inte-attraherad-av-partner

12 anledningar till att vara singel i sommar

Nyligen berättade jag för min familj att jag blivit singel, reaktionerna blev inte riktigt som jag tänkt mig. Istället för glada tillrop om frihet och lycka fick jag en hel hög med kramar och snyftande klyschor om hur jag snart hittar en ny partner, mister du en står dig tusen åter och så vidare och så vidare. Min mor gav mig till och med tips om att testa nätdejting för att lösa mitt ”problem”. Tydligen tycker inte människor att det är okej för en tjej på 26 vårar att gå singel. Det är som att jag måste hoppa på dejtingtåget igen fort som tusan, annars är jag dömd till att sluta mina dagar som nucka.

Alla ”tröstande” ord gjorde mig som sagt något överraskad, men de fick mig också att tänka. Kanske låter gräset grönare på andra sidan relationsstängslet där nykära par strosar hand i hand, men jag tänker inte gå över dit på grund av att människor pressat mig. Jag tänker stanna här och vattna gräset grönt på min sida istället!

Så! Jag satte mig ner och började skriva ner några fördelar med att vara singel. Till min förvåning var det lättare än jag trodde! Efter någon timme hade jag över 100 anledningar till att vara singel nedskrivna, vissa bättre än andra såklart. Jag tänkte dela med mig av de 12 bästa anledningarna jag fick ner på papper, så även du som läser detta just nu kan njuta av singellivet i sommar!

12 anledningar till att vara singel i sommar

1. Du kommer se bättre ut

När vi befinner oss i ett förhållande med en pojkvän eller flickvän blir vi bekväma och bryr oss inte lika mycket om vårt utseende längre. Dessutom lämnar ett förhållande inte mycket tid över till gymmet eller löparrundor. Att vara singel i sommar innebär att du kan spendera mer tid på att se bra ut och må bättre!

2. Du kommer kunna resa mer

Sommaren är den perfekta tiden på året för att resa och upptäcka nya saker. När du har en partner måste ni hitta en gemensam tid som passar för er båda och ni måste ta hänsyn till vart båda vill åka. När du är singel har du gott om vänner, minst en av dem kommer finnas tillgänglig och villig att haka på till ditt favoritresemål.

3. Du behöver inte dela din glass med någon

Okej, än så länge har inte den svenska sommarvärmen slagit till, men när den gör det kommer inget vara mer frestande än en kylande bägare med glass! När du är singel behöver du inte dela din bägare med vanilj och päron med någon alls.

4. Du blir allas +1

Det kommer hända massor med grejer i sommar, om du är singel kommer dina vänner och familj be dig följa med på dem när de råkar ha en extra biljett över. Som sommarsingel är allas +1 och det kommer med en rad sköna fördelar.

5. Du kommer hitta dina grejer

Du har ditt sätt att organisera på, eller hur? Du lägger inte alla dina saker i pedantisk ordning hemma, men du har ändå koll på vart allt finns. Även om ditt sätt att hålla ordning fungerar för dig kommer en flickvän eller pojkvän vilja hjälpa till att hålla ordning, vilket innebär att du inte kommer hitta något alls efter ett tag. När du är på väg ut genom dörren för en spontan road trip finns det inget drygare än att springa omkring hemma och leta efter badkläderna, necessären och allt annat som någon hjälpsam partner gömt åt dig.

6. Du kommer kunna spela din musik hur högt du vill

Detta behöver egentligen ingen vidare förklaring. Du åker i din bil med nervevade rutor och spränger skiten ur dina högtalare med vilken musik du vill. Du behöver inte ta hänsyn till din partners musiksmak. Vrid upp volymen och digga singellivet i sommar!

7. Du kan gå all naturell hemma

Denna punkten är lika passande för tjejer som killar. Om du är singel, bor ensam och det är varmt ute – varför inte gå naken hemma? När du bor tillsammans med flick- eller pojkvän, även om ni är bekväma med varandra, går du förmodligen inte omkring naken. Nu när du är singel har dock chansen att göra just det! Vilken enorm frihetskänsla det är, du måste bara testa.

8. Du kan sommardejta

Nu kanske du tänker Meh, skulle inte vi inte vara singlar nyss? Jo, det är absolut det jag rekommenderar! Men, att dejta måste inte innebära att man letar efter en pojkvän eller flickvän. Man kan dejta bara för att hitta någon ny person att hänga med eller kanske rulla runt med i gräset. Sommaren gör så många spännande aktiviteter möjliga, så ta chansen att testa något nytt med en ny person – gärna utomhus! Det kommer vara nervöst, spännande och givande att vara singel i sommar!

9. Du kommer kunna äta vad du vill

När du är singel kan du äta precis vad du vill! Sommar innebär att frukt- och grönsaksstånd öppnar upp runt om i staden. Massor med nya och färska råvaror! Köp ett gäng och experimentera fram något spännande i köket. Du behöver inte tänka på om din pojkvän eller flickvän kommer gilla det, för du har ingen! Allt är upp till dig.

10. Ingen oreda

Oavsett om det är smutsiga badkläder i badkaret, en använd handduk på golvet eller ett par sandiga sandaler i hallen så är någon annans oreda störande att se på. Nu behöver du bara stå ut med din egen oreda och det går ju ann, eller?

11. Du får lugn och ro

Även i det mest perfekta förhållandet utspelar sig drama och bråk. Det kommer alltid finnas meningsskiljaktigheter om något och det innebär ibland bråk och tjafs. Sommaren är den tid på året som du ska slappna av och njuta. Inget förhållande = inget bråk.

12. Du kommer utstråla sexighet

När du är singel kommer du utstråla frihet och självständighet och det finns inget som är mer attraktivt för personer omkring dig. Till och med dina vänner i förhållanden kommer avundas dina möjligheter och allt kommer skina om dig när du svassar längs stranden.