inte-attraherad-av-partner
Sponsrad av

Tänk dig att tillverkaren av världens mest exklusiva sexleksaker skulle släppa en helt ny typ av kondom – hur hade den då sett ut och vad hade den haft för revolutionerande funktioner? Det scenariot har faktiskt redan utspelat sig, för nu har Svenska LELO – även känt som världens mest exklusiva sexleksakstillverkare – släppt sin alldeles egendesignade kondom på marknaden. LELO HEX heter kondomen och efter alldeles för lång väntan har vi på Lustfyllt äntligen fått lägga vantarna på ett par exemplar för testning in i minsta detalj!

HEX är en kondom från LELO

Enligt LELO själva är LELO HEX en helt revolutionerande kondom på många vis. Det mesta grundar sig i kondomens unika utformning som består av ett rutnät av 350 sammansatta hexagoner. Själva hexagonmönstret har en latextjocklek på 0,055 millimeter samtidigt som själva utrymmet inuti hexagonerna har en tjocklek på 0,045 millimeter. Denna kombination av tunt och extra tunt latex sägs ge en naturlig och ”realistisk” känsla under sexet samtidigt som risken för sprickor och hål är låg. Just risken för råka ut för en spräckt kondom sägs vara extra låg hos LELO HEX genom det speciella hexagonnätet vars tjockare kanter begränsar ett eventuellt hål till en enda hexagon istället för att hålet river upp hela den spända kondomytan. Sist men inte minst sägs den unika hexagontexturen minska risken för att kondomen glider omkring under sexet genom att skapa mer friktion mot penisens hud.

Själva paketet till LELO HEX är – precis som många av LELOs sexleksaker – minimalistiskt utformat med ett stilrent tänk i fokus. Förpackningen är mattvit med ett nät av hexagoner skymtande i förpackningens utkanter. På framsidan står LELO HEX tryckt stort och vält synligt med svarta bokstäver. Det står även att LELO HEX är en ”re-engineered latex condom”, vilket bygger upp förväntningarna en aning. Det står ”original” på framsidan, vilket kanske skvallrar om att vi kan vänta oss flera olika typer av kondomer från LELO i framtiden? På baksidan står det lite om vad kondomen skyddar emot och självklart vilket bäst-före-datum kondomen har.

Hur känns LELO HEX under sex?

Under användning visade sig förpackningen ha en extra funktion genom sin matta yta som gick betydligt lättare att få grepp om med blöta fingrar än andra högblanka kondomförpackningar – bra tänkt. Förpackningen till LELO HEX är dock inte den lättaste att få upp. I sin strävan efter extra säkerhet och kvalité verkar LELO ha två lager i förpackningen. Det inre lagret består av en rätt seg plastfilm som kräver lite extra kraft i nyporna för att bryta sig igenom.

Nu kanske du tänker något i stil med – Vad är detta för ordbajseri? Vem bryr sig om hur lätt det är att komma in i en kondomförpackning eller hur den ser ut? Faktum är att förpackningens utformning kan avgöra väldigt mycket i stundens hetta. Att skifta fokus från hångel, oralsex och hett förspel till att börja fippla med ett kondompaket som inte vill öppnas kan vara ett rejält stressmoment som leder till förlorad erektion hos många killar. En upplevelse man helst av allt vill undvika! Ett lättöppnat paket höjer chanserna för att kondomen kommer på och att sexet löper på utan osexiga avbrott.

Nätet av hexagoner ser man knappast i dunkelt ljus, de framträder först i bra belysning. Stick i stäv med förväntningarna ser LELO HEX faktiskt ut som en helt vanlig kondom vid första anblick. Den är inte jättelätt att rulla på om man är lite stressad, vilket är ett litet minus.

Väl på plats sitter dock LELO HEX kvar under sexet gång. Kondomen har en bra kontakt med huden under hela akten och glider faktiskt inte omkring som många andra kondomer kan göra. LELO HEX är glidmedelsbehandlad, men inte särskilt rikligt. Om det är bra eller dåligt får varje enskild användare avgöra, men personligen tycker jag det är positivt eftersom just glidmedel ofta leder till att kondomen får svårt att hålla sig på plats när det går vilt till.

Är LELO HEX en mer hållbar kondom?

LELO HEX känns varken tunnare eller tjockare än de flesta andra kondomer, trots sin något tunnare latexyta. Är man van vid att ha sex utan kondom kommer man definitivt känna påtaglig skillnad i känslighet när man bär LELO HEX. Är man van vid kondomanvändning känns förmodligen LELO HEX något tunnare än många andra kondomer.

Efter sexet bestämde jag och min partner att vi skulle sätta påståendet om att HEX-nätet begränsar eventuella sprickor i kondomen på prov. Jag spände ut kondomen samtidigt som min partner petade hål i den med en vass nål. Precis som utlovat höll kondomen ihop och hålet från nålen spred sig inte ens ut till hexagonens kant. Vi fick spänna ut LELO HEX överdrivet hårt för att skapa ett hål som övergick till en reva genom kondomens yta. Bra jobbat LELO.

Priset på LELO HEX är värt att nämnas, då det är upp till fyra gånger så högt som på andra kondomer om man ser till styckpris. Ett rejält minus i mina ögon då syftet med kondomer är att vara säkra och lättillgängliga för alla som behöver dem. Har man utvecklat en kondom som är snäppet säkrare än andra kondomer har man en medmänsklig skyldighet att sätta en rimlig prislapp på dem – kan jag tycka. Vi hoppas såklart på att priset på LELO HEX går ner när nyhetens behag lagts sig en aning.

LELO HEX
Precis som LELO är deras kondom HEX revolutionerande och exklusiv - ett klart måste för alla lustfyllda älskare!
Passar dig som
Passar inte dig som
95
Lustfyllt
Vill du köpa LELO HEX till ett bra pris?