inte-attraherad-av-partner

Hälsoexperten Jessica Westergård berättar hur du maxar sexlusten!

Trött? Orkeslös? Deppig? Irriterad? Noll sexlust? Vill du helst bara dra täcket över huvudet och slå den insmygandes handen som trevar längst din kropp efter lite mys på fingrar än vägledning ner i trosorna? Ryck upp dig! Visste du att fysisk träning och sexlust hänger ihop? Likt väl som att vi låter kroppen bli inaktiv, humöret dåligt och irriterat så kommer vi förinta allt vad sexlust heter. Om du inte tar tag i det NU vill säga. Börja med att pricka av nedanstående punkter och du kommer att börja längta efter den där handen som du en gång avvisade bestämt – Lets do it!

Öka sexlusten!

Känns det bara jobbigt att få till det, som en ända lång seg transportsträcka för att komma till skott med sexakten, det som i själva verket ska vara något naturligt, självklart, härligt och efterlängtat? Kanske lider du brist på hormonet testosteron.

Testosteron är det manliga hormonet som redan från födseln hos män har en stor påverkan på bla kroppsbyggnad, behåring och könsutveckling. Testosteron finns även hos oss kvinnor men i mindre utsträckning och det är också därför som vi får kämpa extra hårt på gymmet för att få till de där synliga starka musklerna. Testosteronet gynnar muskeluppbyggnaden men styr också en rad viktiga funktioner i hjärnan så som sinnesstämning, minne OCH SEXLUST. Därför, hjälp kroppen att öka din produktion av testosteron genom träning.

Bäst effekt ger styrketräning där du aktiverar så många muskelfibrer som möjligt i så stor utsträckning som möjligt. Dvs, träna stora muskelgrupper så som rumpa, ben, rygg och bröst. Gärna tungt. Då flödar testosteronet i kroppen. När detta händer kanske du dessutom känner dig lite lyckligare och mer till belåtenhet, vilket inte är konstigt alls. För när du tar ut dig fysiskt sätt frisätts även det härliga endorfinerna och flyger runt i kroppen som små fjärilar, vilket är ett må-bra-hormon. Det gör dig med andra ord lite lyckligare, lite mer öppensinnad och lite mer positiv än vanligt.  Vips har vi fångat två flugor i en smäll med en rad positiva effekter för både sexlust och välmående.

Orka mera!

När du nu fått snurr på testosteronet och endorfinerna så gäller det att få ut så mkt som möjligt mellan lakanen också, tidsmässigt. se därför till att maxa konditionen så att du orkar lääänge. Få igång hjärtat, syresätt blodet, kroppen och musklerna med konditionsträning, gärna utomhus i friska luften. Bra konditionsformer är allt ifrån löpning, rodd, cykling, crosstraining, intervallbasserad styrketräning, cirkelträning m.m. All typ av träning som jagar upp pulsen och får dig att flåsa en längre tid kommer kicka igång din ork.

Minska stressen!

Stress är så osexigt det bara kan bli. Vi känner stress för att duga, komma, hinna, orka och glänsa på samma gång. Plötsligt låser sig allt och ett hormon vid namn kortisol stänger ner hela systemet och sexlusten. Varva ner, känn lugnet med yoga, gå till gymmet för att avreagera dig och lätta på trycket eller snöra på dig joggingskorna för en härlig promenad ute i friska luften. Ta med din partner eller flirt. Vem vet, kanske blir det en spontan avstickare till skogs? Träning är ett exemplariskt sätt att minska stress på.

Träna musklerna!

Maxa orgasmen med Knipövningar. Tjejer kniiiip! Träna knipet genom att tänka ”knipa av kisstrålen” och ”lyfta” underlivet. Träna både korta kraftiga knip 3-5sek x 5 set till långa uthållighetsknip 30-60sek x 5 set varje dag så ska du se att det kommer överraska din partner.