inte-attraherad-av-partner
Sponsrad av

Varför är sex så viktigt i ett förhållande?

Varför är sex så viktigt i ett förhållande? Det är månadsfrågan som vi ställt till er läsare och nu är det äntligen dags att publicera era fantastiska svar! Om du missade att ge ditt svar på månadsfrågan har du fortfarande en chans att bidra genom att lämna ditt svar som en kommentar längst ner i artikeln.

Kali: Det är ett bra sätt att knyta an emotionellt till sin partner.

Thomas: Det är ju den största drivkraften vi människor har. Att reproducera oss menar jag. Sedan är det ju jävligt gött också!

Karen: Sex är så förknippat med kärlek för min egen del så sex gör att jag känner mig så nära och förälskad i den andra personen. Förstärker lixom alla de underbara känslorna.

Liten: Man skapar väldigt intima band till sin partner som är väldigt viktigt om man lever ihop kanske?

Alec: Jag vet inte riktigt… men man inser inte hur viktigt sex är i ett förhållande förrän man slutar ha det.

Julia: Utan sex är man bara väldigt nära vänner.

Tess: För mig och min man har anledningen till sex varit olika. Vi har varit tillsammans i 18 år nu och i början handlade sex mest om att få orgasmer tills vi var helt utmattade, sedan övergick det till att vi ville bli med barn. Vi har inte så mycket sex nu för tiden om jag ska vara ärlig. Det gör att vi glider isär en aning emotionellt.

Ida: Jag tycker det är så viktigt i ett förhållande. Jag och min man har sex kanske 1 gång varannan månad och vi har det underbart.

Jag: Jag tycker att närhet, tillit och samarbete är viktigt i ett förhållande. Sex innehåller de tre sakerna. Sex kan också innebära att man upptäcker nya saker tillsammans. Det gör helt enkelt förhållandet bättre på andra sätt?

Storfot: Extremt enkelt att svara på den frågan utan sex är man bara vänner och inget annat.

Uteratengil: Utan sex är det svårt att nå den där riktiga närheten mellan två människor tror jag. Det är något som händer när man får vara naken och blottad med en annan människa. När man delar något så intimt med någon. Det sker inte mellan vänner. Man litar på varandra mer.

Emma: Man kommer närmre varandra, sex behövs till 99% för att ett förhållande ska fungera. Sen är de ju extra trevligt om man kommer varandra så nära att man tillslut vet exakt vad den andra gillar/inte gillar

Helena: Jag kände att jag bara måste svara på den här frågan, men jag har inget bra svar att ge! Alltså… det är en bra fråga för att det är ju så självklart att man har sex i ett förhållande. Eller? Men man kan inte svara på varför. Det är bara så det är. Man vill dela det allra mest intima med sin partner och det finns inget mer intimt än att ha sex?

Stort tack till er alla som ville dela med er av era tankar och åsikter, och stort grattis till Emma som kommer få en påse kondomer från Kondomvaruhuset hemskickad till sig!

Foto via Visual hunt