inte-attraherad-av-partner

Vill killar ha sex oftare än tjejer?

Undrar hur ofta tjejer vill ha sex egentligen! Alltså om de kunde välja exakt hur ofta… tror killar vill ha mer sex än tjejer fast det är bara vad jag tror. Undrar om det är så verkligen tjejer borde väl vilja lika ofta som killar eller? Skriv gärna om det jag vill va anonym tack.


Hur ofta vill tjejer ha sex?


Du är inte ensam om att tro att killar vill ha mer sex än tjejer. Det är en väl vedertagen samhällsmyt som förstärks av samhällsnormer, religiösa trossystem och av oss kvinnor själva faktiskt. Trots att feminism återigen varit ett hett ämne som flammat högt under stora delar av 2015 vågar jag påstå att det var länge sedan denna samhällsmyt var så starkt etablerad i människors sinnen som den är just nu under 2016. Just nu är vi prydare än vi varit på länge. Glömde vi helt av att prata om den sexuella frigörelsen under 2015?

Åter till frågan! Självklart är kvinnors lust efter sex lika varierande som mäns lust är. Det finns gott om män som har lägre sexlust än sina kvinnliga partners (vi får läsarmail som beskriver sådana situationer lite då och då), det finns kvinnor som inte kan få nog av sex och vice versa. Självklart beror ens libido på väldigt mycket. Mängder av olika faktorer får den att växa och krympa.

Mig veterligen finns det ingen Svensk studie gjord på området den senaste tiden, så det är svårt att leverera några raka svar på hur ofta just Svenska kvinnor vill ha sex om de själva fick välja. Däremot har det amerikanska företaget Kindara – som även är skapare av den mycket populära ägglossningsappen med samma namn – frågat 500 av sina kvinnliga användare mellan 18 och 65 om hur ofta de vill ha sex, hur de vill ha sex och så vidare. Studien levererade en rad intressanta siffror som kan hjälpa oss i jakten på svaren till läsarfrågan ovan. Här är några utdrag från studien:

53,2% av tjejerna svarade att de ville generellt ha sex oftare
60,8% av tjejerna svarade att de ville ha sex 3 till 5 gånger i veckan
13% av tjejerna svarade att de ville ha sex mer än 6 gånger i veckan

Så, det verkar som att en majoritet av kvinnor vill ha mer sex än vad de har för tillfället. Att över 60% av alla tjejer vill ha sex tre till fem gånger i veckan om de själva fick välja fick mig att höja på ögonbrynen en aning. Men visst, har man hittat rätt partner så är det såklart inte konstigt på något sätt. Man får ha i åtanke att datan är hämtad från en studie där urvalsgruppen av kvinnor (förmodligen) jobbar aktivt på att bli gravida. Detta kan nog driva upp siffrorna en aning.

Vad tänker tjejer om sex?

Svaren som kvinnorna gav berättade också lite annat intressant om hur de har sex och vad de har för generella tankar om det. Av de 500 kvinnorna som medverkade i studien svarade till exempel 53,2% av dem att den viktigaste framgångsfaktorn för att ha bra sex är att man har ett starkt känslomässigt band till sin partner. 23,6% svarade att bra förspel var viktigast. I övrigt svarade också kvinnorna detta:

38,6% av tjejerna svarade att de fick minst en orgasm vid varje sextillfälle
10,2% av tjejerna svarade att de fick multipla orgasmer varje sextillfälle
11,2% av tjejerna svarade att de aldrig eller väldigt sällan fick orgasm under sex
89,2% av tjejerna svarade att de ansåg att sex är viktigt för att kunna ha ett bra förhållande

Även om man kan ifrågasätta studiens vetenskapliga värde säger den ändå något om hur ofta tjejer faktiskt vill ha sex, förutsatt att de hittat sin drömpartner och fick välja antalet hopp i sänghalmen helt själva. Återigen, man får ha i åtanke att Kindara är ett företag som erbjuder appar och tekniker till kvinnor som vill bli gravida. Man får utgå ifrån att kvinnor som vill ha barn med sin partner känner att partnern är helt rätt för dem och att deras sexliv är väl fungerande. Hur kvinnor skulle svara om de fick möjligheten att ligga så många gånger de behagade med främmande killar är omöjligt att svara på, men jag skulle tippa på att siffrorna då skulle bli något lägre.

Som jag nämnde tidigare pendlar vår sexlust fram och tillbaka genom hela livet beroende på vad vi går igenom just då, vem vi har umgänge med och självklart om vi känner oss förälskade eller inte. I studien svarade 39,2% av kvinnorna att den största faktorn som påverkade deras sexlust negativt var stress.

Har du också en brinnande fråga eller fundering du vill få besvarad? Använd då kontaktformuläret på förstasidan för att komma i kontakt med oss på redaktionen. Lämna gärna en kommentar nedan om du har några råd att ge till vår anonyma läsare! Eller kanske berätta hur ofta just du vill ha sex?

Källor
Bridges, S.K., Lease, S.H., Ellison, C.R. (2004). Predicting sexual satisfaction in women: Implications for counselor education and training. Journal of Counseling & Development, Vol. 82(2), 158-166).

http://blog.kindara.com/blog/true-or-false-stereotypes-about-women-and-sex

Laumann, E., Gagnon, J.H., Michael, R.T., and Michaels, S. The Social Organization of Sexuality: Sexual Practices in the United States. 1994. Chicago: University of Chicago Press.
Kindara Survey, 2015.