inte-attraherad-av-partner

Att ragga på gymmet kan vara mer effektivt än du tror

Jag har en fråga till er! Ni kan svara via mail eller skriva något om det på er hemsida men jag vill gärna ha ett svar. Att ragga på krogen har aldrig fungerat för mig, jag tycker det är värdelöst. Speciellt värdelöst är det om man som jag söker ett seriöst förhållande. Jag har testat internetdejting också, men det är svårt att få kontakt med tjejer över nätet eftersom det alltid finns många fler killar än tjejer på dejtingsidor. Jag ser helt okej ut och är inte rädd att ta kontakt med tjejer, men får lixom inga lägen. Kan ni ge tips på ett bra ställe där man kan ragga och flörta ”i verkligheten” så att säga. tips på raggningsställen!

Mike, 26


Kan ni ge ett tips på vart jag kan hitta tjejer?


Vilka ställen är bra att ragga på? Den frågan är du långt ifrån ensam med att ställa. Krogen ses ofta som det självklara stället att ragga på, vilket är konstigt eftersom det är långt ifrån alla som är bekväma med att ragga på just krogen. Det blir allt vanligare att folk raggar på nätet, men problematiken med många fler killar än tjejer som du beskriver i ditt mail kan helt klart ställa till det. Så finns det något bättre ställe att söka sig till om man är ute efter att ragga? Tro det eller ej finns det faktiskt ett ställe som kan vara fördelaktigt när det kommer till raggning enligt vetenskapliga undersökningar. Det raggningsstället är gymmet!

Finn din nästa partner på gymmet

1970 gjorde ett gäng psykologer en slumpartad upptäckt som visade att chanserna för att attraktion skall uppstå mellan två personer ökar om främlingarna är fysiskt upphetsade när de träffar varandra för första gången. Den första studien som gjordes för att bevisa detta gick ut på att några heterosexuella män fick i uppgift att gå över en ostabil hängbro som befann sig högt över marken. Några andra heterosexuella män fick i uppgift att gå över en lägre och stabilare hängbro [1]. I mitten av båda hängbroarna mötte varje man en attraktiv kvinnlig forskarassistent som ställde dem ett par frågor. Innan männen fick gå vidare över bron gav forskarassistenten dem ett visitkort med sitt telefonnummer på och hon bad dem var och en ringa henne under kvällen om de hade några frågor om själva undersökningen hon utförde. Det visade sig då att männen som hade gått över den höga och ostabila hängbron (och därför var mer fysiskt upphetsade med högre puls) var mycket mer benägna med att ta kontakt med den attraktiva forskningsassistenten än de män som gått över den lägre hängbron.
[irp]
Flera studier styrker den här teorin om att fysisk upphetsning ökar chanserna för attraktion mellan två människor. Som exempel fick manliga studenter i en annan studie i uppgift av forskare att springa på stället i antingen ett par sekunder eller ett par minuter [2]. Därefter fick männen uppskatta hur romantiskt och sexuellt attraherade de var av en kvinnlig student de fick se i en video. Resultatet visade att männen som hade fått motionera lägre var mer attraherade av kvinnan i videon, jämfört med männen som inte hade drivit upp pulsen innan de fick se videon med kvinnan.

Ragga på gymmet

Varför blir det såhär då? Jo, psykologer tror att de medverkande i studierna ovan fäster sin fysiska upphetsning till en person istället för själva situationen. Med andra ord har vårat medvetande svårt att hålla isär anledningarna till varför vårt hjärta börjar slå hårdare och svetten börjar rinna. Det kan alltså bli så att vi tolkar det som att det är personen vi ser som får oss upphetsade när det egentligen är situationen vi befinner oss i som driver upp vår puls.

Så, om du går fram till en person som du tycker är attraktiv på gymmet och börjar ragga på honom/henne kommer du förmodligen göra ett starkare intryck eftersom upphetsningen som kommer av träningen förs över på dig. Självklart innebär detta att du bör rikta in dig på en person som faktiskt tränar och svettas på gymmet! Börjar du ragga på en person som bara står och hänger vid en av träningsmaskinerna kan du inte dra nytta av effekten som beskrivs ovan.

Källor
[1] Dutton, D. G., & Aron, A. P. (1974). Some evidence for heightened sexual attraction under conditions of high anxiety. Journal of Personality and Social Psychology, 30, 510-517. doi:10.1037/h0037031

[2] White, G. L., & Kight, T. D. (1984). Misattribution of arousal and attraction: Effects of salience of explanations for arousal. Journal of Experimental Social Psychology, 20, 55-64. doi:10.1016/0022-1031(84)90012-x