inte-attraherad-av-partner

6 tips för att lyckas med ett distansförhållande

Hej! Min pojkvän har precis börjat plugga utomlands och jag tycker det är jättejobbigt. Saknaden är så stor och jag önskar verkligen att han var här hemma med mig istället, samtidigt vill jag att han ska vara fri att göra det han blir lycklig av. Det jag undrar är, hur får man ett distansförhållande att lyckas? Finns det några tips för distansförhållanden som ni kan ge mig? Just nu känns allt så hopplöst, jag vill gärna ha råd om hur jag får vårt distansförhållande att fungera. Tack för en jättebra sida, jag läser Lustfyllt varje dag!

-Nina


Hur lyckas man med ett distansförhållande?


Tack för din fråga Nina. Även om du verkar väldigt ledsen så är det kul att du skriver till oss! Att distansförhållanden blir allt vanligare är inte så konstigt. Det blir allt vanligare att vi träffar kärlekspartners på nätet för första gången, och självklart faller det sig inte alltid så lyckosamt att man råkar bo i samma stad – eller ens samma land! Nätdejting är fantastiskt på många vis, men en sak jag tycker är extra fantastisk är att dejting på nätet livar upp den gamla traditionen med uppvaktning. Eftersom den typiska läsaren av Lustfyllt är relativt ung kanske du inte känner till termen uppvaktning. I korthet innebär det att man lär känna varandra och bygger upp någon typ av förhållande innan man hoppar i säng med varandra. Vill du veta mer om internetdejting och kanske få lite tips om nätdejting kan du klicka på länkarna.

Uppvaktning blir en naturlig del av ett distansförhållande. När man inte kan träffa varandra fysiskt tvingas man prata och lära sig saker om varandra som annars hade fallit bort. På så sätt bygger långdistansförhållanden upp en stark och stabil grund för ett långvarigt förhållande. Trots det har långdistansförhållanden ett väldigt dåligt rykte. Många anser till och med att det är omöjligt att ha ett givande distansförhållande med en partner.

6 tips om distansförhållande

Självklart är det väldigt jobbigt att vara långt ifrån den man håller kär, men med en gnutta tålamod och en positiv inställning kan ditt distansförhållande leda till något väldigt fint i slutändan. Går du i tankar om att göra slut med din partner för att ni inte råkar befinna er på samma geografiska plats just nu ska jag försöka få dig på andra tankar. Långdistansförhållanden är genomförbara, så länge du och din partner följer dessa 6 tips om hur man lyckas med ett distansförhållande.

Boka in pratstunder

Den största faran med ett distansförhållande är att ena parten känner sig ignorerad eller bortglömd, man befinner sig trots allt långt ifrån varandra och det är inte så lätt att veta hur den andra parten känner. Därför är det väldigt viktigt att du och din partner öppnar kalendern tillsammans och bokar in pratstunder med varandra. Håll reda på din partners schema och boka alltid in en ny pratstund innan ni säger hej då till varandra. På så sätt behöver ingen av er gripas av panik om det är tyst mellan er under en period.

Hitta ett pålitligt kommunikationssätt

Om ni ska lyckas med ett långdistansförhållande måste ni ha koll på er teknik – era tekniska prylar! Det går inte att sitta på ett trådlöst nätverk som kopplar ner då och då. Det går heller inte att ha en telefon som tappar täckning hela tiden. Erat primära sätt att kommunicera på måste vara stabilt och bra. Förlita er inte på konstiga appar, utan håll er till de pålitligaste – Skype eller Facebook. Befinner ni er i olika länder så hitta ett lokalt SIM-kort som har bra täckning i hela landet. Även i ett distansförhållande är kommunikation A och O.

Spendera tid ihop

Distansförhållanden bygger på att du och din partner pratar med varandra, men tillslut kommer ni att få slut på saker att säga. Tyvärr kan ni inte krypa upp i soffan tillsammans och mysa för att fylla ut tystnaden, ni måste hitta andra sätt! Det finns mängder med appar och spel till mobiler och surfplattor som ni kan spela tillsammans över nätet. Dela så många bilder och videor med varandra som ni kan. Träna ”tillsammans” genom att utföra samma övningar och sedan dela resultaten med varandra. Det finns många saker ni kan göra för att känna er mer tillsammans i ett långdistansförhållande. Varför inte prova på lite sexting? Skicka sexiga bilder till varandra eller ha lite cybersex över Skype. Sexlivet behöver absolut inte ta slut bara för att ni har ett distansförhållande.

Besök varandra regelbundet

Det här kan vara lite krångligt, speciellt om du och din partner befinner er i olika länder, men försök att hälsa på varandra regelbundet. Om man inte träffar varandra var 6:e eller 8:de vecka i ett distansförhållande börjar det tära på er relation, så försök att hitta lite sista minuten biljetter till varandra och turas om att åka. Kanske är det rättvist och lite romantiskt att åka halvvägs båda två och träffa varandra i en stad som ni annars inte befinner er i? Oavsett hur ni väjer att göra behöver distansen i erat distansförhållande kortas ner ibland.

Fokusera på målet

Det finns som sagt en hel del fördelar med ett distansförhållande och det kan hålla i flera år utan större problem. Men, det måste finnas ett ljus i slutet av tunneln. Ett mål som ni tillsammans kämpar för att komma fram till. Det går inte att ha ett distansförhållande i all evighet, det måste finnas en plan om att bo tillsammans i samma stad en vacker dag. Utan en vilja att faktiskt skapa ett ”riktigt” förhållande finns det ingen poäng med kämpa med ett distansförhållande. Ni kan inte uppfostra barn över Skype.

Ha ett flexibelt schema


Boka in pratstunder

Hitta ett pålitligt kommunikationssätt

Besök varandra regelbundet

Fokusera på målet

Ha ett flexibelt schema


Självklart kommer du vilja vara närvarande när din partner fyller år eller när något annat stort måste firas. Då underlättar det om du har ett schema som tillåter planer i sista minuten. Om du har ett pressat schema och ett jobb som inte tillåter dig att ta ledigt kommer ett distansförhållande blir svårare att klara av, speciellt om du och din partner befinner er i olika tidszoner. Kanske är det eftermiddag för honom när det är morgon för dig eller tvärt om. Precis som jag nämnde i början är det viktigt att synka era scheman så ni hittar luckor där ni kan få lite tid tillsammans. Ett distansförhållande är mer tidskrävande och behöver mer planering än ett vanligt förhållande, men har du ett liv som tillåter det extra utrymmet så kommer du lyckas med ett distansförhållande.

Så! Med dessa tips för distansförhållanden lämnar jag dig för denna gången. Kom ihåg att man kan få ett distansförhållande att funka fint om kärleken finns där, men i slutändan är vi också olika som människor. Somliga älskar att ha friheten att göra vad de vill i sina liv och andra kräver konstant uppmärksamhet av en kärlekspartner. Ett distansförhållande är olika svårt för olika människor, men som jag sa – finns kärleken där kommer det förmodligen ordna sig även om det känns motigt och sorgligt i början.