag en av två saker; antingen ljuger personen eller så lever han eller hon i ett dött förhållande. Försök att inte lägga locket på era problem. Prata ut om dem även om det finns en risk för bråk. Ibland så krävs det en liten urladdning för att saker ska bli bra efteråt. Bra kommunikation i ett förhållande är nyckeln till att förhållandet ska bli långvarigt.

7.

Ljug inte för din partner

Ljug inte för din partner om något, det är ingen bra idé om du vill ha ett långt och kärleksfullt förhållande med honom eller henne. Gör det bara inte!

Som jag nämnde i början är det viktigt att dessa ovanor försvinner hos båda i ett förhållande, annars blir det vare sig ett rättvist eller jämbördigt förhållande. Så.. vad är det perfekta förhållandet för just dig? Vill du läsa mer om hur man blir en bra livskamrat kan du klicka på länken och läsa!