inte-attraherad-av-partner

Säger en killes händer något om hans penisstorlek?

Tjenare jag heter Martin 22 och jag har en fråga om en grej jag har hört. En skröna typ eller något i den stilen vet inte om det är sant. Därför jag skriver till er haha! Ni har kanske hört en del säga att killar med stora fötter är välutrustade? Eller killar med stora händer är stora där nere? Min fråga är om det stämmer. Kan jag typ se på en killes händer och avgöra hur stor balle han har? xD Ni kommer förmodligen inte svara men!


Kan man se hur stor kuk en kille har på hans händer och fingrar?


Fantastiskt att du tog dig tiden att skriva och skicka in en fråga om just det här ämnet Martin, den är verkligen inte lika barnslig och märklig som du verkar tro! Jag har länge velat skriva en artikel om längdförhållandena mellan mannens könsorgan och andra extremiteter, just för att det finns så mycket skrönor och teorier om just detta och nu har du satt den bollen i rullning. Det är dags att se vad vetenskapen har att säga om detta – säger en killes handstorlek eller fingerlängd något om hur stor penis han har?

Under det senaste årtiondet har vetenskapsmän- och kvinnor genomfört otaliga studier där de försökt hitta korrelationer mellan fingerlängd och andra fysiska personlighetsdrag. I dessa studier har forskarna framförallt fokuserat på längdskillnaden mellan pekfingret och ringfingret, längdskillnaden mellan just dessa två fingrar har kopplats till både sexuell läggning och svartsjuketendenser! Resultatet av en ny studie på det här området skvallrar om att det kan finnas ännu fler kopplingar mellan fingerlängd och kroppen i övrigt, bland annat hur välutrustade killar är!

Finns det en koppling mellan fingerlängd och penisstorlek?

I denna nya studie som publicerades i Asian Journal of Adrology mätte forskare längden på killars fingrar och könsorgan innan operationer när männen var nedsövda [1]. Det låter kanske konstigt, men killarna hade såklart lämnat sitt medgivande till att ingå i den här undersökningen innan narkossköterskan sövde dem! Du som läser detta just nu behöver inte oroa dig för läkare och sköterskor ska talla på dina privata delar nästa gång du ligger på operationsbordet. Olika forskare mätte längden på fingrarna och könsorganen för att mätresultaten inte skulle riskera att påverkas av varandra. Två olika mätningar gjordes på varje mans könsorgan. En mätning av penisen i slakt tillstånd och en mätning där forskarna sträckte ut penisen. Anledningen till detta var att mätningar som görs av mäns könsorgan i slakt tillstånd säger mycket lite om hur stor penisen verkligen är i erigerat tillstånd. Sträcker man ut penisen kommer man dock närmare sanningen!

Resultaten pekade på att män som har en större längdskillnad mellan fingrarna också hade längre penisar, i utsträckt läge. Med andra ord, ju större längdskillnaden var mellan killarnas pek- och ringfinger, desto större var sannolikheten för att männen hade en större penis. Samma längdskillnad skvallrade dock inget om männens penisstorlekar i slakt läge, den enda kroppsliga faktorn som gav några indikationer om det var männens totala längd. Alltså, långa herrar tenderade att ha längre penisar i slakt läge. Forskarna fann dock ingen koppling mellan kroppslig längd och penislängd i utsträckt läge i denna studie.


95% av alla killar har en penis som är 9 till 22 cm lång. 4% av alla killar har en penis som är kortare än 8 cm. Medellängden på en svensk penis är 15 cm. [4]


Hur förklarar forskarna denna koppling? Jo, man tror att detta har att göra med mängden testosteron som fostret exponeras för i mammans livmoder. Generellt sett leder exponering av större mängder testosteron i livmodern till att pekfingret blir kortare än vad ringfingret blir. Faktum är att alla män generellt har en naturlig längdskillnad mellan pek- och ringfinger medans kvinnor vanligtvis inte har det. Vi vet att testosteronexponering i livmodern också är kopplat till penisstorlek. Det kan alltså vara så att tidig exponering för höga doser av testosteron både breddar längdskillnaden på fingrarna och penisens storlek.

Stora händer, stor kuk?

Som en liten bonus kan jag också berätta att resultatet från denna studie går bra ihop med tidigare forskning som gjorts på sexuell läggning och teorier om att homosexualitet kan vara ett resultat av att en person exponerats för ovanligt stora mängder testosteron i sin mors livmoder. Studier har faktiskt visar att homosexuella män tenderar att ha en ännu längre längdskillnad mellan ring- och långfinger än vad heterosexuella män har [2]. Studier har också funnit att homosexuella män tenderar att vara mer välutrustade än heterosexuella män (omkring 7,5mm längre paket i snitt [3]).

Det finns väldigt mycket fakta som pekar åt samma håll i det här fallet med sambandet mellan killars längdskillnader på fingrarna och penisstorlekar! Men, som alltid är det klokt att inte dra alla människor över en kam för det. Man bör alltid komma ihåg att det finns undantag till varje regel. Även om det ligger en hel del fakta i den här ”skrönan” skulle inte jag personligen våga bedöma en killes penisstorlek endast efter hur stor längdskillnaden är mellan hans pek- och ringfinger.
[irp]Återigen, tusen tack för att du tog dig tiden att skriva in till oss på Lustfyllt! Om du som läser detta just nu har något eget råd att ge till vår anonyma läsare så tveka inte! Skriv genast en kommentar nedan! Klicka där efter på den blå gilla-knappen.

Källor
[1] Choi, I. H., Kim, K. H., Jung, H., Yoon, S. J., Kim, S. W., & Kim, T. B. (2011). Second to fourth digit ratio: A predictor of adult penile length. Asian Journal of Andrology, 13, 710-714.

[2] Blanchard, R. (1997). Birth order and sibling sex ratio in homosexual versus heterosexual males and females. Annual Review of Sex Research, 8, 27-67.

[3] Bogaert, A. F., & Hershberger, S. (1999). The relation between sexual orientation and penis size. Archives of Sexual Behavior, 28, 213-221.

[4] rfsu.se/sv/Sex–relationer/Frageladan/?action=showAllQuestions&catID=131&searchString=