inte-attraherad-av-partner

Hur har man analsex?

Kan ni skriva om analsex tack! Hade varit intressant att läsa om.

Hej hej på er! Jag och min kille vill testa analsex men har lite funderingar om hur vi ska gå till väga. Vi har aldrig haft analsex tidigare så vi skulle vara tacksamma för lite hjälp på traven. Tack på förhand och tack för en bra sida!

Jag vill gärna ha analsex med min flickvän men hon tror att analsex gör ont. Gör analsex ont? för tjejer alltså. Jag är inte jättestor så jag undrar om det skulle gå? Vad kan jag säga till henne?

Hejsan! Jag undrar om er ”sexpert” har några bra uppvärmningsövningar man kan göra innan analsex? Jag har haft det innan. Problemet är min kille nästan alltid kommer precis när jag börjar bli uppvärmd och njuta av det, vilket är lite frustrerande. Kan jag värma upp på ett bra sätt innan så jag är i ”takt” med min partner? Tack för svar!

Hur förbereder sig porrstjärnor på analsex? Tror jag och min kille gör fel.. /Emil

Tjo! Jag undrar, vilket glidmedel passar bäst för analsex? Går det bra med vanligt vattenbaserat glid? Har hört om att silikonbaserat glidmedel är bäst för analsex men förstår inte riktigt varför det skulle vara bättre för baken. Tack!

Hejsan.. jag vill gärna att min partner ska leka lite med min rumpa, om du förstår vad jag menar. Vanligt sex mellan oss börjar bli lite tradigt, så analsex kanske skulle liva upp? Jag är dock rädd för att analsex gör ont. Har hört historier om analsex som gör mig lite nervös och rädd. Vad ska jag tänka på för att inte skada min bakdel?

Ni har en snygg sida men vart är infon om analsex?? Hittar inget! Vart kan jag läsa om det?

Måste man ha en buttplug för att kunna ha analsex? har hört att man måste använda en buttplug i förspelet för att det inte ska göra ont sedan?

Är analsex farligt? Jag har hört så många historier från kompisar att det gör mig orolig. Kan man bli sjuk av det?

Frågor om analsex trillar in till vår redaktion nästan dagligen. Faktum är att nästan hälften av alla frågor vi får från er fantastiska läsare handlar om just analsex. Det finns inget konstigt i det, nästan 4 personer av 10 i Sverige har någon gång testat analsex [1] och ännu vanligare blir det. Tack vare internet har vi enkel tillgång till världshistoriens största sexsexdatabas dygnet runt. Genom ett enkelt svep med fingret över telefonen kan vi se sex som de flesta av oss inte ens kunde drömma om för bara 10 år sedan. Även i böcker och tidningar har samtalstonen kring sex trappats upp och befinner sig nu långt ifrån det vanliga vaniljsexet som var standard för ett par år sedan. Detta gör oss såklart nyfikna på det vi ser och läser! Vi vill själva prova på om det är så underbart och spännande som det låter. Vi vill hitta nya och spännande vägar till upphetsning och lust. Analsex är en sådan väg som många väljer att utforska när de söker efter sexuell spänning.

Som du själv kan läsa ovan handlar frågorna om allt ifrån om vilket glidmedel man ska använda vid analsex till oro över smärtor och skador. Därför har vi på redaktionen valt att skriva denna ultimata guide till analsex som besvarar mängder av frågor i en enda artikel! Vi kommer ge massvis av analsextips. Tips på hur man har analsex på bästa sätt och tips på hur man gör analsex skönt är vår utgångspunkt, så ta på dig läsglasögonen för detta kommer förmodligen bli den längsta analsexguide du någonsin läst!

Hur har man analsex?

Vägen till bra och skönt analsex handlar lika mycket om vilka förberedelser man gör innan sexet som hur man genomför själva sexet. Många människor får idén analsex kan vara lika spontant som vaginal och oralsex, men så är inte fallet. Om man inte är van vid analsex är det inte så enkelt som att bara byta hål och köra på. Detta är det första du måste inse om du vill leka analt med din pojkvän eller flickvän. Så vi tar det igen för säkerhetens skull; analsex är inte som oralsex eller vaginalsex, det kräver förberedelser och tålamod.

Jag ska snart ge dig några konkreta förberedelser som du och din partner kan göra för att ha analsex som riktiga proffs, men först vill jag klargöra ytterligare ett nybörjarfel som många gör när det kommer till analsex och anala lekar – lust. Detta gäller för båda parter och alla former av sex men är extra viktigt om du är den som blir penetrerad i baken; du måste vilja ha analsex. Om du känner dig tveksam eller på annat sätt negativt inställd till analsex kommer det med all säkerhet gå åt skogen. Din kropp och ditt sinne måste vara taggad på idén om analsex, annars kommer inte musklerna i analen slappna av som de måste för att det ska bli en skön upplevelse. Jag möter ofta unga tjejer som blir övertalade av sina pojkvänner att testa analsex. Pojkvännerna vet alltid lika lite om analsex som flickvännerna gör, vilket leder till en väldigt obekväm upplevelse för tjejerna. Denna obekväma första erfarenhet med analsex leder i sin tur till att tjejerna aldrig mer vill prova på analsex, vilket är oerhört tragiskt i min mening. Analsex kan vara fantastiskt skönt och ge både killar och tjejer njutning som de aldrig känt tidigare, men man måste ha det på rätt sätt och man måste bli upphetsad och tänd av idén att ha analsex innan man provar.

Hur förbereder man sig för analsex?

Nu, ska jag komma med lite mer handfasta råd om hur du och din partner kan förbereda er på att ha analsex. Det första rådet är att känna till hur analen fungerar och bekanta er med era egna kroppar. Detta låter väldigt tråkigt och kliniskt – jag vet – men det är faktiskt viktigt av många anledningar. Börja med att känna på dig egen anal nästa gång du står i duschen. Känn hur det känns att föra in ett finger långsamt och känn hur musklerna slappnar av och drar ihop sig när du andas. Det kommer kännas konstigt första gånger du för upp ett finger på dig själv i rumpan, men det är själva poängen. Efter att du fört fingret ut och in ett par gånger i långsam takt kommer du märka att det går allt lättare och lättare. Den konstiga känslan finns kvar, men den är inte ny för dig längre och det får dig att slappna av ännu mer. Analen har flera så kallade ringmuskler som håller rätt saker inne i rumpan och fel saker utanför. Den yttre ringmuskeln kan du kontrollera med vilja, den andra styrs reflexmässigt precis som din andning och dina hjärtslag. För att komma hela vägen in i analen med en penis eller analleksak behöver båda ringmusklerna slappna av. Denna övningen tycker jag absolut att både du och din partner ska göra på er själva i duschen. För att ha bra analsex måste man veta hur det känns att få något uppfört i rumpan. Man kan inte bli bra på något man inte känt och övat på det själv, så enkelt är det.

Hur undviker man avföring när man har analsex?

Avföring är den osexiga delen av analsex som väldigt få nybörjare tänker på. I porrfilm får vi aldrig se vilka rigorösa förberedelser skådespelarna gör för att undvika avföring under analscener. Det leder till att många råkar ut för lite kladdiga olyckor när de provar på analsex med sin partner hemma. Det viktigaste är att inse vad analen och ändtarmen faktiskt är till för och acceptera att det finns en stor risk för att man bokstavligt talat stöter på avföring om man är inne i den kroppsöppningen. Det näst viktigaste är att veta lite om hur man undviker kladdiga olyckor.

Ett dygn innan du har tänkt att ha analsex är det dags att tänka på vad du äter. Det tar mellan 18 och 24 timmar för mat som gått in genom munnen att komma ut genom ändtarmen, så det bästa du kan göra är att vara väldigt sparsam med vad du stoppar i dig så lång tid innan själva sexakten. Det minimerar risken för att det finns avföring kvar i ändtarmen. Se ändå till att tarmen är tömd innan ni börjar med förspelet. Om man är riktigt ambitiös kan man tvätta tarmen med hjälp av lavemang. Detta kan man göra relativt enkelt hemma och utrustning finns att köpa på apoteket.

Vilket glidmedel är bäst för analsex?

Du har säkert hört detta tidigare, men det tåls att sägas igen. Analen har inga körtlar som utsöndrar vätska som vaginan har. Det innebär att det är torrt och trångt i analen, vilket i sin tur innebär att det gör fruktansvärt ont att bli penetrerad där utan glidmedel som hjälper till. Analsex måste alltid ske med hjälp av glidmedel, det är ett absolut måste! Vissa tror att det räcker med saliv som glidmedel när man ska ha analsex, detta stämmer inte. Riktigt glidmedel är den enda sanna lösningen och den absolut viktigaste detaljen om man vill ha bra och bekvämt analsex. En gång till för säkerhetens skull. Penetrera torrt – nej. Penetrera med hjälp av saliv – nej. Penetrera med hjälp av vätska från vaginan – nej. Penetrera med hjälp av glidmedel – ja! Det är ett arrogant nybörjarfel att använda något annat än riktigt glidmedel vid analsex.

Vilket glidmedel passar bäst för analsex? I de flesta fall gäller silikonbaserat glidmedel för analen, om man inte har några allergier som hindrar en från att använda just det. Vattenbaserat glidmedel torkar ut relativt fort och kan då skapa en obekväm och ibland smärtsam friktion i analen. Silikonbaserat glidmedel varar längre och ger i de flesta fall en skönare upplevelse. Det finns också vissa glidmedel som är speciellt framtagna för analsex. Dessa glidmedel innehåller ofta ingredienser som gör att musklerna slappnar av enklare eller bidrar med en kylande känsla. Om du vill testa ett glidmedel som är speciellt framtaget för analsex tycker jag du ska göra det, men börja med vanligt silikonbaserat glidmedel. Smärta är en viktig känsla som indikerar att något är fel. Känner du inte smärtan under tiden du har analsex för att du är bedövad kanske du kommer ha ont efteråt istället. Man ska inte behöva bedöva analen för att ha analsex. Gör det ont att ha analsex så gör man något fel – enkelt.

Använd gärna en buttplug för att värma upp analen

Ju längre i förväg du börjar med att värma upp dina ringmuskler, desto bättre! Inom porr har skådespelarna ett knep som går ut på att de värmer upp analen med fingrarna i duschen ungefär ett dygn innan de ska spela in sin analscen. När musklerna är tillräckligt avslappnade för de in en buttplug i lagom storlek som får sitta på plats i analen under natten. Jag vet inte om jag skulle rekommendera detta tricket till nybörjare, men idén om att värma upp ringmusklerna med fingrarna och sedan en leksak i förväg är väldigt viktig om man vill ha bra analsex. Att köpa en buttplug är min rekommendation eftersom den sitter på plats av sig själv. En dildo går också bra att använda men det är mycket omständigare. Om du känner dig självsäker och vill prova ”porrknepet” med en buttplug i rumpan över natten rekommenderar jag att du använder en buttplug av glas eller stål tillsammans med bra silikonbaserat glidmedel.

Vilken sexställning är bäst för analsex?

Som jag skrev längre upp i artikeln kan man inte vara lika spontan och impulsiv med analsex som man kan med oral- eller vaginalsex. Analsex kräver en del planering för att lyckas, i alla fall de första gångerna. Om du och din partner vill prova analsex är det bra om ni börjar med att bestämma vilken kväll i veckan ni vill göra det. Det ger er båda tid att göra era ensamma förberedelser som jag skrev om ovan. Det är också bra att bestämma vilka sexställningar ni ska använda er av, så allt går smidigt och bekvämt. När man väljer ställningar för analsex gäller lite annorlunda ”regler” än för vaginalsex, eftersom musklerna kring och i anus måste kunna slappna av. Ett nybörjarfel som många gör första gången de ska ha analsex är att ha det bakifrån, där ena parten står på alla fyra och den andra försöker glida in bakifrån. Bakifrån, eller doggy style, är en avancerad ställning för analsex och bör inte vara ett av era första val om ni testar analsex för första gången. Prova istället sexställningar som skeden, där ni båda ligger på sidan åt samma håll. I skedställningen är det lättast att slappna av och ni kan ta det precis så långsamt som ni måste. Det är också lättare att hålla om varandra och kyssa varandra i skedställningen – inte att underskatta. En annan bra ställning för analsex är den där ena parten rider den andra, det vill säga att den som ska bli penetrerad sätter sig gränsle över den andra parten som ligger ner på rygg. Denna ställningen är lite mer avancerad än skeden eftersom musklerna i rumpan inte slappnar av lika lätt, men den ger personen ovanpå total kontroll över vad som händer. Planera och prata med varandra om vad som skulle kännas bäst för er. Detta kan låta lite tråkigt, men om ni gör det på rätt sätt kan det vara ett perfekt förspel till era anala äventyr tillsammans. Det kommer också få er att känna er tryggare tillsammans, vilket hjälper er båda slappna av senare när ni har analsex.

Hur har man analsex utan att det gör ont?

När stunden för analsex har kommit är det en bra idé att inte tänka så mycket på själva analsexet. Ha ett skönt förspel och ha sex precis som ni brukar ha. Trots att ni båda förberett er på analsex kanske inte känslan eller stämningen infinner sig när ni väl ska testa. Då är det bäst att låta det vara och ta nästa tillfälle som känns mer rätt. Återigen, känner man sig pressad eller stressad till analsex kommer det gå dåligt. Både du och din partner måste befinna er i den där erotiska härliga bubblan tillsammans där ni är ett med varandra på en känslomässigt plan. Ni ska känna tillit och lugn, då är det ett bra tillfälle för analsex.

När ni haft sex som vanligt kan det vara en bra idé att rikta mer och mer uppmärksamhet mot rumpan för att göra den redo. Genom att pressa med ett finger mot öppningen kan ni få den yttersta ringmuskeln att slappna av en aning. Detta innebär inte att ni ska föra in ett finger riktigt än. pressa bara en fingertoppen mot öppningen och känn hur ringmuskeln ”ger efter” efter några sekunder, stressa inte. Denna metod kan också göras inifrån tjejens slida genom att hennes partner för in en eller två fingrar och riktar dem nedåt. I det läget kan man känna hennes inre ringmuskel och på samma vis lägga lite press på den med fingrarna. Detta kan vara väldigt skönt och njutfullt för många tjejer. Som partner är det viktigt att man fokuserar på hur hennes kropp reagerar i det här läget. Känn hur musklerna drar ihop sig och slappnar av vid hennes in- och utandningar. Känn vad som händer när du pressar mot öppningen inifrån.

Både fingrar och buttplug fungerar bra för att mjuka upp rumpan

När ni känner att analen börjar bli uppmjukad genom massage från både in- och utsidan kan det vara dags att använda fingrarna lite mer och kanske en leksak. Fram med erat silikonbaserade glidmedel och var generösa vid applicering, hellre för mycket glid än för lite. Återigen kan ni börja med att massera utsidan av öppningen med fingrarna som nu ska glänsa av glidet. Prova att långsamt föra in ett finger förbi den första ringmuskeln stanna där. Känn efter hur kroppen reagerar och kommunicera hela tiden med varandra. Fråga hur det känns och om du kan gå längre in. Kanske är din partner väldigt uppmjukad vid det här laget och kan ta ett finger hela vägen in hur lätt som helst. Kanske är din partner något obekväm och spänd. Var hela tiden ärliga med varandra och avbryt om det inte känns rätt.

När ett finger kan glida ut och in i rumpan utan problem kan det vara dags att fortsätta uppmjukningen med en buttplug. Återigen, applicera rikligt med glidmedel och för sakta in leksaken tills den glider på plats. Låt den sitta på plats ett bra tag, ju längre desto bättre. Det ger er tid att ägna åt varandra med kyssar, smek och kanske lite vackert eller snuskigt prat om ni känner för det. Detta drar bort lite fokus från rumpan och lättar kanske upp stämningen lite. Fortsätt när det känns rätt. En väldigt viktig sak att tänka på är att inga kroppsdelar eller leksaker som varit inuti analen får föras in någon annan stans. Har ditt finger varit inne i hennes rumpa får det inte glida in i någon annan öppning innan det rengjorts!

Tips för dig som vill ha analsex

Hittills har jag varit så utförlig i mina instruktioner som jag kan vara. Jag kan dock inte berätta hur själva sexakten ska gå till eftersom det inte finns något perfekt sätt. Allt som har med sex att göra handlar om kopplingen och samspelet mellan dig och din partner. Finns samspelet där kommer bitarna falla på plats, finns inte samspelet mellan er så kommer ni känna av det och då rekommenderar jag att antingen sakta ner eller avbryter och prova en annan dag.

Som du ser ovan följer varje steg ett mönster där man värmer upp och fortsätter framåt i lugn takt. Fortsätt med det så ökar era chanser för en underbar analupplevelse.

Något som är viktigt att poängtera är att ni inte ska förvänta er perfekt analsex de första gångerna ni provar. Kanske kommer ni inte längre än till uppvärmningssteget med fingrarna innan ni måste avbryta första gången, det är helt okej. Det viktiga är att ni vågar testa om och om igen. Precis som vaginalt sex är analsex något man måste lära sig genom att öva. Det kommer definitivt inte bli som en analscen taget ur en porrfilm de första gångerna, det kan jag garantera.

Det här med att våga prova igen och igen är en viktig del av analsex. Gå därför inte för långt första gången ni provar. Om man skyndar framåt, hoppar över några uppvärmningssteg och fokuserar för mycket på själva penetrationen kommer det kännas konstigt och jobbigt. Det i sin tur kommer leda till att minst en av er tappar intresset för analsex och inte känner för att prova det någon mer gång.

Jag skulle kalla analsex för en avancerad typ av sex tack vare alla förberedelser man måste göra innan och alla kunskaper man måste ha om sin egen kropp. Känner man sig som en nybörjare, eller för den delen känner att ens partner är en nybörjare när det kommer till sex, bör man inte ta klivet upp till analsex riktigt än. Det kommer säkert en tid då ni båda är redo för lite mer avancerat sex, men kanske är inte den tiden kommen riktigt än? Bara du och din partner kan besvara den frågan.

Sist men inte minst vill jag rikta mig till alla killar där ute, framförallt alla heterokillar. Föreslå inte analsex om ni själva är obekväma med att någon pillar och slickar er mellan skinkorna. Ni måste förstå att den obekväma och generande känslan som ni kanske får av att blotta er på det sättet även kan drabba någon annan. Många killar, framförallt yngre heterokillar tror att man måste vara homosexuell eller i alla fall bisexuell för att gilla när någon leker med ens rumpa. Jag kan inte ens börja med att beskriva hur fånigt och omoget detta antagande är! Faktum är att män har en prostata, något som tjejer inte har. När prostatan stimuleras hos killar kan det leda till extrem njutning och väldigt sköna stunder. Problemet är bara att prostatan lättast nås via analen och eftersom många killar inte accepterar att någon är där och pillar går de miste om all den njutningen. Var en man och öppna upp ditt sinne. Var såpass trygg i din sexualitet.

Till er tjejer som läser detta kan jag bara säga; slappna av! Det går ett rykte om att analsex måste gör ont, det är inte sant. Analsex gör inte ont om man gör det på rätt sätt. Jag vill också återkoppla till det jag skrev ovan om killars inställning till att bli penetrerade i rumpan genom att säga; våga leka med era pojkvänners rumpor! Vissa killar är faktiskt nyfikna på hur det känns all bli smekta eller penetrerade där bak, men vågar inte fråga om det. Du kommer göra honom en jättetjänst genom att ta det första steget och bara låta fingrarna smita iväg nedåt någon gång under sex, se hur han reagerar. Livet är för kort för att inte testa nya saker!

Slutet på min guide för analsex

Så! Detta var min enormt långa guide till analsex, om man nu kan kalla detta för en guide. Det blev väldigt många egna tankar och känslor kring ämnet, men jag möter också många människor som undrar om just analsex. Säkert finns det mycket jag borde nämnt, säkert finns det några saker jag kunde lämnat utanför. Har du några fler frågor om analsex är du varmt välkommen att skicka dem till mig via ett anonymt mail.