inte-attraherad-av-partner
Sponsrad av

Nea 2 är en klitorisvibrator i glansig ABS-plats från den Svenska sexleksakstillverkaren LELO. Nea 2 kommer i tre olika färgutföranden: svart, blå och mörk rosa. Varje färgutförande har även ett unikt silverfärgat mönster på både ovan- och undersida. Nea 2 sägs vara dubbelt så kraftfull som sin föregångare Nea. LELO påstår till och med att Nea 2 är den kraftfullaste klitorisvibratorn på marknaden just nu i förhållande till sin storlek och vikt. Den kroppssäkra konstruktionen av Nea 2 är 100% vattentät och uppladdningsbar genom en enkel USB-anslutning. Nea 2 kommer med 1 års fabriksgaranti och ytterligare 10 år av funktionsgaranti som i praktiken innebär att du får 50% rabatt på ditt nästa Lelo-köp om Nea 2 börjar krångla inom 10 år.


LELO Nea 2


Efter Victorias enorma hyllningstal till Lelo i sin recension av Lelos Lyla 2 kunde jag knappast beskriva med ord hur uppladdad och redo jag kände mig inför den här recensionen av Lelos Nea 2 – det gick bara att beskriva med små hoppande skutt på stället och ett överdrivet brett leende. Stormen av förväntningar och lustfylldhet blev knappast lugnare när Nea 2 väl anlände till mitt skrivbord! Tur för mig har sexbutiken Sinful väldigt snabba leveranstider.

Leo Nea 2Att få en Leloprodukt levererad till sig känns speciellt på något vis. När jag öppnade upp den bruna papplådan kändes det mer som att jag packade upp en exklusiv mobiltelefon eller annan tekniks pryl. Man hanterar paketet varsamt och ömt på något vis, vilket man kan tacka Lelos marknadsavdelning för. Lelo har – under de senaste 5 åren – verkligen lyckats bygga upp den där exklusiva auran runt sitt varumärke som annars bara återfinns hos märken som Armani, Fendi eller Dolce & Gabbana. Förpackningen som Nea 2 kommer i är ett praktexempel på hur de lyckats med detta.

Förpackningen som Nea 2 kommer i känns verkligen inte som en ”förpackning”, ”ask” känns som ett mer passande substantiv. Så, asken som Nea 2 kommer i är kort sagt utsökt. Den är klädd i en svart krokodilskinnstextur som är smyckad med text i guld. Framsidan av asken har ett fönster igenom vilket man kan se Nea 2 väl försjunken i en bädd av grafitgrå skumgummi. Min Nea 2 kom i svart med ett vackert guldmönster av blommor och en fjäril. På askens baksida finns en enkel beskrivning av Nea 2 på ett gäng språk – enkelt och stilrent. Kort sagt kan man säga att asken är ett mästerverk som verkligen får en att uppskatta sexleksaken som ligger inuti.

Är Lelo Nea 2 bra?

I den vackra asken finner man inget utöver det vanliga – förutom en galet vacker sexleksak såklart! Asken innehåller en liten förpackning med Lelos egna vattenbaserade glidmedel, en svart sidenpåse att förvara Nea i och en vit USB-sladd. Det ligger också en liten manual i lådan som beskriver villkoren för fabriksgarantin och lite annat som kan vara bra att veta om man planerar att få ut så mycket njutning som möjligt av sin Nea 2! Inom ett par sekunder hade jag lagt allt övrigt innehåll åt sidan och satt istället djupt försjunken med Nea 2 i mina händer. Den var mycket mindre och lättare än vad jag väntade mig efter att ha sett produktbilderna på internet. 7,5cm lång och 3,5cm bred är Nea 2 tillräckligt liten för att hålla mellan tre fingrar utan problem. Jag vet, för jag satt och höll i den väldigt länge! Både formen och färgen gör Nea 2 förtrollande läcker, förmodligen den vackraste sexleksak jag någonsin sett. Den ser nästan ut som en förvuxen Jelly Belly som någon plattat till och böjt lite på mitten – jag fick ett väldigt stark behov av att slicka på den (vilket jag också gjorde lite snabbt, den smakar inget alls)!

Nea 2 ser som sagt ut som ett ägg som man plattat till och böjt på mitten. Böjningen är där för att Nea ska kunna ligga nära kroppen och täcka av så mycket yta som möjligt runtomkring klitoris utan att man ska behöva förflytta den fram eller bak. Med Nea i min hand försökte jag föreställa mig hur den skulle passa mellan mina ben i olika ställningar, efter alldeles för lång stund i min fantasivärld kändes allt lovande. Jag hade en väldigt stark känsla av att Nea 2 skulle vara en mycket bra vibrator att använda under sex med sin partner, något som senare skulle visa sig helt sant, men mer om det senare! Jag såg verkligen fram emot att sätta Nea 2 på prov och satte den därför på laddning!
Nea 2 Lelo
Att ladda Nea 2 är en smidig historia. Man använder helt enkelt USB-sladden som medföljer i asken. Sladden kan man antingen plugga in i datorn eller i mobilladdaren för att sedan ansluta andra ändan till Nea 2. Det hade varit optimalt om porten i Nea 2 hade varit en standard USB-port av något slag. Kanske Micro-USB eller USB-C, då hade man kunnat använda i stort sätt vilken mobilladdare eller kamerakabel som helst för att ladda batteriet i Nea 2. Arvid skrev om detta i sin senaste recension och jag håller med om att det hade underlättat att inte behöva ta med sig en specifik kabel på resor eller utflykter bara för att få liv i vibratorn! Både Nea 2 och kabeln går dock ner i den svarta sidenpåsen som också följde med Nea 2 i asken. Jag tycker verkligen att sexleksakstillverkare borde ta steget in i 10-talet och börja använda standardportar i sina produkter, precis som mobiltelefontillverkare valde att göra för snart 10 år sedan.

Laddningen av Nea 2 tar ungefär 4 timmar för att batteriet ska bli helt fullt, en full laddning räcker till ungefär 2 timmars njutning beroende på vilka vibrationslägen man väljer att använda, tror jag.

Test av Lelo Nea 2

Min lilla tillplattade Jelly Belly i svart ABS-plats var fulladdad lagom tills det var dags att avrunda arbetsdagen. På väg ut stoppade jag ner Nea 2 i min jackficka och fingrade förväntansfullt på den hela vägen till bilen. Det var förvånansvärt avstressande! Väl hemma tappade jag upp ett bar, som jag ofta gör efter en lång dag på jobbet. Medans vattennivån steg allt högre och spegeln över handfatet började imma igen av all vattenånga fortsatte jag mitt fingrande på Nea 2, jag hade verkligen svårt att komma över hur bra denna lilla klitorisvibrator ser ut! Jag hade bestämt mig för att testa Nea 2 i badkaret först, den är ju trots allt vattentät ner till 1 meters djup! Jag kunde dock inte låta bli att sätta igång vibratorn och lägga den innanför mina trosor. Hade den varit något plattare och varit fjärrstyrd hade den absolut kunnat passa där, nu pressar trosorna upp vibratorn för högt över venusberget. Nea 2 är ju inte designad för att ligga innanför trosorna, men tänk om…

Efter en kort stund i det varma vattnet började jag känna mig lite rastlös och sträckte mig efter Nea 2 som låg och väntade på handfatskanten. Kontrollerna för Nea 2 är väldigt enkla och smidiga. Den finns två knappar på vibratorns undersida och med dessa startar man vibratorn, höjer och sänker intensiteten på vibrationerna och bläddrar mellan de 8 inprogrammerade vibrationssekvenserna. Genom att hålla inne båda knapparna i några sekunder låser man vibratorn så den råkar gå igång i handväskan eller liknande. Inte för att jag förstår hur det skulle hända. Knapparna står inte ut på något vis och är rätt tröga att trycka in. Låsfunktionen finns där i alla fall och genom att hålla inne de två knapparna i ytterligare några sekunder avaktiverar man låset. Jag startade vibratorn och höjde intensiteten några snäpp. Motorn i Nea 2 är verkligen jättetyst, den surrar väldigt mjukt men bestämt. Man känner att byggkvalitén är hög när den surrar i ens hand.

Vattentät klitorisvibrator

Under vattenytan försvann Nea och föll väldigt bra på plats mellan mina ben, den är verkligen perfekt formad för att ligga surrandes över klitoris. Jag valde att låta den ligga på plats helt naturligt med klittan någonstans mellan toppen och vecket på Nea, det skapade en lagom stor yta av vibrerade kraft för att kännas helt perfekt. Om man vill ha mer direkt stimulans kan man punktmarkera klitoris med toppen av Nea och vill man tvärt om ha en ännu större yta av vibrationer kan man vända Nea 2 åt andra håller så ovansidan ligger mot huden.  Under vattnet kändes vibrationerna inte så skarpa men ändå mer än tillräckligt för att få mig att komma efter några få minuter. Det hela var väldigt avslappnande och jag kände nästan för att lägga mig direkt i sängen när jag gått upp från badet.

Lelo Nea 2Jag använde den från och till under ett par dagar och varje tillfälle med Nea 2 var så bra det kunde bli. Jag älskar att den är så enkel och saknar massa avancerade funktioner som bara skulle vari i vägen. Om jag skulle klaga på något i utformningen så hade det varit positioneringen av de två kontrollknapparna. Om man har Nea 2 mot huden måste man lyfta den för att komma åt knapparna som – som sagt – är rätt tröga att trycka in. Det gör det lite pilligt att variera intensiteten på vibrationerna under den mysiga stunden. Hade knapparna suttit på ovansidan istället hade kanske kontrollerna varit lättare att komma åt. I övrigt är formen perfekt, Jag kan för mitt liv inte förstå hur man skulle kunna förbättra formen på något sätt! Nästa steg hade kanske varit att göra en direkt avgjutning av mitt underliv så vibratorn suttit som en smäck, frågan är om det hade gjort känslan bättre – tveksamt.

Under veckan som gick fick jag tillfälle att prova Nea 2 tillsammans med min partner ett par gånger – varje gång en succé. Jag är en sådan tjej som behöver lite extra stimulans av klittan för att nå hela vägen fram till orgasm under sex. Penetration har aldrig gjort hela tricket för mig. Ibland sköter min underbara partner både penetrationen och stimulansen, men ofta tar jag saken i egna händer så att säga. Nea 2 underlättade läget för mig väldigt mycket. Oavsett ställning finns det alltid utrymme för Nea 2 och det är aldrig några problem med att hålla den på plats, oavsett vinkar nådde jag den gyllene punkten tack vare böjningen på vibratorn. Ett par gånger räckte jag över Nea till min partner som höll den på plats, vilket gjorde att jag kunde lata mig som aldrig förr under sexet! En gång dog batteriet mitt under akten, men det är knappast vibratorns fel.

Rengöringen av Nea 2 är nästan inte värd att nämna, av den enkla anledningen att det är så enkelt. Torka av med en våt trasa eller doppa den i ljummet vatten. Den är vattentät och ytorna är helt blanka, med andra ord väldigt lätt att hålla ren.

Lelo Nea 2 köp

Vid första anblick kan man tycka att specifikationerna av Nea 2 är något blygsamma för att beskriva en sexleksak från den mest prestigefulla sexleksaktillverkaren i världen. Men faktum är att Nea 2 är det finns inte så mycket att säga om en vibrator som bara gör det den ska. Den behöver inte byggas upp i användarens ögon, för när man väl testar den vill man inte använda någon annan vibrator igen. Nea 2 är blygsam, ödmjuk och i mina ögon fulländad. Galet bra jobbat av Lelo!

LELO Nea 2
LELO Nea 2
Om du är en tjej som på något vis njuter av vibrationer mot din klitoris är Nea 2 ett absolut måste. Nu är jag 100% ärlig. Nea 2 är ett måste!
Utformning
90
Känsla
95
Material
86
Användning
85
Rengöring
95
Passar för dig som
Använder vibrator
Vill ha hög kvalitet
Vill ha mycket kraft i litet format
Passar inte för dig som
Är priskänslig
90
Lustfyllt
Vill du köpa Lelo Nea 2 till ett bra pris?