inte-attraherad-av-partner

Svaren på de 5 populäraste penisfrågorna killar har

I egenskap av sexpert på denna underbart Lustfyllda sajt får jag en hel del frågor om penisar skickade till mig, nästan dagligen faktiskt! De flesta kommer från killar som är oroliga över att deras penisstorlek inte skulle räcka till för att tillfredsställa en partner, andra frågor handlar om onani och erektionsproblem. Denna veckan har inflödet av penisfrågor till redaktionen varit något större än vanligt. Därför tänkte jag nu besvara de fem allra vanligaste frågorna ni killar har om era kukar.

Hur stor är en ”normal” kuk?

Det är omöjligt att ge ett exakt svar på den frågan – tyvärr! Den första anledningen till att det är omöjligt är att det aldrig gjorts någon studie med en tillräckligt stor urvalsgrupp, den andra är att människor inte är riktigt eniga om hur själva penismätningen skulle gå till. Ska kuken vara slak eller hård under mätningen? Ska man mäta från pungen eller från blygdbenet? Med det sagt, den bästa informationen om hur lång en ”normal” penis är kommer ifrån en sammanställning av över 15 000 kukmätningar världen över (genomförda av tränad vårdpersonal). I den sammanställningen finner vi att medianlängden för en kuk med stånd är omkring 13.1 cm med en omkrets av 11.6 cm [1].

Har vissa etniska grupper större kukar än andra?

Återigen, det finns inget riktigt bra svar på den här frågan på grund av samma anledningar som jag nämnde ovan. De få forskningsresultat som faktiskt finns ger olika svar på frågan. Sammanställningen jag nämnde ovan visade inte på att någon specifik etnisk grupp skulle ha längre penisar än någon annan, men data från andra studier visar på att det kan finnas vissa etniska skillnader [2]. Det går inte att svara på helt säkert, men alla killar som verkligen undrar kan – för nöjets skull – ta en titt på den internationella peniskartan som ständigt uppdateras

Kan man se hur stor kuk en kille har på hans skostorlek?

Om man går efter vad vetenskapen säger så är svaret på frågan nej. I en studie där forskare samlade information om deltagarnas skostorlek och penisstorlek fann de ingen statistisk koppling mellan dessa två. Men, de fann dock kopplingar mellan penisstorlek och andra anatomiska karaktärsdrag som kroppslängd till exempel [3]. Om du vill veta mer om vad en mans händer säger om hans penisstorlek kan du klicka på länken!

Tycker kvinnor att större penisar är skönare?

Flertalet studier visar på att de flesta heterosexuella kvinnor inte tycker att större kuk nödvändigtvis innebär mer njutning under sex. Enkätstudier visar att de flesta heterosexuella kvinnor är nöjda med sin partners penisstorlek [4]. Annan forskning visar penisstorlek har lite eller ingen påverkan på en kvinnas chans att få orgasm under sex [5]. Slutligen; när kvinnor ombes välja ut en penisstorlek som de själva tycker är perfekt väljer de oftast en storlek som ganska nära genomsnittet. Allt sammantaget kan man säga att killars penisnoja ofta är obefogad och att storleken inte har så mycket betydelse som många tror. Men, det innebär inte att penisstorlek är helt irrelevant för alla kvinnor. Somliga kvinnor finner större snoppar både sexigare och skönare att ha inne i sig. För dig som undrar om penis längd- eller tjocklek är viktigast för kvinnor kan jag avslöja att tjocklek tenderar att vara viktigare än längd.

Hur kan jag göra min kuk större?

Internet är kantat med reklam för olika kosttillskott, övningar, stretching- och töjningsapparater och till och med kirurgiska ingrepp som alla sägs öka storleken på mäns kukar. Tyvärr är de allra flesta av dessa reklamkampanjer bluff och båg som inte lyckas med något annat än att spela på mäns osäkerhet för att driva in stora summor pengar. Även om ”extenders” (stretchingapparater för penisar) kan ge vissa tillfälliga resultat [6] tycker att du borde tänka såhär; om det fanns ett piller, kräm eller teknik för att göra din kuk större borde väl varenda kvälls- och veckotidning skriva otaliga artiklar om dem? Forskare skulle mata ut undersökning på undersökning om sådana metoder för penisförlängning. Framförallt skulle fler företag ägna sig åt penisförlängning då det skulle finnas enorma summor att tjäna. Efterfrågan hade varit oändlig!  Sanningen är den att det är extremt svårt att påverka en mans penisstorlek efter att puberteten är över. Man kan göra kirurgiska ingrepp för att förlänga sin penis, men det finns ingen välutvecklad standardteknik för detta och risken för komplikationer är väldigt hög [6]. Om du funderar på att förlänga din penis genom någon av de metoderna jag nämnt ovan kan jag bara säga att det är mycket lättare för dig att förändra sättet du ser på din kropp, än att förändra kroppen i sig.

[irp]

Källor
[1] Veale, D. et al. Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccis and erect penis length and circumference in up to 15,521 men. BJU International.

[2] Lynn, R. (2013). Rushton’s r–K life history theory of race differences in penis length and circumference examined in 113 populations. Personality and Individual Differences, 55, 261-266. doi:10.1016/j.paid.2012.02.016

[3] Ponchietti, R., Mondaini, N., Massimiliano, B., Di Loro, F., Biscioni, S., & Masieri, L. (2001). Penile length and circumference: A study on 3,300 young Italian males. European Urology, 39, 183–186.

[4] Lever, J., Frederick, D. A., & Peplau, L. A. (2006). Does size matter? Men’s and women’s views on penis size across the lifespan. Psychology of Men and Masculinity, 7, 129–143.

[5] Masters, W. H., & Johnson, V. E. (1966). Human sexual response. New York: Bantam Books.

[6] Dillon, B.E., Chama, N.B., & Honig, S.C. (2008). Penile size and penile enlargement surgery: A review. International Journal of Impotence Research, 20, 519-529.