inte-attraherad-av-partner

9 fakta om Svenska kvinnor och deras orgasmer

Den kvinnliga orgasmen diskuteras allt för lite under sex- och samlevnadslektionerna i skolan, i alla på de lektionerna jag varit närvarande på! Det är tydligen viktigare att prata om de en miljon olika sjukdomarna man kan få av oskyddat sex och hur många av dem som inte går att bota, och när man är klar med den deppiga diskussionen går resten av tiden till att studera bilder på könsorgan i genomskärning. Kanske är jag lite väl pessimistisk nu, vi fick ju trots allt en hel lektion till att lära oss om den kvinnliga menscykeln – kul.


Svenska kvinnors orgasmer


Den manliga orgasmen nämndes lite fort för att läraren skulle kunna gå vidare med att prata om utlösningen och vad den innehåller, men inte ett ord om den kvinnliga orgasmen. Som tur är finns det riktiga vetenskapsmän- och kvinnor som faktiskt bryr sig om att studera detta! Faktum är att ett par Svenska forskare utförde en studie på 1 335 Svenska kvinnor och deras orgasmer under 2006. Kvinnorna som medverkade i studien var mellan 18 och 74 år och 99% av dem var heterosexuella. Här är 9 intressanta saker vi lärde oss om den studien – glöm inte att dela!

16 år

Är den genomsnittliga åldern då kvinnorna i studien hade sex för första gången.

18 år

Är den genomsnittliga åldern då kvinnorna i studien fick sin absolut första orgasm.

Hur unga kvinnor (18 – 24) fick sin första orgasm

 Onani: 46%   Vaginal penetration: 26% 

 Smekningar från partner: 19%   Oralsex: 6% 

 Hur äldre kvinnor (66 – 74) fick sin första orgasm 

 Onani: 7%   Vaginal penetration: 63%   Smekningar från partner: 23% 

3%

Av kvinnorna i studien svarade att de aldrig fått en orgasm över huvud taget.

57%

Av kvinnorna i studien svarade att de kan få orgasm genom vaginal penetration.

21%

Av kvinnorna i studien berättade att de ofta har svårt att få orgasm.

69%

Av kvinnorna svarade att de föredrar att stimulera klitoris när de onanerar.

31%

Av kvinnorna i studien berättade att deras orgasmer vare sig blir bättre eller sämre av att bli penetrerad av en penis under orgasmen.

Källa: Fugl‐Meyer, K. S., Öberg, K., Lundberg, P. O., Lewin, B., & Fugl‐Meyer, A. (2006). Epidemiology: On orgasm, sexual techniques, and erotic perceptions in 18‐to 74‐year‐old swedish women. The journal of sexual medicine, 3(1), 56-68.