NÀr ett nytt Är börjar avger mÄnga av oss löften om hur vi ska göra det nya Äret bÀttre Àn det gÄngna, ofta genom att bÀttra oss sjÀlva pÄ olika sÀtt. NyÄrslöften handlar ofta om att gÄ ner i vikt, börja Àta nyttigare, sluta röka eller teckna ett gymkort och jobba bort den annalkande bilringen runt magen. Kanske har du redan avgivit dina nyÄrslöften, men om du inte har det ska jag ge dig ett till löfte att övervÀga; ha bÀttre sex Àn vad du hade förra Äret! Sex Àr en lika stor kÀlla till vÀlmÄende som mat och trÀning, sÄ varför inte prova ett annorlunda löfte i Är? Om du kÀnner dig osÀker pÄ hur ett sÄdant löfte skulle kunna uppfyllas kan du vara lugn, det ska jag berÀtta för dig nu pÄ momangen! Med vetenskapen till min hjÀlp ska jag berÀtta om 6 enkla saker du kan göra för att fÄ ett bÀttre sexliv under 2018.

LÀr dig att sex inte bara Àr en sak!

Kanske har du hört uttrycket ”omvĂ€xling förnöjer livet”? En ny studie avslöjade att chansen för att nĂ„ orgasm ökar om man varierar mellan olika sexuella aktiviteter [3]; som oralsex, analsex och vaginalsex. Detta gĂ€llde för bĂ„de mĂ€n och kvinnor! OmvĂ€xling kan med andra ord förnöja ditt sexliv ocksĂ„!

Experimentera med sexleksaker

I en nordisk undersökning om sexleksaker och dess anvĂ€ndning som gjordes av RFSU 2008 [2] svarade endast 35% av svenskar att de har och anvĂ€nder en sexleksak. Detta Ă€r helt galet fĂ„ mĂ€nniskor, speciellt nĂ€r man i samma studie kan se att hela 95% av dem som Ă€ger och anvĂ€nder sexleksaker sĂ€ger att de upplever ett ökat sexuellt vĂ€lbefinnande tack vare dem [2]! Flera internationella studier har lĂ€nkat anvĂ€ndning av sexleksaker till ökad sexuell tillfredsstĂ€llelse och bĂ€ttre prestationsförmĂ„ga i sovrummet, sĂ„ införskaffa dig en sexleksak med en gĂ„ng! Trot’ eller ej, men det finns faktiskt sexleksaker för bĂ„de mĂ€n och kvinnor. Om du kĂ€nner dig osĂ€ker pĂ„ vilken sexleksak du ska köpa kan du ta en titt bland vĂ„ra recensioner av sexleksaker, kanske hittar du en framtida mekanisk Ă€lskare dĂ€r!

Gör knipövningar

MĂ„nga mĂ€nniskor vet inte vad knipövningar (eller Kegelövningar) Ă€r för nĂ„got, och de som vet vad det Ă€r tror ofta att det Ă€r nĂ„got för kvinnor – vilket Ă€r helt fel! Flera studier har visat att knipövningar ger bĂ„de manliga och kvinnliga utövare en rad sexuella fördelar! Knipövningar kan till och med hjĂ€lpa till att behandla olika sexuella Ă„kommor. Vill du veta mer om knipövningar kan du klicka pĂ„ lĂ€nken.

Var mer högljudd under sex

Forskare har funnit att mÀnniskor som lÄter mest under sex tenderar att vara mest sexuellt tillfredsstÀllda [1]. Jo, det Àr faktiskt sant! Med stön och kvidande förmedlar du vad som kÀnns bra och vad du tycker om, vilket gör det lÀttare för en lyhörd partner att tillfredsstÀlla dig. Genom stön och flÀmtande signalerar du ocksÄ beröm och uppskattning till din hÄrt jobbande partner!

  20 sextips som alla killar borde kĂ€nna till

Alkohol gör inte nödvÀndigtvis sex bÀttre

MĂ„nga mĂ€nniskor dricker alkohol för att ”komma i stĂ€mning” eller ”slĂ€ppa pĂ„ spĂ€rrarna”, och Ă€ven om det Ă€r sant att alkohol i smĂ„ mĂ€ngder kan stimulera sexlusten kan för mycket [4] leda till en rad tillfĂ€lliga sexuella problem hos bĂ„de killar och tjejer. Med sexuella problem menar jag saker som fördröjd eller utebliven orgasm, mjukt stĂ„nd eller svĂ„righeter att bli vĂ„t. Alkoholmissbruk Ă€r lĂ€nkat till mer lĂ„ngvariga sexuella problem.

Mys och gosa mycket efter sex

Forskare har funnit att ju mer tid mĂ€nniskor spenderar pĂ„ gosigt efterspel nĂ€r sexet Ă€r över, desto nöjdare Ă€r de med sitt sexliv och sin relation [5]. Även denna fakta gĂ€ller för bĂ„de killar och tjejer. För att bli nöjd med ditt sexliv handlar det alltsĂ„ inte bara om vad du gör under sjĂ€lva akten, utan ocksĂ„ om vad du gör efterĂ„t! Mys och gosa eller spendera tid ihop pĂ„ annat vis efter sex – det Ă€r mitt sista sextips för ett bĂ€ttre sexliv under 2018!


bĂ€ttre sexJag sitter just nu och redigerar detta utkast innan det vidare till Timo som publicerar, och jag kĂ€nner att jag bara mĂ„ste ge dig ett sista tips angĂ„ende sexleksaker! 17% av oss Svenskar sĂ€ger att vi kan tĂ€nka oss att anvĂ€nda sexleksaker om vi slipper köpa dem sjĂ€lva! Kanske beror detta pĂ„ att vi ogĂ€rna lĂ€gger pengar pĂ„ sexleksaker, kanske beror det pĂ„ att vi Ă€r oroliga för att nĂ„gon ska fĂ„ reda pĂ„ vad det Ă€r vi köper frĂ„n sexbutiker pĂ„ internet eller pĂ„ stan’. Oavsett vad det beror pĂ„ innebĂ€r detta att sexleksaker inte Ă€r en sĂ„ dĂ„lig present att ge bort som mĂ„nga kanske tror! Det finns en hel del Svenskar dĂ€r ute som kan tĂ€nka sig att testa sexleksaker, men inte vill köpa dem, sĂ„ ge bort en i julklapp eller i födelsedagspresent. 67% av svenskar sĂ€ger att de skulle vilja fĂ„ en sexleksak av sin partner, 30% av oss sĂ€ger att vi skulle vilja ha en sexleksak i present av vĂ€nner/vĂ€ninnor och 9% sĂ€ger att de inte skulle ha nĂ„got emot att fĂ„ en sexleksak i present av en kollega [2].

KĂ€llor
[1] Babin, E. An examination of predictors of nonverbal and verbal communication of pleasure during sex and sexual satisfaction. Journal of Social and Personal Relationships.

[2] www.rfsu.se/Bildbank/Dokument/Rapporter-studier/rapport-sexleksaker-2008.pdf?epslanguage=sv

[3] Herbenick, D., Reece, M., Schick, V., Sanders, S. A., Dodge, B., & Fortenberry, D. D. (2010). An Event-Level Analysis of Sexual Characteristics and Composition Among Adults Ages 18 to 59.

[4] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11718315

[5] http://link.springer.com/article/10.1007/s10508-014-0305-3