Kan man se om en tjej är oskuld? I sängen alltså. Min tjej säger att hon inte haft sex med någon annan innan mig. Men första gången vi hade sex kom det inget blod. Kommer det alltid blod när en tjej förlorar oskulden och har sex första gången?

Avy


Kan man se om en tjej haft sex?


Den här frågan har jag längtat efter att besvara, för det finns så mycket myter och missuppfattningar om vad som faktiskt händer (eller bör hända) första gången en tjej har vaginalt sex. Det är dags att rensa upp i träsket med myter om den kvinnliga oskulden! Låt oss börja med mödomshinnan – den mest missuppfattade och mytomspunna delen på den kvinnliga kroppen. Mödomshinnan, slidkransen eller mödomskransen, är en bit vävnad som mer eller mindre sträcker sig över vaginans öppning – slidmynningen. Mödomshinnans utseende och storlek kan variera stort från tjej till tjej. Jag läste faktiskt en artikel här om dagen som beskrev hur det finns sju olika typer av mödomshinnor [1]! Vissa ser ut som kransar med en öppning i mitten och andra har en sträng av vävnad som spänner över öppningen och delar mödomshinnan i två. Andra mödomshinnor kan ha många små mindre hål i sig och i vissa sällsynta fall finns det ingen öppning alls. Om det inte finns någon öppning i mödomshinnan måste detta rättas till av en läkare eftersom det måste finnas en utgång för mensen att passera genom.

mödomshinna

Olika typer av mödomshinnor

En tjejs mödomshinna kanske eller kanske inte håller sig hel fram tills första gången hon väljer att ha vaginalt sex. Mödomshinnan kan försvinna innan dess av många olika anledningar, genom onani eller idrottande till exempel. Faktum är att det gjordes en undersökning 1978 där läkare fick i uppgift att undersöka ett flertal kvinnor som alla var oskulder. Läkarna kunde bara fastställa att mödomshinnan var hel i 57% av fallen [2]. Nästan hälften av alla tjejer förlorar alltså sin mödomshinna på ett eller annat sätt innan de väljer att ha sex för första gången.

Nu kommer vi till blödandet. Många människor tror att tjejer alltid blöder när de förlorar oskulden genom penetrationssex. Denna uppfattning är så vanlig att tjejer i vissa länder förväntas bloda ner lakanen under bröllopsnatten som ett bevis på att de aldrig haft sex med några andra killar innan sina äkta män. Inga nedblodade lakan innebär ofta skam över tjejerna och deras familjer. Ett enormt problem såklart, eftersom denna kulturellt viktiga ritual grundas på en stor missuppfattning. I en liten undersökning som gjordes 1998 svarade 63% av tjejerna att de inte blödde första gången de hade vaginalt sex [3]. Det är viktigt att komma ihåg att mödomshinnor är olika tjocka och hållbara, vilket innebär att en tjej som mot förmodan skulle ha mödomshinna intakt den dag hon väljer att ha vaginalt sex för första gången inte nödvändigtvis börjar blöda. Det är också möjligt att en tjej som har haft vaginalt sex tidigare börjar blöda efter sex som ett resultat av hårt sex eller olika medicinska tillstånd.

Hur ser jag om min flickvän är oskuld?

För att sammanfatta; det finns inga säkra bevis på huruvida en tjej är oskuld eller inte och det spelar faktiskt ingen roll. Trots detta finns det många tjejer runt om i världen som av en eller annan anledning får sina mödomshinnor kirurgiskt rekonstruerade för att öka chanserna att blöda under den stora natten. Vissa tjejer går till och med så långt som att föra in blodampuller i slidan innan sex för att kunna bevisa sin skuld efteråt. Det är hög tid att lämna alla dessa missuppfattningar om vad som ska och bör hända när en person förlorar oskulden, precis som det är hög tid att lämna oskuldsdyrkan bakom oss. Det är en hemsk och sexistisk tanke att antalet sexpartners påverkar en människas värde.

Hur vet man om en tjej är oskuld?

Jag rekommenderar att du litar på din flickvän och lämnar diskussionen bakom dig sedan. Har ni ett bra förhållande så är det onödigt att förstöra allt med gamla historier som inte kan göras ogjorda även om man skulle vilja.

Dela gärna artikeln nedan och följ Lustfyllt via Facebook eller Twitter!

  Läsare avslöjar: Såhär blev vi av med oskulden!

Källor
[1] Stukus, K. S., & Zuckerbraun, N. S. (2009). Review of the prepubertal gynecologic examination: Techniques and anatomic variation. Clinical Pediatric Emergency Medicine, 10(1), 3-9

[2] Underhill, R.A., & Dewhurst, J. (1978). The doctor cannot always tell: Medical examination of the “intact” hymen. The Lancet, 311(8060), 375-376.

[3] Paterson-Brown, S. (1998). Commentary: Education about the hymen is needed. British Medical Journal, 316, 461.