inte-attraherad-av-partner

10 saker du inte visste om manliga porrstjärnor

Även om jag redan nu vet att min scenskräck och prestationsångest skulle fått mig utskrattad första dagen på jobbet har det varit lite av en dröm sedan tonåren att få medverka i en porrfilm – att jobba som porrskådis! Jag menar, visst. Som manlig porrstjärna måste man kunna hålla uppe ståndet i timmar och vara redo att spruta kaskader på kommando, allt samtidigt som ett helt filmteam står och bevittnar allt. Men, man hade i alla fall fått hänga med nakna tjejer hela dagarna.


Hur är det att jobba som manlig porrstjärna?


Om du också undrar hur det är att leva ett liv som manlig porrstjärna kommer du bli extra nöjd med det jag gjort under dagen. Jag har tagit del av samma vetenskapliga studie som Linnéa använde som grund när hon skrev sin artikel om kvinnliga porrstjärnors liv. Ur studien har jag lyft 10 fakta om manliga porrskådisar som jag tyckte var värda att nämna i en egen artikel! Studien gjordes på 105 män som alla medverkat i minst en porrfilm under sin karriär. 92% av deltagarna var heterosexuella med en snittålder på 35. Männen som ingick i studien hade 5.2 års erfarenhet av porrbranschen i snitt. Håll till godo och glöm för allt i världen inte att lämna en kommentar när du läst klart!

När porrskådisarna blev ombedda att ranka hur mycket de tycker om sitt jobb på en skala från 1 till 10 blev medelvärdet av svaren 8.4 – rätt nöjda med sin arbetssituation med andra ord!

$79,997

Eller en bit över 650 000 svenska kronor är den genomsnittliga årslönen för en manlig porrskådis.

312 stycken

Är det genomsnittliga antalet sexpartners en manlig porrskådis har inom jobbet under sin karriär.

170 stycken

Är det genomsnittliga antalet sexpartners en mannlig porrskådis har utanför jobbet under sitt hela liv.

8 stycken

Nya sexpartners varje år utanför jobbet är den genomsnittliga siffran för manliga porrskådisar.

15 år

Var den genomsnittlige manliga porrskådisen när han förlorade sin oskuld.

13 stycken

Är det perfekta antalet sexpartners en kärlekspartner ska ha haft, enligt porrskådisarna.

$550

~4500 svenska kronor är den genomsnittliga lönen en manlig porrskådis får för en sexscen med en tjej. En bögporrscen kan ge honom tre gånger så mycket.

19.2cm

Är den genomsnittliga längden på en porrpenis. Medellängden på en ”vanlig” svensk penis är 14.8cm.

Inte nog med att de manliga porrskådisarna verkar älska sitt jobb, de rapporterade också en högre nivå av självförtroende jämfört med män som aldrig medverkat i en porrfilm.

Källor: Griffith, J. B., Hayworth, M., Adams, L. T., Mitchell, S., & Hart, C. (2013). Characteristics of pornography film actors: Self-report versus perceptions of college students. Archives of Sexual Behavior, 42, 637-647.