Det som får mig att skriva till er är att jag undrar hur viktigt det är för tjejer att killen har stor? Jag hör ofta att storleken inte har betydelse, fast det känns som att det inte stämmer. Att storleken inte har betydelse känns som något folk säger för att vara snälla typ. Jag är orolig för att min kuk är för liten och min största rädsla är att min flickvän tycker att jag har liten men inte vågar säga det till mig, inte ens när jag fårgar. I filmer ser jag nästan alltid hur tjejer tycker att större är bättre och dessutom verkar alla män ha större än mig. Min penis är inte ens i närheten så stor som de jag ser i klipp på nätet. När jag mäter min så är den typ 15 centimeter lång när jag är hård. Är min penis normalt stor? Är det verkligen bättre att ha en stor kuk? Föredrar tjejer stora penisar? Ni fattar nog. Ha det!

Det korta och vetenskapliga svaret på hur stor penis man ska ha, eller den mer klassiska frågan ”har storleken betydelse” är: ja, storleken har betydelse men du behöver förmodligen inte oroa dig för din penisstorlek ska vara för liten. Enligt en studie från 2006 där 25,000 kvinnor fick berätta vilken storlek de föredrar kunde forskarna slå fast att tjejer i genomsnitt föredrar en penisstorlek som är ungefär 16 cm lång och 12 cm i omkrets, vilket i stort sett är samma penisstorlek som den genomsnittliga Svenska mannen har. Men är större penis verkligen bättre? Här är vad vetenskapen säger om storlekens betydelse.

  Svaren på de 5 populäraste penisfrågorna killar har


Hur stor vill tjejer ha?


Sällan har jag hört killar berätta att ”hon tycker jag har för liten”. Det händer faktist nästan aldrig. Lika sällan hör jag kvinnor bekänna att ”han har för liten”. Trots det är oron för att ha för liten penis väldigt vanlig bland killar. Du är långt ifrån den enda killen som går och bär på de här frågorna. Många killar är missnöjda med storleken på sin manslem! I en onlinestudie där nästan 26 000 heterosexuella killar medverkade svarade 45% av dem att de var missnöjda med sin kukstorlek [1]. Föga förvånande önskade nästan alla missnöjda killar att deras penis var större. Det är väldigt ovanligt att killar oroar sig för att de har för stor kuk. Bara 0.2% av de missnöjda killarna i studien önskade att deras snopp var mindre.

Jag har liten

Så, hur uppstår det här peniskomplexet? Det är knappast så att alla missnöjda killar i studien har fått riktiga klagomål från tjejer de haft sex med. Forskning tyder på att den här önskan om att ha en större kuk kommer från antagandet som många killar har, att tjejer föredrar större kukar. Att större är bättre. Det är alltså ett föreställningsproblem som killar skapar själva, utan större underlag. Kanske förstärks denna föreställning genom porrens ideal, men det är bara spekulationer än så länge.

Vilken penisstorlek föredrar tjejer då? Resultatet från en annan ny studie som publicerades i tidningen Plus One [2] ger ett något tröstande svar på den frågan. Det har nämligen visats att den kukstorlek som tjejer föredrar är snarlik den genomsnittliga penisstorleken!

Hur stor kuk vill tjejer ha?

I studien fick 75 kvinnor från Kalifornien svara på ett gäng frågor om penisstorlekar, där ibland vilken penisstorlek de själva föredrog. 75 kvinnor kan tyckas något få, men urvalsgruppen var väldigt bred trots det låga antalet medverkade. Åldrarna på kvinnorna varierade mellan 18 och 65. 37% av kvinnorna var vita, 32% var asiatamerikaner, 21% latinamerikaner och 13% var afroamerikaner. Även etniciteten på urvalsgruppen varierade alltså stort. Alla kvinnorna i studien var heterosexuella och hade i snitt vidrört sju penisar dittills!

Varje kvinna i studien fick se en rad med 33 stycken penismodeller som varierade i storlek (från 10cm till 21cm i längd och från 6cm till 17cm i omkrets). Varje penismodell bestod av en blå plastcylinder med en kupad topp, ett exempel på hur de såg ut kan du se nedan!

Som du ser inkluderade inte forskare några testiklar. Forskarna försökte inte göra penismodellerna realistiska på något annat vis än i storlek och omkrets eftersom det var vad forskarna ville att kvinnorna skulle fokusera på. Enligt forskarna skulle detaljer som könshår, vener och form distrahera kvinnorna och påverka hur attraktiva varje penismodell ansågs.

Kvinnor om storleken

Kvinnorna ombads att välja den penisstorlek de skulle föredragit hos ett one night stand och den penisstorlek de skulle föredragit att ha ett långvarigt förhållande med. Det visade sig att kvinnorna föredrog lite olika penisstorlekar beroende på om den tillhörde ett one night stand eller om den satt på en kille de hade ett långvarigt förhållande med. För ett one night stand föredrog kvinnorna en penis som var 16,2cm lång och 12,7cm i omkrets. Den bästa penisstorleken för en långvarig partner var i snitt 16cm och 12cm i omkrets (eller tjocklek). Tjejerna föredrog med andra ord en aningen större kuk under engångsligg.

Hur stor är den perfekta penisen?

Enligt studien föredrar alltså de flesta tjejer en kuk som är ungefär 16cm lång och 12cm i omkrets, men hur stor är den genomsnittlige penisen? Innan vi går in på det vill jag understryka att det genomförts många studier på hur den genomsnittlige kukstorleken varierar världen över och inga två studier har kommit fram till exakt samma siffra. I vissa studier har killar fått mäta sina penisar själva (vilket tenderar att ge ett något högre siffror). I andra studier har forskare mätt penisar i slakt tillstånd och sedan uppskattat hur långa de är i erigerat tillstånd. Jag kommer referera till en studie som gjordes nyligen på 1 600 amerikanska män som fick i uppgift att mäta sina egna penisar och sedan rapportera resultatet. Den studien visade att den genomsnittlige penisen är 14,2cm lång (något kortare än vad den genomsnittlige kvinnan föredrar) och 12,2cm i omkrets (vilket är mitt i prick, precis så grov som den genomsnittlige kvinnan föredrar).

Mer omfattande studier av penisstorlekar har visat att den genomsnittlige svenska mannen går omkring med en penis som är 14,8cm lång och 12,78cm tjock. Något längre än jänkarna, men i realitet en obetydlig skillnad. För att läsa mer om kukstorlek kan du klicka på länken!

hur stor kuk vill tjejer haSom med all forskning finns det svagheter även med kvinnostudien jag nämnde ovan. Först och främst är urvalsgruppen med kvinnor något liten för att man ska kunna dra några större slutsatser om resultatet. Det är också svårt att svara på vad en tjej tycker om en riktig penis genom att visa henne en blå cylinder. Kvinnorna fick heller inga frågor om hur viktigt penisstorleken faktiskt är för dem, eller om penisstorlek påverkar deras sexuella njutning.

Tycker tjejer bättre om större?

Från annan forskning vet vi att penisstorlek i sig inte påverkar en kvinnas förmåga att få orgasm. Detta innebär att den lilla skillnad som finns mellan kvinnors drömkuk och den genomsnittlige kuken inte nödvändigtvis spelar någon roll för sexlivet. Så, om du är en man som går omkring med peniskomplex med tankar på att du kanske har för liten penis kan du förmodligen andas ut. En genomsnittlig penisstorlek är tillräcklig för att tillfredställa många kvinnor och en större penis ger nödvändigtvis inte en kvinna mer njutning eller fler orgasmer.

Obekvämt med stor penis

Faktum är att det kan vara både jobbigare och svårare att ha sex med en stor penis. Det kan till exempel krävas längre förspel och mer uppvärmning för att en kvinna ska bli upphetsad och redo för att ta emot penisen, annars kan det göra väldigt ont. Det kan också bli svårare för vissa kvinnor att ha vissa typer av sex med välutrustade män. Analsex är en form av penetrationssex som kräver extra mycket varsamhet och uppvärmning för att bli njutfullt även om mannen har en genomsnittligt stor penis, ännu mer kritisk blir det om mannen är stor. För männen själva kan också stor penis innebära oväntade problem, som att kondomer inte passar eller riskerar att gå sönder under sex. Men kan lätt tro att en kondomstorlek passar alla, men det är faktiskt fel. Att använda rätt kondomstorlek är avgörande för att få en bra upplevelse, där kondomen kommer på utan problem och stannar kvar under hela sexakten. Välutrustade män kan uppleva det svårare att få tillgång till kondomer som är anpassade för en större penisstorlek.

Avslutningsvis vill jag alltså säga att det här antagandet om att större penis är bättre inte stämmer. Det är inte heller rättvist att jämföra sig själv med män man ser i pornografiska klipp som fått sina roller just på grund av att de uppfyller ett visst skönhetsideal. En undersökning som gjorts på manliga porrskådisar visar att den genomsnittlige penisen inom porrindustrin är 17cm i erigerat tillstånd, det vill säga mycket längre än den ”normala” penisen är.

Killar bör inte gå runt och oroa sig för sin penisstorlek, precis som att tjejer inte bör gå omkring och oroa sig för storleken på sina bröst eller formen på sina blygdläppar. Det spelar helt enkelt ingen större roll när det väl vankas sex.

Källor

[1] Lever, J., Frederick, D.A., & Peplau, LA (2006). Does size matter? Men’s and woman’s views on penis size across the lifespan. Psychology of Men and Masculinity, 7, 129-143.

[2] journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0133079