inte-attraherad-av-partner

Gör 2019 till det bästa sexåret någonsin med dessa enkla sextips

När ett nytt år börjar avger många av oss löften om hur vi ska göra det nya året bättre än det gångna, ofta genom att bättra oss själva på olika sätt. Nyårslöften handlar ofta om att gå ner i vikt, börja äta nyttigare, sluta röka eller teckna ett gymkort och jobba bort den annalkande bilringen runt magen. Kanske har du redan avgivit dina nyårslöften, men om du inte har det ska jag ge dig ett till löfte att överväga; ha bättre sex än vad du hade förra året! Sex är en lika stor källa till välmående som mat och träning, så varför inte prova ett annorlunda löfte i år? Om du känner dig osäker på hur ett sådant löfte skulle kunna uppfyllas kan du vara lugn, det ska jag berätta för dig nu på momangen! Med vetenskapen till min hjälp ska jag berätta om 6 enkla saker du kan göra för att få ett bättre sexliv under 2019.

Lär dig att sex inte bara är en sak!

Kanske har du hört uttrycket ”omväxling förnöjer livet”? En ny studie avslöjade att chansen för att nå orgasm ökar om man varierar mellan olika sexuella aktiviteter [3]; som oralsex, analsex och vaginalsex. Detta gällde för både män och kvinnor! Omväxling kan med andra ord förnöja ditt sexliv också!

Experimentera med sexleksaker

I en nordisk undersökning om sexleksaker och dess användning som gjordes av RFSU 2008 [2] svarade endast 35% av svenskar att de har och använder en sexleksak. Detta är helt galet få människor, speciellt när man i samma studie kan se att hela 95% av dem som äger och använder sexleksaker säger att de upplever ett ökat sexuellt välbefinnande tack vare dem [2]! Flera internationella studier har länkat användning av sexleksaker till ökad sexuell tillfredsställelse och bättre prestationsförmåga i sovrummet, så införskaffa dig en sexleksak med en gång! Trot’ eller ej, men det finns faktiskt sexleksaker för både män och kvinnor. Om du känner dig osäker på vilken sexleksak du ska köpa kan du ta en titt bland våra recensioner av sexleksaker, kanske hittar du en framtida mekanisk älskare där!

Gör knipövningar

Många människor vet inte vad knipövningar (eller Kegelövningar) är för något, och de som vet vad det är tror ofta att det är något för kvinnor – vilket är helt fel! Flera studier har visat att knipövningar ger både manliga och kvinnliga utövare en rad sexuella fördelar! Knipövningar kan till och med hjälpa till att behandla olika sexuella åkommor. Vill du veta mer om knipövningar kan du klicka på länken.

Var mer högljudd under sex

Forskare har funnit att människor som låter mest under sex tenderar att vara mest sexuellt tillfredsställda [1]. Jo, det är faktiskt sant! Med stön och kvidande förmedlar du vad som känns bra och vad du tycker om, vilket gör det lättare för en lyhörd partner att tillfredsställa dig. Genom stön och flämtande signalerar du också beröm och uppskattning till din hårt jobbande partner!

Alkohol gör inte nödvändigtvis sex bättre

Många människor dricker alkohol för att ”komma i stämning” eller ”släppa på spärrarna”, och även om det är sant att alkohol i små mängder kan stimulera sexlusten kan för mycket [4] leda till en rad tillfälliga sexuella problem hos både killar och tjejer. Med sexuella problem menar jag saker som fördröjd eller utebliven orgasm, mjukt stånd eller svårigheter att bli våt. Alkoholmissbruk är länkat till mer långvariga sexuella problem.

Mys och gosa mycket efter sex

Forskare har funnit att ju mer tid människor spenderar på gosigt efterspel när sexet är över, desto nöjdare är de med sitt sexliv och sin relation [5]. Även denna fakta gäller för både killar och tjejer. För att bli nöjd med ditt sexliv handlar det alltså inte bara om vad du gör under själva akten, utan också om vad du gör efteråt! Mys och gosa eller spendera tid ihop på annat vis efter sex – det är mitt sista sextips för ett bättre sexliv under 2019!

Jag sitter just nu och redigerar detta utkast innan det vidare till Timo som publicerar, och jag känner att jag bara måste ge dig ett sista tips angående sexleksaker! 17% av oss Svenskar säger att vi kan tänka oss att använda sexleksaker om vi slipper köpa dem själva! Kanske beror detta på att vi ogärna lägger pengar på sexleksaker, kanske beror det på att vi är oroliga för att någon ska få reda på vad det är vi köper från sexbutiker på internet eller på stan’. Oavsett vad det beror på innebär detta att sexleksaker inte är en så dålig present att ge bort som många kanske tror! Det finns en hel del Svenskar där ute som kan tänka sig att testa sexleksaker, men inte vill köpa dem, så ge bort en i julklapp eller i födelsedagspresent. 67% av svenskar säger att de skulle vilja få en sexleksak av sin partner, 30% av oss säger att vi skulle vilja ha en sexleksak i present av vänner/väninnor och 9% säger att de inte skulle ha något emot att få en sexleksak i present av en kollega [2].

Källor
[1] Babin, E. An examination of predictors of nonverbal and verbal communication of pleasure during sex and sexual satisfaction. Journal of Social and Personal Relationships.

[2] www.rfsu.se/Bildbank/Dokument/Rapporter-studier/rapport-sexleksaker-2008.pdf?epslanguage=sv

[3] Herbenick, D., Reece, M., Schick, V., Sanders, S. A., Dodge, B., & Fortenberry, D. D. (2010). An Event-Level Analysis of Sexual Characteristics and Composition Among Adults Ages 18 to 59.

[4] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11718315

[5] http://link.springer.com/article/10.1007/s10508-014-0305-3