inte-attraherad-av-partner

Varför gör tjejer duck face på bilder?

Om du har spenderat några timmar på internet det senaste året har du säkert stött på bilder av tjejer som putar med läpparna, ibland på ett överdrivet löjligt sätt. Fenomenet har kommit att kallas för ”duck face” eftersom vissa tjejer plutar ut sina läppar så långt att det nästan ser ut som en anknäbb. Varför ”duck face” har blivit en grej som näst intill alla tjejer på Facebook, Twitter och Instagram har fastnat för är omöjligt att svara på, men bevisligen vill de dra fokus till sina läppar genom att visa upp dem så tydligt som möjligt. Vid första anblick kan det verka töntigt och meningslöst att visa upp sin pussmun, men relativt ny forskning visar att en tjejs läppar kan säga en hel del om hennes sexliv!

Skotska forskare ville ta reda på om formen på en tjejs läppar avslöjade något om hennes sexliv och antal orgasmer [1]. Därför intervjuade de hundratals kvinnor om deras sexliv och sexuella aktiviteter (så som samlag, onani osv.). Tjejerna fick också svara på hur många orgasmer de haft under de senaste 30 dagarna. Sist men inte minst fick tjejerna också svara på vilken form deras läppar hade, närmare bestämt vilken form deras amorbåge hade. För dig som inte är insatt i läpparnas anatomi finner du amorbågen i mitten av överläppen, den lilla del som buktar inåt. Tjejerna fick i uppgift att se sig själva i en spegel och svara på om deras amorbåge var A) Framträdande och vass B) Framträdande och mjuk C) Låg och vass D) Låg och mjuk E) Platt F) Något djupare än platt eller G) Ingen spegel tillgänglig. Om du vill se dig själv i spegeln och ta reda på vilken typ av amorbåge du har innan du fortsätter att läsa den här artikeln är det helt okej!

Läpparnas form har betydelse

Baserat på svaren från några hundra medverkade tjejer som var sexuellt aktiva och dessutom kunde avgöra vilken form deras amorbåge hade (vissa hade problem med att avgöra den saken) kunde forskarna dra slutsatsen att tjejer med en framträdande och vass amorbåge (kategori A) hade upplevt fler orgasmer genom sex den senaste månaden än de tjejer vars amorbåge hamnade i andra kategorier. Konstigt nog fans det ingen koppling mellan formen på amorbågen och orgasmer genom onani.

Varför gör tjejer duck face på selfies?

Forskningen visar att det kan finnas en anledning till varför tjejer gärna visar upp sina läppar, de säger helt enkelt en hel del om deras sexuella energi och libido. Det är dock viktigt att komma ihåg att läppförstoring inte har visat sig leda till ett bättre sexliv eller fler orgasmer genom sex. En tjejs läppar är ett resultat av nedärvda gener och således hormonnivåer, något som också visat sig ha en stark koppling till sexuell energi och libido. Men för all del! Du som läser får gärna prova att förstora läpparna och sedan ha massa sex för att undersöka om de blivit någon skillnad. Du kan alltid skylla på att du gör det för vetenskapens skull.

Källor
[1] Brody, S., & Costa, R. (2011). Vaginal orgasm is more prevalent among women with a prominent tubercle of the upper lip. Journal of Sexual Medicine, 8(10), 2793-2799. doi:10.1111/j.1743-6109.2011.02331.x