Visst finns det dåliga pojkvänner, jag har själv stöttpå min beskärda del. De suger, men de har fått mig att uppskatta riktigt fina killar när jag ser dem. Jag uppskattar inte bara bra killar när de är i förhållande med mig, även när jag ser bra killar i förhållanden med andra tjejer kan jag känna mig glad för tjejens skull. Har man en riktigt bra pojkvän är man lyckligt lottad. Det är dock inte bara killen det kan vara fel på – it takes two to tango. Jag blir ledsen och ibland frustrerad när jag ser riktigt fina killar ha ihop det med riktigt dåliga flickvänner. Nu är det dags att rannsaka dig själv, är du verkligen en bra flickvän? Ger du din pojkvän den bästa versionen av dig själv? Inte så lätt att svara på kanske, men här kommer lite hjälp. Här är 8 tecken på att du är en dålig flickvän.


Vad gör en dålig flickvän?


1.

Hon använder sex som utpressning

Kommer du ihåg hur mycket sex ni brukade ha när ni började dejta varandra? Har ni lika mycket sex nu eller har du börjat dra ner på sexet och använda det som belöningsverktyg för att han ska göra massa saker som du vill? Om du känner igen dig i det sistnämnda är det dags att tänka om gumman. Du beter dig som en sliskig telefonförsäljare som visat honom guld och gröna skogar när ni dejtade, och så fort du fått honom såld på dig stänger du av mobilen och vägrar svara på frågor. Kommer du ihåg hur ofta du rakade benen och vaxade muffen i början av ert förhållande? Kommer du ihåg vilken avslappnad skön brud du var? Vart tog den flickvännen vägen?

Självklart blir vi alla bekväma i ett förhållande förr eller senare. De små nykära rosa molnen försvinner bort i horisonten tillslut. Det är dock väldigt stor skillnad på att bli bekväm och att bli lat. Ryck upp dig och var den tjejen du utgav dig för att vara när du fick honom på fall och sluta använda sex som utpressning för att få som du vill. Ni ska ha sex när ni känner er kåta och villiga, inte när den andra har gjort något ”bra”.

2.

Hon förväntar sig att han ska behandla henne som en drottning

Du köper aldrig blommor till mig längre! Du säger aldrig fina saker till mig! Sluta lipa och tänk efter – när spenderade du lite tid på honom senast? När gav du honom en avsugning senast? Blev du förnärmad av att läsa den frågan? Nu menar jag inte en avsugning där du stönar av tristess och tyst hoppas på att det går fort. En sådan avsugning där du suckar och markerande byter hand hela tiden för att du får kram – nej! Jag menar en riktig avsugning, en sådan du gav honom när ni började dejta och du ville imponera på honom med dina tung-skills. Allt måste inte handla om sex, så när var senaste gången du sa något fint till honom? När var senaste gången du kom hem med hans favoritpizza i famnen, bara för att överraska honom? Du är ingen prinsessa och du förtjänar ingen kunglig behandling bara för att du råkar vara tjejen i förhållandet. Ett bra förhållande är jämställt.

3.

Hon behandlar sin kille som skit

Jag är säker på att du skulle vara lack på honom i en månad om han dissade dig på samma sätt som du dissar honom. Sluta vara så elak och lär dig skillnaden mellan oskyldigt retande med glimten i ögat och mobbning. Ju mer du mobbar honom, ju mer kommer han tycka illa om dig och tro mig när jag säger att du inte vill ha en pojkvän som tycker illa om dig. Förolämpningar är inte snällt, speciellt inte om du själv inte kan ta ett tyket skämt från honom. Sluta hacka på honom så fort han gör ett misstag. Sluta behandla din kille som skit.

4.

Hon tror att hon äger sin pojkvän

Inget får en kille att vilja göra slut mer än en galen och kontrollerande flickvän. Det är den absolut främsta anledningen till att killar dumpar tjejer, så lägg ner kökskniven och ta ett par djupa andetag. Sluta vara så kontrollerande och aggressiv, det suger musten ur ert förhållande. Nej, du ska inte tvinga honom att ge dig lösenordet till hans mobil. Nej, du har ingen rätt till att gå igenom hans meddelanden och bilder. Jo, han har rätt att prata med vem han vill oavsett om du tycker det är en bra idé eller inte. Nej, han behöver inte fråga dig om lov för att göra vad han vill. Alla dessa friheter har även du och förmodligen hade du börjat skrika om någon försökt ta dem ifrån dig. Sluta behandla din kille som skit.

  Jag fantiserar om mitt ex, är det okej?

5.

Hon stöttar honom aldrig

Hur skulle du känna om du berättade för din pojkvän att du sökt ett nytt spännande jobb och han bara fnös åt dig som svar? Jag förstår att det kan vara svårt att föreställa dig din 100kg tunga pojkvän som en parkour-gymnast, men om det är vad han vill satsa på kan du i alla fall stötta honom en aning. Du skulle vilja ha hans stöd om rollerna var ombytta. Ett bra förhållande handlar om att vara där för varandra. Visst, det kanske inte är någon bra hobby han har börjat med, men det kommer han i så fall komma fram till själv förr eller senare. Du behöver inte finnas där och skjuta ner hans drömmar och nyfikenhet. Var hans stöttepelare idag, så kommer han vara din imorgon.

6.

Hon litar inte på sin pojkvän oavsett hur snäll han är

Har du hört om termen självuppfyllande profetia någon gång? Jag vet inte exakt hur ditt förhållande ser ut, men låt oss säga att han aldrig har svikit dig och aldrig bedragit dig. Måste du då trakassera honom för att han råkar ha en tjejkompis? Vad finns det för poäng med att anklaga honom för massa lögner som inte hänt? Om du fortsätter betrakta honom som en lögnare du inte kan lita på kommer han se sig i spegeln en vacker dag och tänka, kanske är jag lite kär i Linnea i alla fall. Fråga dig istället varför du tar så illa upp, bara för att han råkar prata med sin kollega på messenger. Är du rädd för att förlora honom? Är du rädd för att du blivit sårad av en tidigare pojkvän? Din nuvarande kille är en bra man och det måste du lita på.

7.

Hon gräver i hans plånbok

En modern och självständig tjej behöver inte en kille som försörjer henne. Att förlita dig på din pojkväns inkomst är ett utmärkt sätt förstöra hans respekt för dig. Självklart är det gulligt av en pojkvän att unna sin flickvän lite presenter då och då, det samma gäller för flickvänner, men om du försöker få honom att köpa dig en ny skinnjacka genom att le och ge honom sex är du en riktigt dålig flickvän. Återigen, hur hade du känt om rollerna var ombytta? Hur hade du reagerat om han förväntade sig att du skulle köpa honom saker för dina hård förvärvade pengar?

8.

Hon är pinsamt oförskämd mot andra tjejer

Inget visar att du är en osäker och dålig flickvän mer än att du är otrevlig mot hans tjejkompisar. Har du någon aning om hur pinsamt han tycker det är när du beter dig bitchigt mot hans kvinnliga kollegor eller andra kvinnliga bekanta? Först av allt borde du ha bättre självförtroende, men tänk också på att han umgås med sina kvinnliga kollegor hela dagarna. Du är rätt så beroende av att de är på din sida. Det sista du vill är att din pojkvän får höra vilken bitch du är dagarna i ända på jobbet.

9.

Hon lyssnar aldrig på honom

Han vill inte prata om sig själv eller sina problem särskilt ofta, men när han väl känner behovet av lite emotionellt stöd sitter du där med mobilen i handen och visar absolut noll intresse. Ditt kassa beteende krossar hans självförtroende samtidigt som han sakta lär sig att han inte kan räkna med dig om han behöver stöttning och råd. Om han vill berätta något för dig, så lägg ifrån dig mobilen, se honom varmt i ögonen, vänd din kropp mot honom och visa att du lyssnar aktivt på det han har att säga. Kanske har du faktiskt något vettigt att komma med som kan få honom att må mycket bättre, eller så kanske han bara behöver känna att du lyssnar och förstår honom. Ett förhållande handlar om att ge och ta. Nu är det din tur att ge och han förtjänar det.

Min poäng med den här artikeln är att jag ofta hör hur tjejer spyr ur sig dåliga saker om sina pojkvänner, samtidigt som de inte är mycket bättre själva. Varje förhållande ska vara en välsignelse, något fint att värdesätta högt. Båda parter måste jobba på att få det att fungera. Det är lätt att se felen i andra, men inte lika lätt att se felen i sig själv.

Så, missade jag något? Lämna en kommentar nedan!