inte-attraherad-av-partner

Vilken buttplug ska jag köpa?

Hejsan Ewelina!! Jag är en tjej på 25 år som har lite frågor om buttplugs, hoppas att du kan besvara dem 🙂 Jag har aldrig varit nyfiken på att leka analt förrän jag träffade min nuvarande kille. Han är jättesöt och jag känner mig trygg med honom på ett sätt som jag inte känt med någon annan tidigare. Han får mig att vilja undersöka sex på nya sätt! Vi pratade om analt och kom fram till att det bästa kanske är att börja med en buttplug för att ”värma upp” typ. Så jag var inne på några sexbutiker på nätet som säljer sexleksaker för rumpan och märkte fort att det var en djungel! Det finns hur mycket som helst! Analbeads, buttpluggar, analpluggar och andra sexleksaker för ändan – det tar aldrig slut! Jag vet inte riktigt vad jag är ute efter eftersom jag är nybörjare på detta. Eftersom de kostar ett par hundralappar tänkte jag fråga dig om råd innan jag beställer en sexleksak för baken. Vilken buttplugg ska jag välja? Vad innebär de olika formerna? Visste inte att det fanns så många frågor om just buttplugs, haha! Hoppas mailet kommer fram! Tack på förhand!

-Saga


Vilken buttplug ska jag köpa?


Tack för ditt mail Saga! Självklart ska jag göra mitt bästa för att besvara dina frågor om sexleksaker för analen, buttplugs i det här fallet. Jag vill också gratulera dig till att ha hittat en fin kille som får dig att vilja utforska din sexualitet, det är ett tecken på att man har en bra sexpartner.

För dig som inte känner till begreppet buttplug kan man säga att det har blivit det mest populära samlingsnamnet för analplugg, analdildo, analstav och andra analleksaker. Oavsett vad man väljer att kalla det (eller hur man väljer att stava det) så handlar det om samma sak – en sexleksak för att stimulera utsidan och insidan av analen.

Buttplugs är väldigt mångsidiga och används av en rad olika njutfulla anledningar. Somliga använder buttplugs som ett sätt att värma upp inför ”riktigt” analsex. Andra gillar känslan av att vara uppfylld i baken, det skapar ett tryck på många sköna punkter. Somliga tjejer är lite nyfikna på känslan av att bli dubbelpenetrerad i både slidan och rumpan samtidigt, där blir buttplugen ett lagom första steg. Det finns några saker man bör tänka på innan man köper en buttplug som ”analnybörjare”.

Buttplugen bör ha smal hals

Jag skulle rekommendera en buttplug som har en så liten och smal hals som möjligt. Halsen av buttplugen är den del som befinner sig mellan den platta basen och den runda ändan som förs in i rumpan. När halsen förs in i ska buttplugen glida på plats naturligt och hålla sig där stramt och stadigt. Detta innebär att buttplugen inte trillar ut under sex. Du behöver inte hålla den på plats med dina händer som blir fria att leka på andra ställen!

En buttplug ska vara lätt att föra in

Som sagt, om du är nybörjare på anala sexlekar och funderar på att köpa en buttplug är det bra om du väljer en plugg som går lätt att föra in. Detta innebär att den tjocka delen som förs in i rumpan bör vara så liten som möjligt. Detta är som mycket annat en smaksak, men sikta på en liten omkrets och liten längd.

En buttplug gjord av…

Vilket material buttplugen ska vara gjord av är upp till dig. Det är skillnad i känsla, men inget material är bättre eller sämre för nybörjare. Det finns buttplugs i metall som ger en skön tyngd när man står upp och rör sig med den i sig. Det finns mjukare av silikon och gummi. Rengöring efter användning är viktigt när man hanterar analleksaker och slätare ytor är lättare att hålla rena, så ur det perspektivet kanske det är värt att välja en i metall. Tycker man den är kall mot huden kan man alltid värma upp den i varmt vatten innan användning.

vilken-buttplug-ska-jag-köpa

Penetration och friktion

När man vant sig vid att ha något i sig som fyller upp analen kanske man vill gå vidare till mer rytmisk penetration där något förs in och ut ur analen. När man känner sig bekväm med detta rekommenderar jag att man har en annan form av buttplug där halsen är nästan lika tjock som ändan. En mer penisformad analleksak helt enkelt. Det gör att buttplugen förs in och ut lättare och mer bekvämt. Komihåg att alla anala lekar kräver uppvärmning och framförallt glidmedel. Gå inte vidare med rytmisk penetration innan ni känner er helt redo.

En buttplug som vibrerar kan vara bra

Alla reagerar olika på vibrationer. Det enda sättet att få reda på om det passar dig är att testa dig fram. Prova att hålla den vibrerande leksaken mot analöppningen ett tag. Detta kan hjälpa somliga att slappna av, men det finns också andra som spänner sig när vibrationerna möter huden. Kanske kan du föra in buttplugen och låta den vara där ett par minuter innan du sätter på vibrationerna för bästa effekt. Experimentera och välj det som känns bäst.

Buttplugs för prostatan och g-punkten

Oavsett om man är man eller kvinna kan man njuta av anal stimulans. Framförallt för killar kan det vara lättare att få ut maximal njutning genom att använda en böjd eller kurvig buttplug. För in den i dig efter att du värmt upp din kropp och rikta ändan mot din navel. Detta kommer förmodligen ge dig en helt ny sensation som du aldrig känt tidigare. När leksaken är på plats kan du röra dina höfter eller dra lite lätt i ändan av leksaken, på så vis stimulerar du lättast prostatan som kille eller möjligtvis g-punkten som tjej.

Komihåg att fortsätta lyssna till din egen lust och din egen kropp i framtiden så kommer du själv hitta rätt i djungeln som du beskriver. Mitt sista råd är uppvärmningen. Jag kan inte nämna detta för många gånger; analsex tar tid och tålamod. Analen har flera så kallade ringmuskler som håller rätt saker inne i rumpan och fel saker utanför. Några ringmuskler kan man kontrollera med vilja, andra styrs reflexmässigt. För att komma hela vägen in i analen med en penis eller analleksak behöver alla ringmuskler slappna av. En metod för att uppnå avslappning i analen kan vara att trycka med ett finger eller en leksak utanpå själva ingången i ett par sekunder. Detta öppnar upp den första ringmuskeln något. Fortsätt sedan med samma metod längre och längre in.
[irp]Misstaget många gör är att de får idén om analsex från porrfilm och förväntar sig att det ska gå lika fort som det gör på film. Timmar om inte dygn av uppvärmning och tarmsköljning har gått åt för att spela in en enda analscen, tänk på det. Beställ alltid glidmedel om du beställer en sexleksak för rumpan. Glidmedel och analt ska alltid kombineras – alltid!