inte-attraherad-av-partner

10 tecken på att han älskar dig

Älskar han mig inte längre? Varför visar han inte att han tycker om mig? Detta är frågor som vi får till vår redaktion från betänksamma kvinnor titt som tätt. Många kanske inte inser att vi  killar visar vår kärlek på helt andra sätt än vad kvinnor gör. Ofta är vi killar inte lika verbala med våra känslor som tjejer är, till exempel. Det kan göra det lite svårt att känna av vart han står, om hans hjärta slår lika hårt för dig som ditt gör för honom. Men, vet du bara vilka saker du ska titta efter blir det betydligt enklare att avgöra om hans kärlek till dig är på riktigt eller mer som en kort flört. Precis som tjejer visar vi killar vår kärlek på olika vis. Här är ett par sätt som killar visar sin kärlek på, utan att säga så mycket.


Tecken på din pojkvän älskar dig


1.

Han vill vara fysiskt nära dig

Oavsett om han lägger sin arm om dig, myser nära dig hemma i soffan eller kramar dig utan egentlig anledning är fysisk beröring och närhet från hans sida ett klart tecken på att han tycker om dig och värdesätter dig högt. Om han vill befinna sig nära dig, även om det är lekfullt och oskyldigt, skickar det klara icke-verbala signaler som du borde ta till dig. Rent konkret kan det handla om att han lägger handen mot dn kropp när ni står och pratar, håller dig i handen när ni är ute och går eller rör vid dig när ni passerar varandra hemma.

2.

Han visar upp dig för sina vänner

Eller familj. När en kille tar med dig i den gemenskap som är allra viktigast för honom är det ett väldigt starkt tecken på kärlek från hans sida. Han vill att andra ska ta del av den lycka som du ger honom (och kanske vill han skryta med dig litegrann) eftersom han är stolt över dig. Att han vill visa upp dig för sina vänner indikerar också att han tycker du är en rolig och underhållande person som är skön att umgås med på riktigt – ett väldigt starkt tecken på att han älskar dig.

3.

Han lyssnar på dig

Ett av de vanligaste klagomålen vi killar får från våra flickvänner är att vi är dåliga lyssnare och inte kommer ihåg rätt saker. Jag ska vara ärlig nu och säga att detta inte är något genetiskt drag hos oss killar som inte går att ändra på. Faktum är att det handlar om hur intresserade vi är av dig som person! Om en kille verkligen ger dig sin uppmärksamhet, lyssnar och kommer ihåg saker som är viktiga för dig (stora som små) är han med största säkerhet förtjust i dig – helt utan att säga något. Om du berättar om ett jobbproblem för honom på måndagen så kommer han följa upp och fråga dig hur det gick med problemet på tisdagskvällen. Om du berättar att du har planer att umgås med dina vänner till helgen kommer han ihåg det när han lägger sina egna planer för helgen. Att han lyssnar på dig innebär att du är en viktig del av hans liv och att han betraktar era två scheman som ett och samma. Vad kan vara ett bättre tecken på kärlek än det?

[irp]

4.

Han vill spendera tid med dig

Jaha, du behöver åka iväg till affären för att köpa lite grejer – jag hänger med! Om killen du hänger med hjälper dig på olika sätt och går ärenden tillsammans med dig bara för att få en chans att spendera lite extra tid med dig är det ett solklart sätt att visa dig kärlek. Inget är mer värdefullt än tid och han väljer att spendera det på dig! Ska man ha ett givande förhållande behöver man göra lite vardagliga saker tillsammans och inte bara umgås under fester eller födelsedagar. Delar han även vardagens tristess med dig bör du se det som ett tecken på kärlek från hans sida.

5.

Han imiterar omedvetet dina rörelser

Många människor blir så ”synkade” med sina partners att de börjar imitera gester, uttryck och hållning. Om du märker att han rör vid din arm strax efter att du rört vid hans, eller att han korsar benen strax efter att du korsat dina visar det att du har hans uppmärksamhet – oavsett om han vet om det eller inte. Det kan också vara så att han börjar använda ord eller uttryck som han inte använde innan ni började dejta. Det innebär att du påverkar honom på ett djupt omedvetet plan, vilket är ett stark kärlekssignal.

6.

Han frågar dig om råd

Om en kille frågar dig om råd när det finns ett beslut som han måste fatta innebär det att han bryr sig om din åsikt. Inte nog med det, han inser att du kan leda honom i vissa frågor och det är ett klart tecken på tillit och kärlek från en kille. Det kan låta töntigt, men det tar på en killes stolthet att fråga om hjälp eller råd. Vi vill gärna framstå som kunniga, kompetenta och kapabla i alla lägen. Om han ber dig om råd eller hjälp blottar han en stor svaghet för dig, vilket är en bra kärlekssignal. Kort sagt; om en kille värdesätter dina åsikter innebär det att han värdesätter dig.

7.

Han vet precis vad du vill ha i present

Både män och kvinnor kan såklart ge varandra gåvor då och då som ett tecken på att man tycker om varandra, men de verkliga signalerna på kärlek ligger i detaljerna. En kille som verkligen bryr sig om dig och älskar dig kommer inte bara springa in i en blomsterbutik och köpa en slumpmässig bukett åt dig, han kommer inte bara köpa en grå nalle med ett hjärta i famnen åt dig på alla hjärtans dag. Istället kommer han köpa blommor som han vet att du gillar. Han kommer inte boka en random resa någonstans eller reservera bord på en random restaurang, han kommer välja resmål och restauranger som han vet att du tycker om. En kille som har kärlek till dig kommer välja presenter som fokuserar på dig. Även till vardags kommer han ge dig små gåvor som är personliga. Han kommer hem med ett 4-pack Redbull utan socker, för han vet att du inte köper burkarna med socker. Personliga gåvor tyder på att han ser detaljerna i din personlighet, vilket innebär att du är en speciell älskvärd person i hans ögon.

8.

Han kompromissar

Ett bra förhållande innebär att man kompromissar med sin partner. Ingen av parterna kan bry sig om sig själv hela tiden. En kille som är ute efter en kort fling kommer inte offra sin dyrbara tid på att göra saker som han inte känner för och han kommer förmodligen inte vara där för dig när du behöver honom, om det inte passar honom såklart. Gör han uppoffringar och omstruktureringar i sitt schema för dig bör du ta det som en klar kärlekssignal från honom. Han kommer bli glad av att du blir glad.

Jag vill tillägga att detta verkligen inte handlar om att vara någon ”dörrmatta”. Ibland har man viktiga saker i sitt eget liv som krockar med sin partners liv och det finns inte så mycket man kan göra åt det. Att våga vara bestämd och kunna säga nej är också ett klart tecken på att han älskar dig och inte bara är beroende av dig. Han förväntar sig att du också kan kompromissa och förstå vad som är viktigt för honom och varför. Hade han inte brytt sig om dig hade han heller inte brytt sig om din förmåga att kompromissa. Med andra ord, att han säger nej till saker ibland innebär inte att han tycker illa om dig, det innebär att han känner att han kan vara ärlig mot dig.

9.

Han får dig att känna dig trygg

Män är beskyddande. Hundratusentals år av social och biologisk evolution gör att det faller sig naturligt för oss att beskydda dem vi älskar, oavsett om de behöver det eller inte. Det kan innebära att han skyddar dig mot fysisk skada eller emotionella påfrestningar om han känner starkt för dig. Han tycker inte om att se dig må dåligt och gör han det försöker han hitta lösningar till ditt problem, eller så löser han ditt problem åt dig.

En kille som älskar dig och bryr sig om dig kommer få dig att känna dig trygg. Du kommer aldrig behöva tvivla på om han kommer vara där för dig om stunden kräver det. Han kommer stå vid din sida när han måste, han kommer ställa sig framför dig när han måste och han kommer ställa sig bakom dig när han måste – enkelt! En kille som bryr sig om dig och älskar dig kommer vara din lagkamrat.

10.

Han ler efter att ni kysst varandra

Du vet vad jag menar…

Slutligen, en kille som älskar dig kommer få dig att känna dig älskad på sitt eget vis. Om han bryr sig om dig på riktigt kommer du känna av det, om han inte bryr sig om dig kommer du känna av det också. Vad tycker du är ett självklart tecken på att han älskar dig? Lämna gärna en kommentar nedan och berätta hur din pojkvän visar kärlek.