inte-attraherad-av-partner

Varför friendzonar hon mig?

Jag har ingen fråga om sex. Den är mer om relationer, eller dejting kanske. Jag tror många killar upplever samma problem med att dejta tjejer som jag har. Vi ser helt okej ut. Vi tjänar pengar. Vi har vår egen lägenhet kanske och en helt okej vänskapskrets. Ändå ser inte tjejer oss som något mer än vänner. Det känns som att snälla killar inte är intressanta för tjejer, vi hamnar alltid i friendzone och kan inte ta oss där ifrån. När jag såg mig i spegeln senast såg jag inte ”killkompis” skrivet i pannan på mig, så varför hamnar jag i friendzone hela tiden?

/Agge


Hon säger att vi bara är vänner


Tack för din fråga! Det är inte första gången jag har hört den här historien från killar, så du är absolut inte ensam om ditt ”problem”. Om jag ska vara ärlig så blir jag förvånad hur överraskade och sårade killar blir av att hamna i friendzone av tjejer. Självklart suger det när ens känslor inte blir besvarade, men jag tycker att killar allt för sällan ser vilka dunderfel de själva gör. Jag ska försöka berätta för dig och andra killar varför ni ständigt hamnar i denna friendzone och vad ni kan göra åt det.

Killar saboterar sina lägen med tjejer på egen hand utan att tänka på det. Det har hänt mig flera gånger att killar startar i min ”dejting zone” där jag på fullaste allvar ser dem som dejtbara, sedan skjuter de sig själva i foten. Det är inte bara frustrerande för dem. Det är frustrerande för mig också, eftersom jag verkligen gått och hoppats på att det skulle leda någonvart. När väl killar upplyser mig om sitt intresse har jag redan köpt dem ett radhus och Volvo i min friendzone där de kommer bo för alltid.

Att prata om andra tjejer gör dig friendzonad snabbt

Jag kan verkligen inte understryka detta tillräckligt många gånger. Vissa killar tror att det är en fantastisk metod för att skapa intresse och lite svartsjuka hos tjejen de är intresserad av, men det är fel! Visst kan du nämna tjejer i olika sammanhang utan att hamna i friendzone, men att berätta om vilka tjejer du vill ligga med eller vilka tjejer du har strulat med är något som vi tjejer inte behöver höra. Faktum är att vi inte vill höra om det!

Inget kommer få en tjej att tappa intresset för dig snabbare än när du får henne att känna sig som en tjej i mängden. Friendzone med en gång! Alla tjejer vill känna sig speciella, killar med för den delen. Självklart så finns det inget som hindrar dig från att vara så promiskuös du vill när du är singel, men håll det för dig själv! Det finns ingen tjej som ser dig som dejtbar och intressant när du pratar om dina ”erövringar”.

Om du inte lägger in en stöt hamnar du i friendzone

Jag förstår att det kan vara pirrigt och obehagligt att börja stöta på en kompis, eller en helt ny person för den delen. Det gäller både killar och tjejer. Men! Att inte lägga in en stöt över huvud taget kommer ta dig till friendzonen snabbare än du anar. Vettiga tjejer skickar ut väldigt tydliga signaler om de är intresserade. Om du ser någon av dem – lägg in en stöt! Om du inte kliver fram och tar henne  kommer hon placera dig i friendzone där du kan se på medans hon letar efter andra killar som faktiskt tar klivet fram.

Tjejer vill känna sig attraktiva och åtråvärda! Om du misslyckas med att ta första steget och visa henne att du åtrår henne och finner henne attraktiv kommer hon tveka. Hon kommer inte veta vad du egentligen vill med henne. Efter en viss tid av osäkerhet kommer hon sätta en kompisetikett i pannan på dig och därmed friendzona dig. När du väl hamnat i friendzone här det nästa omöjligt att ta dig därifrån.

Bjud ut henne, håll hennes hand eller kyss henne. Om du inte har gjort klart för henne vad du egentligen vill inom två veckor är du i hennes friendzone. Vad har du att förlora på att ta första steget? I värsta fall är du en modig dude som står kvar på samma ställe där han började.

Förbered dig på att bli friendzonad om du leker lekar

Om du leker med en tjej, som att gå från att prata med henne dagligen till total radiotystnad, så kommer du bli friendzonad väldigt fort. Du kanske till och med når hela vägen in i idiotzonen! Ingen tjej kommer vilja ha en relation med dig (inte ens en sexuell relation) om du spelar av och på från dag till dag.

Vissa killar tror att de blir mer intressanta om de leker med tjejen genom att ge henne uppmärksamhet och sedan ignorera henne – fel! Andra gör detta för att tjejen inte ska bli för klänglig – fel! De sista som gör på det viset är helt enkelt idioter – också fel! Vill du undvika hennes friendzone så var ärlig med henne. Lägg fram dina känslor framför henne och gör det illa kvickt!

Skillnaden på snäll och tråkig kille är friendzonen

Vi tjejer älskar hjälpsamma killar! Vi älskar när killar erbjuder sig att hjälpa till med flytten eller att visa oss runt i en ny stad. Om du är en gentleman som stället upp gör du oss knäsvaga, men om du inte tar det sista steget och förklarat att du gillar oss kommer du hamna i friendzonen igen och igen. På engelska heter det ibland att nice guys finish last, men det handlar inte om att killen är snäll, det handlar om att killen är tråkig! Han säger inte vad han vill ha och han tar inte för sig av det han vill ha.

Detta med att berätta hur du verkligen känner och att göra det fort är ett genomgående tips till killar som inte vill bli friendzonade. Det behöver inte vara mer komplicerat än att säga ”Bara så du vet, så gillar jag dig väldigt mycket”. Allt är bättre än tystnad. Vi tjejer borde vara bättre på att ta första steget, men tills vi krossat den dejtingnormen är det upp till er!

Bitcha om tjejer leder till friendzonen

Inget visar att du inte är pojkvänmaterial bättre än att du bitchar och klagar på din ex-flickvän, eller din nuvarande flickvän för den delen! Sättet du behandlar dina före detta flickvänner på skvallrar en hel del om hur jag kommer bli behandlad av dig i framtiden. Om du klagar på henne kommer du förmodligen klaga på mig i framtiden också. Oavsett hur attraherad jag är av dig eller hur mycket jag gillar dig kommer detta leda dig direkt till friendzonen.

Va en vuxen människa och köp läget istället. Ja, hon var otrogen mot dig. Ja, hon strulade med din bästa kompis. Ja, hon var perfekt och du saknar henne. Vad det än är du klagar på, låt det vara och gå vidare.

Till sist – förstå att det finns tjejer som bara leker med dig. Det finns tjejer som är idioter, precis lika många som det finns killar osm är idioter. De kommer leka med dig för att få dig att göra precis det du vill. De kommer ge dig precis så mycket uppmärksamhet som behövs för att du ska avguda dem och följa efter dem som en hungrig hundvalp. Det händer! Självklart finns det sådana tjejer och det suger. Det är viktigt att du är en jävla människa och sätter en tydlig gräns för dig själv.

Precis som jag skrev om att du bör visa ditt intresse inom max två veckor borde också hon visa sitt intresse för dig lika kvickt. Får du inget tillbaka så gå vidare. Spendera inte tid på människor som inte spenderar tid på dig!