inte-attraherad-av-partner

Jag gillar transporr, gör det mig homosexuell?

Tja, jag har en såndär läsarfråga till er/dig. Jag kollar mycket på pegging, tranny och shemale porr. Gör det mig till bög? Jag vill inte ha sex med killar men jag blir kåtare av sådan porr än vanlig heteroporr. Varför? Känner mig förvirrad.


Hetero och ser på transporr


Tack för din fantastiska fråga! Just denna frågan är extra intressant enligt mig, eftersom det är väldigt få killar som vågar ställa frågor om deras sexuella läggning. Trots att förmodligen alla människor någon gång funderar över sin sexuella läggning och kanske ifrågasätter den är det väldigt tabu att prata om dessa funderingar. Speciellt tabu är det bland unga killar, som sagt. Det gör att många unga killar känner sig just förvirrade och osäkra, eftersom det inte finns någon de känner att de kan prata med och väldigt få svar i böcker och tv-program. Din fråga är som elefanten i rummet som många killar handskas med, men ingen pratar om.

Det är många som tror att en kille som ser på bisexuell porr (vilket oftast handlar om sex mellan två killar och en tjej), pegging (en typ av sex där killen blir penetrerad av en tjej med en strap-on) eller transsexuell porr (vilket oftast handlar om sex där minst en av parterna har genomgått ett könsbyte från kille till tjej) måste vara homosexuell. Det leder till att många också tror att heterosexuella killar aldrig skulle tända på dessa typer av porr, men vad säger vetenskapen om detta?

Tyvärr har det inte gjorts så mycket forskning om personer som ser på bisexuell- eller transsexuell porr, förmodligen för att det inte görs så mycket forskning kring den här typen av porr generellt. Trotts att intresset för bi- och transporr har vuxit rätt mycket de senaste åren  är det fortfarande en relativt liten del av den totala porrmarknaden. Transsexuell porr verkar dock vara den populäraste kategorin av de två. Om du besöker Pornhub som är världens största porrsite finner du snabbt att kategorin shemale har nästan sex gånger fler videor än kategorin bisexual. Här är det viktigt att understryka att termer som tranny och shemale ofta anses som stötande av människor inom LGBT rörelsen, men jag använder dessa uttryck just i denna artikeln för enkelhetens skull.

Kan heterokillar se på gayporr?

Som jag skrev ovan involverar ofta tranny och shemale porr en person som genomgått ett könsbyte från man till kvinna. Dessa individer har ofta kvar sina manliga delar, men har tagit hormoner och gjort andra ingrepp som bröstförstorning för att förkvinnliga sina kroppar. Många av killarna som ser på denna typ av porr känner en attraktion till just blandningen mellan de manliga och kvinnliga dragen! Detta kallas ofta gynandromorphophilia [1] på engelska, något Svenskt uttryck för den här typen av sexuellt intresse känner jag inte till. Att beskriva gynandromorphophilia som ett sexuellt intresse är rätt viktigt eftersom det inte är någon klinisk term och inte heller någon form av sexuell störning.

Forskning har funnit att killar med gynandromorphophilia som sexuellt intresse inte är homosexuella. Det har gjorts undersökningar på killar som har haft sex med transsexuella killar och de flesta av dem (73%) identifierade sig själva som hetero eller bisexuella [2]. I en annan studie frågade ett gäng forskare besökarna i en trans-bar i Chicago om vilken sexuell läggning de ansåg sig ha [3]. De flesta av besökarna (60%) svarade att de var hetero och de resterande (40%) svarade att de var bisexuella. Inte en enda av de manliga besökarna svarade att de var homosexuella.

Heterokille och transporr

Vad kan vi dra för slutsats av allt detta då? Jo, även om din fråga är svår att svara på eftersom det finns så lite forskning gjord på området, så verkar det som att de flesta killar som ser på transsexuell porr (tranny, shemale) inte är homosexuella. De behöver inte nödvändigtvis känna sig attraherade av män i andra sammanhang heller. Samma sak gäller pegging. En kille som gillar att se på pegging-porr är inte nödvändigtvis homosexuell, inte ens om han vill bli påsatt av sin flickvän med en strap-on i verkligheten!

Fortsätt njuta av din porr och känn dig inte förvirrad.

Dela gärna artikeln nedan och följ Lustfyllt via Facebook eller Twitter!

Källor
[1] Blanchard, R., & Collins, P. I. (1993). Men with sexual interest in transvestites, transsexuals, and she-males. Journal of Nervous & Mental Disease, 181, 570-575.

[2] Operario, D., Burton, J., Underhill, K., & Savelius, J. (2007). Men who have sex with transgender women: Challenges to category-based HIV prevention. AIDS and Behavior, 12, 18-26

[3] Weinberg, M. S., & Williams, C. J. (2010). Men sexually interested in transwomen (MSTW): Gendered embodiment and the construction of sexual desire. Journal of Sex Research, 47, 374-383.