inte-attraherad-av-partner

Min tjej vill inte ligga

Jag heter Peter och är 23 år. Bor i Båstad med min tjej som jag varit tillsammans med i 2 år snart. Vi har ett bra förhållande. Det bästa jag haft. Vi grälar extremt sällan och kan prata om nästan vad som helst. Det enda vi inte kan prata om utan att det slutar med ett stort bråk är hur ofta vi har sex. Vi har sex kanske en gång i månaden och det tycker jag är alldeles för sällan. Hon säger att hon inte tycker sex är ”viktigt” och att hon hellre gör annat tillsammans med mig. Det är väldigt frustrerande för mig.

I början av vårt förhållande hade vi sex flera gånger om dagen ibland. Vi knullade fem sex gånger på en kväll. Jag älskade det. Efter att vi firat ett år tillsammans blev det mindre och mindre sex. Hon vart sugen mer och mer sällan. Vi hade sex en gång i veckan sedan efter några månader var vi nere på sex en gång i månaden och nu kanske vi har sex en gång varannan månad.

Jag älskar henne och jag vet att hon älskar mig. När jag frågar varför hon inte vill ha sex blir hon bara sur och säger att sex är allt jag tänker på. Hon ger mig inga anledningar till att hon inte vill ligga. Sex är inte allt jag tänker på. Jag önskar bara att hon tänkte på sex någon gång ibland! Hon vill inte ligga med mig och jag vet inte varför.

Finns det någon tjej som kan berätta varför tjejer sexvägrar? Vad kan jag göra för att få henne kåt och vilja ha sex oftare? Jag skulle vilja ha sex minst en gång i veckan, men hon vill inte ha sex alls känns det som. Kan det bero på något jag gör eller säger?

Hon vill inte ligga

Att en tjej ”sexstrejkar” beror – väldigt sällan – på att hon inte är kåt som person, eller att hon inte gillar sex. Alltså, det är extremt få tjejer som inte vill ligga för att hon är asexuell och saknar könsdrift eller sexuellt intresse.

Jag känner dock till – och har känt till – många tjejer som tappat sexsuget av andra anledningar. Tjejer som befunnit sig i ett förhållande med en specifik kille som de absolut inte kände någon sexuell attraktion till. Efter några glas vin med de närmaste flyter ofta anledningarna till den bristande sexlusten upp till ytan och några av dessa anledningar ska jag berätta om nu!

Varför vill hon inte ha sex?

Du sköter inte din hygien

Det är oerhört svårt (för att inte säga omöjligt) att vara kåt samtidigt som man känner sig äcklad. Det är två känslor som inte går ihop alls. Den äckliga doften av en oborstad mun, riktigt sura armhålor eller (värst av allt) ett otvättat och stinkande könsorgan kan döda vilken sexlust som helst på nolltid! Om hon inte vill ha sex med dig tycker jag att du ska se över din (intim)hygien – noga! Det är ett bra första steg.

Du tar inte hand om din kropp

Det är naivt att gå runt med tron att hon alltid vill ligga med dig bara för att ni är tillsammans. Så är det inte. Man måste känna sig fysiskt attraherad till sin partner för att vilja ha sex. Har du lagt på dig ett par kilon sedan ni blev tillsammans? Har du dekat ner dig till den milda grad att du frustar som en döende älgtjur och stänker ner henne med svett när du stöter på bakifrån? Då kanske det är dags att tänka över dina kroppsliga prioriteringar. Flytta ner sex och sätt prio på att komma i from istället. Det kan låta ytligt, men faktum är att ett första (nödvändigt) steg till att ha mer sex är att ha en kropp som hon vill ha sex med. En kropp hon vill vara nära. En kropp hon tänder på! Hur en sådan kropp ser ut är såklart olika. Det måste inte innebära 7% kroppsfett och 8-pack på magen.

Du försöker tvinga fram hennes sexlust

Få saker är så avtändande som att bli pressad till sex. Att känna hur mycket den andra vill, samtidigt som man känner hur lite man själv vill – så tärande! Att bli nekad sex känns hårt, men det är också hårt att behöva neka. Behöver man dessutom neka gång på gång för att sexlusten inte finns där flyr bara sexlusten ännu längre bort. Om hon inte vill ha sex med dig behöver ni komma till botten med varför. Att blint pressa och stressa genom att ständigt göra närmanden och sedan sucka och bli tjurig när de nekas kommer bara göra situationen värre.

Hon tycker inte om ert sex

Om din flickvän vägrar sex kan det innebära att hon inte blir tillfredsställd av det sex ni har. Kanske tar du henne inte på rätt sätt, eller så kanske du inte låter henne ta dig på det sätt som hon vill? Kanske har hon varit tillsammans med en dominant pojkvän tidigare som ströp henne på precis rätt sätt under sex. Kanske älskade den förra pojkvännen precis lagom långsamt med henne. Min poäng är att det är svårt för varje människa att börja ha sex på ett annat sätt med en ny människa. Kanske är ert sexliv inte tillräckligt äventyrligt för hennes smak. Kanske är det för äventyrligt så hon känner en prestationsångest. Fråga henne, enkla raka frågor.

Erat sexliv saknar passion

Passion är tändvätskan som behövs för att ett sexliv ska kännas levande och lustfyllt. Att känna sig åtrådd, älskad och vacker i sin partners ögon kan vara det som saknas för att hennes sexlust ska blomma. Erkänner du din kärlek för henne ibland? Berättar du för henne hur vacker du tycker hon är? Berättar du för henne varför du vill vara med henne och ingen annan? Ärliga komplimanger och passion får henne att känna sig sexig och förälskad. En klar fördel om man vill ligga oftare.

Hon älskar dig inte längre

Jag vill inte avsluta den här listan på en negativ punkt. Men – let’s face it – detta är ingen munter lista till att börja med. Om din flickvän inte vill ha sex med dig kan det tyda på något så enkelt (och samtidigt komplicerat) som att hon inte längre är förälskad i dig. Det kan vara så att hon vill göra slut på hela erat liv tillsammans, inte bara erat sexliv. Hon kanske går och bär på en längtan efter att göra slut på erat förhållande. Om så är fallet kommer hon verkligen inte vilja ha sex.

Det finns verkligen inget bra och enkelt svar på frågorna du ställer. Ingen quick fix för att få en pojkvän eller flickvän att vilja ha mer sex. Ibland kan det vara så enkelt som att ens sexuella hunger helt enkelt inte matchar varandra. Somliga tycker att sex en gång i månaden är mycket, andra tycker det är på tok för lite.

Har du befunnit dig i ett förhållande där din partner ville ha mer eller mindre sex än du? Hur löste ni det? Vad skulle du ge för råd? Berätta allt i en anonym kommentar nedan.