inte-attraherad-av-partner

Här är sex frågor om vaginan som alla kvinnor måste kunna svaret på

Som sexpert här på Lustfyllt får jag dagligen stora mängder sexfrågor från er läsare. Jag kan inte låta bli att märka att vissa frågor dimper ner i min mail-inkorg mycket oftare än andra. Så, i den här artikeln kommer att ta upp och besvara ett par vanligt förekommande frågor ni läsare har om vaginor och vaginalt sex. Fittor och slidor – nedan är de 5 vanligaste frågorna jag får om dem.

Blir min fitta slapp om jag har mycket sex?

I motsats till den populära myten utvecklar inte sexuellt aktiva kvinnor ”lösa” eller ”slappa” slidor, oavsett hur mycket sex de väljer att ha. Vagina blir naturligt lösare när kvinnor är sexuellt upphetsade som ett sätt att underlätta samlaget. Efter sex återgår dock fittan till sitt normala tillstånd. Finns det något som orsakar en ”slappare” vagina då? Ja, åldrande och (för vissa kvinnor) förlossning kan göra slidan något lösare. Klicka här för att lära dig mer om vad som gör en slida ”slapp”.

Finns G-punkten verkligen, och vart sitter G-punkten i så fall?

Även om många källor hävdar att G-punkten sitter på vaginans främre vägg (ungefär en tredjedel av vägen in i slidan) har forskare ännu inte hittat avgörande bevis på att G-punkten faktiskt finns. Faktum är att vissa har gått så långt som att likna G-punkten vid ett ”gynekologisk UFO”, eftersom många hävdar att de ”observerat” G-punkten och dess effekter, utan att någon kan ge en vetenskaplig bekräftelse på dess existens. Det vetenskapliga sökandet efter G-punkten fortsätter. Vissa tror att det vi tänker på som G-punkten kan visa sig att vara inget mer än den inre delen av klitoris [1].[irp]

Har alla kvinnor en mödomshinna som brister första gången de har sex?

Vissa kvinnor har vad som ibland kallas för mödomshinna (slidkrans eller hymen) och vissa kvinnor har det inte. Bland de kvinnor som har en är inte ovanligt att slidkransen (en krans av slemhinneveck omkring en centimeter innanför slidans mynning) slits bort långt innan kvinnan har vaginalt samlag för första gången (t.ex. genom av idrott och onani). En annan faktor som bidrar till denna variation är att slidkransens utseende och tjocklek kan skilja sig dramatiskt från kvinna till kvinna. Klicka här för att läsa mer om mödomshinnan (eller slidkransen).

Vill kvinnor bli knullade djupt?

Undersökningar tyder på att de flesta kvinnor som har en partner med en penis modell större inte nödvändigtvis får en ökad sannolikhet för orgasm under vaginalt samlag. Det finns dock fortfarande många kvinnor som föredrar längre kukar och därmed djupare penetration. Detta kan bero på att somliga kvinnor njuter av att få cervix stimulerad under sex.

Vad ska man kalla en kvinnas könsorgan?

På den frågan har jag inget riktigt bra svar, eftersom det beror på i vilket sammanhang man pratar om kvinnans kön och hur frispråkig man är som person. Ett populärt ord som jag tycker är lämpligt när man pratar med barn är snippa. I övrigt tycker jag att slida är ett väldigt neutralt ord som fungerar i de flesta sammanhang. Min personliga favorit är fitta, eftersom det är väldigt kraftfullt och laddat med en erotisk gnista – precis som det kvinnliga könet är i min mening.

Är det ens möjligt för en kvinna att nå orgasm från vaginal penetration?

En del undersökningar tyder på att ungefär hälften av alla kvinnor svarar att de åtminstone ibland har orgasmer som en följd av enbart vaginal penetration [2]. Den andra hälften svarar att de vanligtvis behöver en annan typ av sexuell stimulans för att nå orgasm (t.ex. stimulering av klitoris, bröstvårtor eller oralsex).

Vad har du för frågor om fittan? Berätta i en kommentar nedan. Det är alltid 100% anonymt att kommentera på våra artiklar!

Källor

[1] Kilchevsky, A., Vardi, Y., Lowenstein, L., & Gruenwald, I. (2012). Is the female G-spot truly a distinct anatomic entity? Journal of Sexual Medicine, 9(3), 719-726.

[2] Fugl-Meyer, K. S., Oberg, K., Lundberg, P. O., Lewin, B., & Fugl-Meyer, A. (2006). On orgasm, sexual techniques, and erotic perceptions in 18- to 74-year-old Swedish women. Journal of Sexual Medicine, 3, 56-68.