inte-attraherad-av-partner
Sponsrad av

Vad kan passa bättre nu när påsken står inför dörren än att göra ett grundligt test av ett paket med färgglada sexägg? Tenga Egg är en onaniprodukt för män som tillverkas av den japanska sexleksakstillverkaren Tenga. Precis som produktnamnet hintar om är Tenga Egg formad som ett ihåligt ägg av 100% medicinskt silikon, fri från både latex och ftalater. Denna onaniprodukt kommer i sexton olika varianter där skillnaden mellan dem är silikonstrukturen på insidan av ägget som ska erbjuda användaren olika sköna sensationer beroende på ägg. Med sin speciella form, sitt diskreta utseende och låga pris sägs Tenga Egg vara en av de bästa onaniprodukterna för män på marknaden just nu! Ett vågat löfte som vi definitivt måste sätta på prov.

Är tenga ägg bra?Efter flera fantastiska test och recensioner av kvinnliga sexleksaker här på Lustfyllt har vi killar nu fått chansen att granska och undersöka en produkt speciellt framtagen för vår njutning – äntligen!

Det händer inte så ofta att vi får in önskemål till redaktionen om att testa sexleksaker för män, men om man tar en titt på de önskemål vi faktiskt får är Tenga Egg väldigt högt upp. Kanske den mest önskade recensionen bland manliga sexleksaker. Därför blev vi extra glada när sexbutiken Sinful valde att skicka en kartong med Tenga Eggs till oss för en ordentlig genomgång! Jo, precis som riktiga ägg kommer även dessa silikonägg i en äggkartong av plats, väldigt rolig detalj!

Förutom äggkartongen är innehållet det som fångar ens intresse med en gång. Ett Tenga Egg är något större än ett riktigt ägg men väger ungefär lika mycket i handen. Varje ägg är inslaget i en tunn plastfilm som berättar vilken variant av Tenga Egg man håller i, hur insidan av ägget ser ut och instruktioner om hur man ska bära sig åt för att få ut så mycket njutning som möjligt av produkten! Tenga Egg Kan köpas styckvis eller i paket om sex ägg. Vi hade turen att få ett sexpack till redaktionen som innehöll varianterna Wavy (en vågmönstrad struktur), Silky (en struktur som består av tunna linjer), Stepper (en struktur med många små trianglar), Clicker (en struktur med många små cirklar), Twister (en skruvformad struktur) och Spider (en struktur med små kvadrater, format som ett nät).

Provat Tenga Egg

Man kan ju undra varför Tenga valt att utforma denna sexleksak som ett ägg när nästan alla andra onaniprodukter för män ser ut som verklighetstrogna slidor. Tydligen är det så att i Japan – där Tenga Egg tillverkas – är det olagligt att tillverka sexleksaker som ser som riktiga könsorgan. Varken dildos eller lösfittor får se ut som det de är tillverkade för att ersätta eller komplettera! Därför har alla Tengas produkter ett väldigt avskalat utseende som definitivt inte ser ut som sexleksaker. Många av Tengas produkter efterliknar snarare designade schampoflaskor! Om det är bra eller dåligt får såklart var och en avgöra, men jag tycker att Tenga Egg är en rolig idé. Formen och färgerna gör att man får ett lekfullt intryck av produkten. Jag skulle absolut inte skämmas över att ge bort dem i present till killkompisar!

Tenga säger att deras ägg är engångsprodukter, vilket man känner när man ”skalar” av den tunna plastfilmen och knäcker upp det hårda plasthöljet som skyddar det extremt mjuka silikonägget. Jag måste ändå säga att Tenga verkar ha gått all in på att få den här sexleksaken att efterlikna ett riktigt ägg. Äggets konsistens är väldigt likt ett kokat och avskalat hönsägg. Hönsägget kanske är något styvare till och med. Öppningen till äggets insida finner man undertill. Öppningen är igenpluggad med en liten kapsel av plast. I den finner man en liten förpackning med vattenbaserat glidmedel, väldigt fyndigt! Fantastiskt skönt att inte behöva köpa glidmedel separat eller för den delen bära med sig en tub glidmedel dit man tänkt att använda sexägget. Allt man behöver för en skön stund finns lixom i ett litet händigt paket – bra tänkt Tenga.

Prova Tenga Ägg

När jag väl packat upp ägget ur sitt hölje och klämt ur innehållet i glidmedelförpackningen ner i äggets öppning slås jag av hur mycket skräp som kommer av bara ett ägg. Det kan inte vara miljövänligt att tillverka ägget och alla små plastförpackningar, för att använda allt en gång och sedan dumpa rubbet i soporna. Visst, många återförsäljare av Tenga Egg säger att man kan använda ett ägg upp till tre gånger om man är varsam och rengör ägget efter användning, men frågan är om man vill stoppa snoppen i något fler gånger än vad tillverkaren rekommenderar?

Med både ägget och min lem redo för action började jag min extremt ovetenskapliga testning! Själva tanken med Tenga Egg är att man tär ägget med glidmedel över ollonet, sedan runkar man som vanligt med ett stadigt grepp om äggets utsida. Ägget töjs då ner över penisens skaft och drar ihop sig igen på vägen upp. Silikonstrukturen på insidan av ägget gnider och masserar då ollonet och resten av kuken under den roliga stunden tills man kommer – enkelt! I praktiken var det nästan lika enkelt. Ägget har en tendens att rulla ihop sig inåt om skaftet på kuken inte är blött, så kanske är det en bra ide att inte dumpa allt glidmedel in i ägget utan att smöra lite på penisen också. Det kan vara lite klurigt att få ett bra grepp om ägget, eftersom konsistensen är så mjuk glider den lätt omkring i handen oavsett om man greppar väldigt hårt. Känslan var det inget fel på, men det var absolut inget ”wowkänsla” heller. Det kändes annorlunda från att runka au naturale, men inte mycket. Man känner av silikonstrukturen tydligare mot kukens skaft än mot ollonet. Jag tror det beror på att äggets topp töjer ut sig extremt mycket på nedvägen, vilket separerar strukturen och får det att kännas som en slät duk av silikon istället för knottror eller i mitt fall vågor.

I ett par sekunder är det underhållande att titta på kuken när man använder Tenga Egg, nästan så underhållande att man glömmer av porrklippet man har framför sig. Silikonet töjs ut extremt mycket, så mycket att toppen av ägget blir lite genomskinligt. Det ser ut som man har tvingat in ollonet i en på tok för tight kondom! Jag vet inte om det var känslan i sig, eller upphetsningen som kom av att få testa en helt ny sexleksak, men jag började närma mig orgasm rätt fort! Efter (vad som verkade som) tre minuter kom jag och kände då hur känsligt ollonet blivit av allt gnuggande och masserade. Orgasmen var skön, men kunde varit bättre om det funnits utrymme för satsen. Om du någon gång kommit i en kondom som inte haft utrymme för satsen vet du att det kan kännas lite obehagligt när spruten inte får skjuta fritt. Så även i detta fall. Skönt att inte behöva städa efteråt dock (bortsett ifrån all plast och ägget i sig)! När man har haft sin roliga stund med Tenga Egg kan man antingen välja att rengöra det med vatten, låta det torka i rumstemperatur och sedan lägga tillbaka det i sitt hårda hölje för att användas senare. Eller, så lägger man ägget i höljet och kastar rubbet. Efter att jag var klar med ägget såg jag att silikonen hade töjts ut permanent på toppen av ägget, vilket fick mig att vilja slänga det. Det verkar som jag inte varit varsam nog för att ägget skulle behålla sin form för en andra rond.

Är Tenga Egg bra?

När mina första intryck av Tenga Egg sjunkit in några dagar senare kände jag att det var dags för ett test till. Är det något jag har lärt mig under min korta tid som testare här på Lustfyllt är att man alltid ska testa en produkt minst två gånger. Hur dålig den än var första gången! Man behöver lixom få lite distans och prova produkterna på helt olika sätt. Med det sagt, bestämde jag mig för att låta min flickvän ge det ett försök! Det första min flickvän gjorde när hon öppnat ägget var att hitta ett sätt hon kunde ha kul med Tenga Egg själv. Som en sexig MacGyver vrängde hon ägget ut och in så att silikonstrukturen hamnade på utsidan. Efter lite pillande och funderande kom vi fram till att det gick alldeles utmärkt att trä ägget över toppen på hennes vibrerande wand vilket gav henne en helt ny känsla när hon använde den. Tydligen fick vibrationerna från hennes wand en helt annan intensitet när de färdades genom äggets silikon, något min flickvän tyckte var väldigt skönt! Vad säger man, bara fantasin sätter gränserna!

Efter hennes lilla upptäckt gick hon lös med ägget på mig! Med väldigt lite glidmedel i ägget trädde hon det över mitt ollon och började massera min kuk upp och ner. Jag kände med en gång att jag haft alldeles för mycket glidmedel i ägget första gången. Med mindre glidmedel kände jag silikonstrukturen tydligare och friktionen gjorde allt skönare. Hon prövade att lägga munnen emot toppen av min kuk när Tenga Egg var helt uttöjt ner mot basen av min kuk. Just eftersom silikonet blir väldigt tunt över ollonet i det läget kände jag hennes tunga igenom silikonlagret och värmen från hennes mun gjorde allt skönare! Vi hade en väldigt rolig och romantisk stund tillsammans, fylld med skratt och prat, men också njutning. Tydligen är två snuskiga hjärnor bättre än en.

tenga runkäggSå, för att avrunda min recension av denna sexleksak! Tenga Egg är en bra onaniprodukt som fungerar utmärkt för både sololekar och tillsammans med en partner. Efter att ha använt fyra av sex ägg i kartongen kan jag säga att man inte känner någon märkbar skillnad mellan de olika modellerna, jag gjorde i alla fall inte det. Silikonstrukturen i äggen är helt enkelt för mjuka för att göra någon kännbar skillnad. Ett tips är att inte använda allt glidmedel som följer med i påsarna. Mindre glid, mer känsla. Men tanke på att Tenga Egg är en engångsprodukt blir det en lyxrunk utan dess like att använda dem, trots att de inte kostar många tior stycket. Jag rekommenderar verkligen alla killar som läser detta att testa minst ett Tenga Egg, det är något man måste ha gjort. Om inte annat för upplevelsens skull! Jag rekommenderar också både killar också tjejer att ge bort Tenga Egg i present till en behövande killkompis. Ju mer man tänker på det är Tenga Egg den perfekta presenten. Man kan ge bort flera utan att det blir dyrt och man ger personen en riktigt skön stund, vad mer kan man önska? Dessutom kommer ett eller flera Tenga Egg bli den mest omtalade presenten på hela partyt.

Tenga Egg
Tenga Egg
En bra onaniprodukt som fungerar utmärkt för både sololekar och tillsammans med en partner.
Utformning
67
Känsla
35
Material
42
Användning
57
Passar för dig som
Göra runkandet skönare
Vill få bättre orgasmer
Testa något nytt och roligt
Passar inte för dig som
Är priskänslig
50
Lustfyllt
Vill du köpa Tenga Egg till ett bra pris?