inte-attraherad-av-partner

Hur djup är en slida?

Hej hej Lustfyllt! Jag är en tjej från Boden som är ett stort fan av ert webbmagasin. Älskar hur frispråkiga ni är, samtidigt som det ni skriver är väldigt intressant. Jag har en fråga till er. Jag har läst er artikel där ni listade massa bra fakta om slidan, men ni glömde nämna hur djup en slida är? Det pratas ofta om killars snoppstorlek, har storleken betydelse och så vidare, men jag har aldrig hört något om hur djup en ”vanlig” slida faktiskt är. Skriv något om vaginastorlek är ni snälla!


Hur djup är min slida?


Tack för dina fina ord och din intressanta fråga! Du har rätt i att vaginastorlek inte är ett ämne som är på tapeten särskilt ofta, vilket är konstigt när man tänker efter. Visst, en slidas djup är ju inte lika synligt som en snopps längd, men det är ändå avgörande för hur skönt sex känns. Många tjejer kan tycka det är väldigt obehagligt att en kille stöter ända in, andra behöver den intensiva känslan för att få orgasm. Det är har inte gjorts lika mycket forskning kring storleken på de kvinnliga könsorganen som det gjorts på de manliga, men några studier finns att tillgå och de har jag läst in mig på för att kunna ge ett så bra svar som möjligt!

Sexforskarna William Masters och Virginia Johnson var de fösta att utföra vetenskapliga studier på slidors storlekar och dimensioner. De beskriver resultaten av mätningarna i sin klassiska bok från 1966 – Human Sexual Response [1]. Närmare bestämt på sidan 74, där de berättar hur de mätte djup och bredd på 100 slidor tillhörande kvinnor som aldrig fött barn. Jag måste få göra en liten avstickare och påpeka att deras bok är en väldigt rolig/konstig läsning eftersom terminologin de använder är så speciell. De använder ord för könsdelar och sexuella händelser som jag aldrig påträffat innan. Väldigt torra uttryck för en så roligt och fuktigt ämne som sex! Anledningen till deras torra och udda ordval är förmodligen att de inte ville få sin bok förknippad med pornografi. Så! Tillbaka till frågan om hur djup den ”vanliga” fittan är.

Hur djup är min vagina?

Masters och Johnson kom fram till att den genomsnittlige kvinnan har en slida som är 7 – 8 cm djup i normaltillstånd, alltså när hon inte är sexuellt upphetsad. När den genomsnittlige kvinnan blir kåt växer djupet på hennes vagina till 9,5 – 10,5 cm. De utförde även mätningar på kvinnors slidor med hjälp av ett spekulum. Under de mätningarna var de upphetsade kvinnornas slidor ännu djupare, 11 – 12 cm djupa. Hur djup en slida är beror helt enkelt inte bara på kvinnans personliga drag, utan också på om hon är upphetsad eller inte. Precis som att killars könsorgan växer när de är kåta blir även tjejers slidor djupare när de känner sig sexuellt upphetsade.

Slida djup

En något senare studie på området ”slidors djup” gjordes under 1990-talet. Där fann forskarna en ännu större variabilitet bland djupet på tjejers slidor [2]. I studien deltog 39 kvinnor som aldrig fött några barn och den visade att djupet på kvinnors vaginor kan variera mellan 6,9cm och 14,8cm. Dessa mått kom forskarna fram till genom att göra en typ av avgjutning av vaginorna de undersökte. Kvinnorna lät forskarna fylla deras vaginor med en typ av vinylgips som sedan stelnade och togs ut. På så vis kunde forskarna inte bara mäta själva djupet på slidorna, utan också studera vilken textur slidans insida har.

Den genomsnittlige tjejen är 9,5 – 10,5 cm djup när hon är kåt, vilket är flera centimeter kortare än den genomsnittlige svenska snoppen är i erigerat tillstånd.

Den genomsnittliga storleken på killars könsorgan varierar kraftigt beroende på etnicitet, men hur är det med kvinnor? Är den genomsnittliga vaginan olika djup beroende på vilken etnicitet kvinnan har? Det har inte utförts några specifika studier för att besvara just den frågan, men forskarna jag nämnde ovan – de som gjorde avgjutningar av slidornas insida – genomförde en uppföljningsstudie några år senare där de gjorde fler avgjutningar av kvinnors slidor, den här gången av kvinnor med olika kulturella bakgrunder (afroamerikaner, vita och spanskamerikaner) [3]. Genom att återigen mäta avgjutningarna fick forskarna svaga bevis på att sliddjup varierar mellan olika etniciteter. Men, det är värt att nämna att urvalsgruppen som forskarna använde sig av var väldigt liten. Endast 23 kvinnor deltog. Så, även om resultatet föreslår att – precis som måtten på killars könsorgan – varierar även djupet på kvinnors slidor beroende på etnicitet behövs det mer forskning på området för att få säkra bevis.

Slidans djup

Hur djup är en slida? och Hur djup är en tjej? är de väldigt intressanta frågor och vanliga sökfraser på Google. Många läsare når oss via de sökfraserna utan att vi skrivit något om ämnet hittills. Det känns bra att äntligen kunna leverera ett bra svar på en fråga som många människor bevisligen går och bär på. En sista detalj om sliddjup som är värd att nämna är att den genomsnittliga slidan verkar vara något grundare är vad den genomsnittliga penisen är lång. Kanske är det därför forskare funnit att kvinnor föredrar en medelstor penis framför en enorm dunderdase? Klicka på länken för att läsa mer om vilken snoppstorlek som tjejer föredrar.

Klicka på den blå gillaknappen nedan, det skulle göra mödan det tog att göra denna artikel väl värt! Om du också har en fråga du vill ha besvarad hittar du ett formulär på förstasidan som du kan använda dig av för att komma i kontakt med oss. Du är alltid 100% anonym!
[irp]

Källor
[1] Masters, W. H., & Johnson, V. E. (1966). Human sexual response. Boston, MA: Little, Brown.

[2] Pendergrass, P. B., Reeves, C. A., Belovicz, M. W., Molter, D. J., & White, J. H. (1996). The shape and dimensions of the human vagina as seen in three-dimensional vinyl polysiloxane casts.Gynecologic and Obstetric Investigation42(3), 178-182.

[3] Pendergrass, P. B., Reeves, C. A., Belovicz, M. W., Molter, D. J., & White, J. H. (2000). Comparison of vaginal shapes in Afro-American, Caucasian and Hispanic women as seen with vinyl polysiloxane casting. Gynecologic and Obstetric Investigation50(1), 54-59.