inte-attraherad-av-partner

Hur är det att skriva en sexblogg? Sveriges bästa sexbloggare ger svaren!

Hur är det att författa en framgångsrik sexblogg? Hur är det att leva ett till synes normalt liv på dagarna, men blotta sina innersta sexfantasier och sexuella äventyr för hundratals främmande läsare på kvällarna? Kan vem som helst starta en sexblogg, eller måste man vara en sexuell rebell som lever ett sexliv kantat med piskor och orgier i kärlekens ingenmansland? Vi har sökt svaren på dessa frågor – och flera – hos Sveriges mest framgångsrika sexbloggare! Vi på Lustfyllt har genomfört den mest omfattande intervjun med svenska sexbloggare som någonsin publicerats, och tack vare den kan även du nu få en unik inblick i hur det är att leva ett liv som sexbloggare.

Vi har ställt 10 frågor till åtta av Sveriges absolut bästa sexbloggare för att få en inblick i hur man går tillväga för att starta sin egen sexblogg och hur det är att leva ett spännande dubbelliv som sexbloggare. Några sexbloggare är par som författar en sexblogg tillsammans, andra är enskilda sexbloggare som driver en helt egen sexblogg. Vi har plockat några svar från varje fråga och varje sexbloggare för att lyfta fram – vad vi tyckte – var tänkvärda höjdpunkter bland intervjusvaren. Om du känner för att läsa alla åtta intervjuer i sin helhet finner du länkar till dem längst ner i artikeln.

Berätta lite om vem du är utanför din sexblogg. Vad jobbar ni med och hur skulle ni beskriva er själva som privatpersoner?

Jag är en 26år och bor i en liten stad, om man ens kan kalla det stad! Jag är sjukskriven sedan länge men längtar efter att komma igång med en praktik, är intresserad av att kanske jobba inom äldreomsorgen eller med blommor. Jag har även ett brinnande intresse för hundar och har två större hundar.

– Sali

Jag anser mig vara en vanlig tjej. Jag pluggar i Luleå på Universitetet. Jag har alltid varit lite blyg och försiktig. Aldrig egentligen klätt mig speciellt utmanande. Samtidigt har jag alltid haft ett stort begär efter sex och snuskigheter. Älskar den spänningen jag får ut av det. Så när jag bestämde mig för att börja sexblogga valde jag smeknamnet FinaJosefin – vilket lite speglar ”den fina oskyldiga” flickan.

– FinaJosefin

Jag är snart en tvåbarnsmamma på 25+ och bosatt i Stockholm. Jag jobbar på lager och trivs med det, men hamnade mest där av en slump. Som person är jag givmild, omtänksam, spontan, kreativ och påhittig. Jag vill att alla i min omgivning ska må bra och i vissa fall går jag otroligt långt för att få det så. Mina intressen varierar från vecka till vecka och jag har alltid nått nytt projekt på gång, det kan vara allt från att snickra ihop en möbel, sy egna kläder, lära mig en ny sport eller bara klara alla bossar på ett tv-spel. Eller för all del: att starta en sexblogg!

– Naughty Me

Vi är till synes en helt vanlig liten familj bestående av man, fru och barn. På ytan ser vi ut som precis vilken annan svensson-familj i Sverige. Vi har ett rikt socialt liv. Vi bor i en liten stad där folk gärna skvallrar om allt och helst hela tiden. Vi tränar, uppskattar god mat och dryck, gillar att åka på semester när ekonomi och tillfälle ges. Vi är helt enkelt väldigt vanliga.

– Mina Lustar

Vi är ett medelålders stillsamt par, med ganska vanliga kontorsjobb, och ganska vanliga intressen. Vi är helt enkelt väldigt vanliga, sticker inte ut på något sätt. När bloggen började bodde vi inte tillsammans, utan i olika städer. Då hade vi båda ganska små barn.

– Hasse och Anna

Till vardags jobbar Billie (T38) som företagsledare och Zaq (K47) är managementkonsult och vi bor i en tjusig förort till Stockholm med en massa barn. Det innebär att vi inte har så jättemycket fritid… Men när vi har det så pratar vi, sexar vi och pratar om sex… Och bloggar om sex…

– Blodpudding och Champagne

Jag är en handlingskraftig kvinna som är jurist och är verksam inom bank/finans. Jag bor idag i en storstad, har inga barn och lever själv. Mina intressen innefattar bland annat att resa, uppleva nya saker, umgås med vänner, friluftsliv och klättring. Jag gillar träning.

– Blackangel

Vad fick er att börja sexblogga? Fanns det något speciell anledning till att sexbloggen startades?

Jag startade bloggen för att kunna inspirera andra människor till att våga vara mer öppna kring sex och prova nya saker. Min erfarenhet är att det finns en stor ”prydhet” kring sex och det börjar blir mer öppet, speciellt kring ”bdsm” så finns det fortfarande idag en stor okunskap.

– Blackangel

Jag hade ett behov att få berätta om mina erfarenheter på ett öppet och ärligt sätt. Jag har haft ett otroligt aktivt sexliv men jag kan inte säga att min sexdebut är något att rekommendera. Då jag började var jag på tok för ung och befann mig i en utsatt situation, en situation som betydligt äldre män inte hade några som helst problem att utnyttja, och ur denna grund byggde jag sedan upp den sexuella identitet som jag har idag, både på gott och ont. Genom åren har jag erbjudits hjälp från mängder av håll för att bearbeta mina upplevelser. Men den hjälpen har alltid haft utgångspunkten att allting som skett har varit något som är fel och oacceptabelt, vilket jag i vissa fall kan hålla med om. Men det finns även vissa delar som varit helt fantastiska och som fått det att pirra i kroppen på mig. Men det är aldrig något som jag har känt är okej att säga eller känna.

Så istället för att prata om de delar som jag själv tyckt är upphetsande så skrev jag istället ner allt i någon form av dagböcker för att sedan gömma undan dem och skämmas över mina egna tankar. Men så en dag fick jag nog, fick nog av att gömma mig och känna att det jag gjorde i sängen var något att skämmas för.  Så för att bota min egen skam startade jag bloggen en kväll!

– Naughty Me

Jag skrev dagbok på en sida som heter Darkside och det var många som uppskattade mina inlägg och då började jag spåna vidare med min partner för att hitta ett bra ställe att starta en riktig sexblogg på.

-Sali

Precis när vi träffades började vi träffa andra par och gå på klubb rätt omgående. För oss var det ett spännande sätt att lära känna varandra och våra gränser. På den tiden träffade vi endast nya par genom en sida på nätet som heter Body Contact. Där finns en funktion där man kan dela med sig av dagboksinlägg. Jag började skriva där om våra äventyr men upplevde rätt snart att jag inte kunde skriva så uttömmande som jag ville, så vi började prata kring att hitta något annat forum att skriva av mig på.

Vi sökte ett tag efter bra bloggprotaler, men de flesta bloggportalerna var inte särskilt intresserade av att ha skribenter som endast skrev och postade inlägg kring sex. Jag fick helt enkelt känslan om att de “vanliga” bloggprotalerna som fanns att tillgå tyckte att sexbloggande var något smutsigt och skamligt. Något som hörde hemma på porrfilmssidor. Jag och min man var då väldigt överens om att sexbloggandet skulle vara vackert, sensuellt, erotiskt och lyxigt. Inte alls som någon blaskig porrfilmshemsida.. Så vi valde att bygga en egen hemsida och börja blogga på den. Efter några månader fick vi förfrågningar från andra som också var intresserade av att blogga för oss. Så vi byggde ut sidan och nu är vi många som tillsammans väljer att helt frivilligt och utan betalning skriva kring våra bra och ibland mindre bra sexliv.

Mitt skrivande i bloggen började i att jag hade ett behov av att bearbeta händelser, situationer och funderingar som uppkom i Swingersvärlden. Jag hade ingen annan förutom min man att prata med om upplevelserna. Vår sexblogg är det ett fint sätt att stanna upp och reflektera, eller förmedla någon ny spännande fantasi som jag eller min man önskar få uppfylld.

Om jag hade haft en dagbok liggandes här hemma, finns ju risken att våra barn får tag i den och råkar läsa. Nej, ursch och fy, så roligt ska vi inte ha det. Jag tror inte att något barn ska behöva höra sina föräldrars sexhistorier.

– Mina lustar

Vi tyckte att det fanns rätt få bloggar som pratade om ”sex på flera”, så vi tänkte att en sexblogg var ett bra sätt att dela med oss av våra erfarenheter, både bra som dåliga.

– Par i Svart

Vad gör eran sexblogg unik? Vad skiljer den ifrån andra sexbloggar? Var inte rädd för att skryta!

Många av sexbloggarna på nätet idag är inaktiva, eller skriver typ “hej-idag -är- jag- kåt-inlägg” med väldigt lite handling i. Eller så är de tacky med fula, osmakliga hemmakamerabilder ur vinklar där solen sällan skiner. Vi publicerar välskrivna inlägg som håller bra kvalitet. Vi är dessutom den snyggaste svenska sexbloggen, för män och kvinnor med smak och håller god smak på våra bilder och inlägg.

– Mina Lustar

Det jag tror gör min sexblogg unik är att jag har en så bred smak inom sex och har testat så otroligt mycket, så även om inte alla läsare gillar alla mina inlägg så finns det ändå en så stor variation så de flesta kan hitta någonting som passar just dem.

– Naughty Me

Jag har fotat en hel del nakenbilder. Jag brukar bjuda på smakprov på bloggen, medan många andra mest använder lånade bilder. Jag tycker det blir mer spännande och privat med äkta amatörbilder. Jag försöker dessutom alltid svara på kommentarer och mail jag får från läsare. Tycker det skapar ett mervärde både för dom och för mig.

– FinaJosefin

Varför ska man skriva en sexblogg, vilka är de absolut största fördelarna?

Självklart är den största fördelen att kunna inspirera andra att våga mer.

– Blackangel

En sak jag inte hade tänkt på innan jag startade bloggen, det var att den har kommit att fungera ungefär som ett fotoalbum. Om jag inte hade berättat om våra sexupplevelser, så hade vi helt enkelt glömt bort dem. Nu kan vi lite grann återuppleva dem, precis på samma sätt som man minns en semester

– Hasse och Anna

Den största fördelen är utan tvekan alla härliga kommentarer och mejl som jag får från läsarna, men självklart så är det även kul att få kontakt med andra och likasinnade sexbloggare.

– Naughty Me

Den främsta fördelen är att kunna skriva om sina innersta tankar och upplevelser, lite som att gå i terapi, och i denna process få feedback från sina läsare. Makalöst häftig känsla. I resten av vårt samhälle är det ju lite av tabu att prata om sitt sexliv, men på bloggen uppmuntras det till fullo.

– Mina Lustar

Det bästa med att författa en sexblogg är att jag kan få utlopp för min exhibitionistiska sida. Jag får bjuda på mig själv på ett sätt jag inte tillåter mig själv att göra i vardagen. Ett medvetet val. Sen är det så klart väldigt kul med all feedback.

– FinaJosefine

Det är skönt att skriva av sig, man får tid att reflektera över det man har varit med om.

– Par i Svart

Hur påverkar sexbloggen sexlivet du har med dig själv och med andra?

Det är svårt att säga vad som är hönan och ägget – sexlivet ger bränsle till skrivandet och skrivandet ger bränsle till sexandet. Vi diskuterar sex och relationer hela tiden: tillsammans i bilköer, vid middagsbordet (när barnen har försvunnit), när vi ligger nakna ensamma eller när vi har paus i vårt gruppsexande tillsammans med andra. Alla dessa diskussioner ger så klart upphov till tankar som vi sedan skriver om, men också sug på mer sex.

– Blodpudding och Champagne

Jag är i ett förhållande och han vet om att jag bloggar. Det har blivit en liten ”gnisttändare” som ibland gör att oväntade saker händer. Har hänt att jag fått en omgång smisk för att jag skrivit för snuskigt på bloggen.

– FinaJosefin

Min partner vet faktiskt inte om att jag har en sexblogg så just nu påverkar den inte vår relation alls. Sen har jag fått en del gratis sexleksaker också tack vare bloggnadet och de gör såklart sexlivet lite intressantare!

– Naughty Me

Det finns mängder med olika saker man kan publicera på en sexblogg; videor, bilder och texter. Vilken typ av inlägg ska man posta mest av för att bli framgångsrik och locka fler läsare?

Zaq skulle så klart önska att det var hans fyndiga betraktelser som fick mest läsare men populärast är när Billie publicerar bilder på oss. Vi har en känsla av att våra läsare uppskattar att se bilder på ”vanliga” människor som är sexuella.

– Blodpudding och Champagne

Bilder är alltid bra. Ärliga och öppna inlägg. Sen brukar jag försöka skriva om olika teman – liksom hitta olika fantasier/fetischer. Då alla är olika vet man inte riktigt vad resultatet blir, men ibland kan dom minsta detaljerna vara dom viktigaste.

– FinaJosefin

Oftast är det blogginläggen där vi tagit bilder på oss själva och publicerat ihop med en text kring ett äventyr eller en historia vi precis varit med om som ger flest kommentarer och läses av flest människor.

– Mina Lustar

Det jag tror är mest populärt är blogginlägg med vågade bilder. Och då tror jag inte texten är speciellt viktig heller. Jag har tänkt det många gånger, att många sexbloggar egentligen är mest ett ställe att publicera bilder på, och då är det lätt att få många träffar. Väldigt många till och med. Och det är inget fel med det. Men att få många träffar på en blogg med bara skriven text, det kräver nog lite mer.

– Hasse och Anna

Precis som sexlust i verkligheten måste väl motivationen till att sexblogga gå upp och ner i perioder. Vad gör ni för att motivera er när lusten eller motivationen är som lägst?

Min motivation har tyvärr varit väldigt låg på sistone och för tillfället gör jag ingenting för att ändra på det utan låter den gå upp och ner. Men innan så försökte jag ge mig ut på nya sexäventyr för att finna inspiration och något att skriva om när motivationen var som lägst. Men annars så är läsarnas mejl till stor hjälp. Om inte det hjälper brukar jag kika in på andra sexbloggar och se vad dom skriver om, eller så läser jag faktiskt Lustfyllt för att få igång inspirationen.

– Naughty Me

Jag försöker alltid att skriva någonting. Någon dags uppehåll går bra, men det får inte bli veckor. Då brukar jag nöja mig med att skriva något enkelt. Exempelvis att bjuda på någon bild och skriva några rader om det fototillfället.

– FinaJosefin

Givetvis går lusten upp och ner. Ibland går det veckor, kanske tom. någon månad innan jag känner för att skriva. Dock har jag ofta en buffert av saker och skrivit tidigare och jag väljer att tidsinställa så att det alltid finns något nytt för våra läsare att ta till sig.

– Mina Lustar

De flesta sexbloggare verkar vara hypersexuella människor som har väldigt äventyrliga sexliv, ibland med flera olika sexpartners samtidigt. Måste man leva ett sådant sexliv för att kunna skriva en sexblogg, eller kan vem som helst göra det?

Vi skriver inte bara om sex, utan snarare om människorna vi träffar och relationer. Vi tycker att det inte är det sexuella som gör att det blir en intressant sexblogg eller inte, utan de bloggare vi gillar skriver utifrån sitt eget perspektiv och delar med sig av sina egna tankar, och som får oss att tänka ”Aha! Kan man se världen på det sättet också?”.

– Blodpudding och Champagne

Det tycker jag inte. Man kan själv välja fokus. Jag tror många uppskattar en blogg som har en röd tråd. Om det inte händer något ”stort” så kan man skriva om dom små sakerna. Flirten i kassakön eller flirta med tankar som ”tänk om jag gjorde så istället”.

– FinaJosefin

Tycker du om att skriva och har något att förmedla kan du givetvis skriva en sexblogg. Det är inte alla som behöver ha superintressanta sexkinks att förmedla. Jag tror att det finns läsare för alla typer av sexbloggare. Givetvis underlättar det om det finns en mångfald i inläggen.

– Mina Lustar

Själv körde jag på att berätta om självupplevda händelser på ett så ärligt och naket sätt som det bara går, och det visade sig vara en hit. Men öppenhet tror jag är ett nyckelord. Om man är öppen och skriver om sådant som man själv tänder på, oavsett om det är något du upplevt, bara fantiserat om eller sett på en porrfilm så finns det säkert läsare som delar dina tankar och känslor och som vill höra mer.

– Naughty Me

Nej, jag tror inte man måste ha ett speciellt äventyrligt sexliv för att blogga om det, egentligen – men ju mer ”vanligt sex” man ska beskriva, desto bättre måste man nog vara på att berätta också.

– Hasse och Anna

Klart man inte behöver vara hypersexuell bara man har intressanta tankar och händelser att skriva om, en bra kvalité hos en sexbloggare är att kunna få den som läser att ha en porrfilm innanför ögonlocken även om det bara handlar om ett ligg i missionären.

– Sali

Jag tror att den viktigaste egenskapen är att kunna förmedla känslor och upplevelser på ett bra sätt. Beskriva njutning och vad som gör att man gillar vissa saker.

– Blackangel

Anonymitet är väldigt viktigt för många sexbloggare. Vilka trick eller metoder använder ni för att bibehålla anonymiteten när ni publicerar nakenbilder på sexbloggen? Finns det något speciellt man bör tänka på för att förbli anonym?

Ett bra sätt är att visa bilder som inte visar ditt ansikte eller andra tydliga tecken som din omgivning skulle kunna känna igen dig på.

– Blackangel

Många bloggare gör dumt i att skriva ”Idag fyller jag 40 år!”, eller ”Idag fick min son inbrott i bilen.”, för efter ett antal sådana saker kanske man är igenkänd av en granne eller jobbarkompis. Jag har vid flera tillfällen listat ut vilka bloggare är genom den typen av blogginlägg, och varnat dem så de tagit bort inläggen.

Vad gäller foton blir ju det ännu viktigare. Saker som avslöjar är naturligtvis kläder, smycken, möbler, tavlor, och liknande. Men även märken på kroppen, som tatueringar.

– Hasse och Anna

Konstigt nog så är inte anonymitet så viktigt för mig. Jag går såklart inte runt och delar ut bloggadressen till alla jag känner och jag ger inte ut mina personuppgifter till mina läsare, men mer än så anstränger jag mig inte. I början fick jag hjälp av en fantastisk läsare att redigera bort mina tatueringar från mina bilder, men tillslut kände jag att det var ett onödigt bök. Om någon jag känner mot all förmodan skulle hitta till min blogg och lyckas lista ut att det är jag som skriver den så är det så.

– Naughty Me

Jag dubbelkollar alltid bilder före jag lägger ut dom. Ingen spegel i bakgrunden? Inga prylar i bild som direkt kopplar mig till fotot? Se till att inte ansikte/tatueringar är i bild eller försök dölja dom på ett snyggt sätt. Censurerade bilder är inte speciellt sexigt.

– FinaJosefin

Vi publicerar inte bilder på oss själva på bloggen, så det är inget egentligt problem. Skulle någon läsa vår blogg och räkna ut vilka vi är så verkar det ju som att vi har minst ett gemensamt intresse!

– Par i Svart

Rent praktiskt så brukar vi alltid se till att ta bort eventuell geo-information i bilderna (från GPS), sudda ut eller helt enkelt beskära bilden så att ansikten inte syns. Som ”tur är” har vi inga tatueringar eller andra speciella utsmyckningar som skulle göra det enklare att identifiera oss. Och de som kan identifiera våra rumpor brukar inte ha något emot att se oss nakna (ens på nätet).

– Blodpudding och Champagne

Vad skulle ni ge för råd till läsare som funderar på att starta en egen sexblogg?

Go for it! 😀 Det är väldigt roligt och befriande att ha en sexblogg och det är en fantastiskt känsla när man får respons.

Börja med att läsa lite olika sexbloggar och bestäm dig för vart du vill lägga upp din blogg. Jag började på Sexblogg.org som var lite mindre för att jag inte ville försvinna in i mängden bland alla andra bloggare, däremot visade det sig att jag då blev tvungen att jobba mycket hårdare själv för att dra in läsare, sen fick jag erbjudandet om att flytta över till Minalustar.se som är den största sexbloggen i Sverige och det visade sig att det som jag trodde skulle bli konkurrens snarare var en gemenskap och jag kan lägga mer energi på att faktiskt blogga än att jaga läsare.

Skriv om det du vill skriva om. Självklart så kan man lyssna på sina läsares respons och få idéer från dem, men ibland kan det bli att läsarna vill styra lite för mycket. När det händer brukar jag uppmuntra dom att börja skriva en egen blogg istället.

Se bloggen som ett roligt fritidsintresse. Det tar mer tid än man tror att ta hand om en sexblogg men du får inte låta den ta över ditt liv. Ta en paus om den blir för krävande. Vissa läsare kommer uttrycka sitt missnöje men känn ingen press för det. Du får inte betalt för att blogga och du kan inte låta det bli ett heltidsjobb (vilket det lätt kan bli om man inte sätter stopp).

– Naughty Me

Blogga ansvarsfullt. Du får vara beredd att ta ansvar för allt du skriver oavsett om du skriver anonymt eller ej. Att skriva och dela med sig av saker är även att vara en förebild och med det kommer skyldigheter. Allt du publicerar kan ligga kvar för evigt. Skriv bara om sådant som du faktiskt står för. Var varsam så att du inte kränker någon eller lämnar ut information om någon annan som inte lämnat sitt samtycke till det.

Dela bara med dig om sådant som du känner är ok. Han du en rutten magkänsla kring något som du skrivit så kanske du ska ta en funderare kring om det finns något som du borde undvika att skriva.

Bygg dina inlägg på lust. Så fort du skriver för att du måste, finns prestationskravet och där kan det även finnas en hel del skrivkramp.

– Mina Lustar

Gör det! Börja skriv! Skriv om det som finns i ert liv nu och det ni tänker på. Oroa er inte för om inspirationen tryter eller vad andra ska tycka. Skriv så länge ni har kul och så länge som ni har något att berätta – det kommer folk vilja läsa!

– Blodpudding och Champagne

Gör det, men gör det för din egen skull. Det finns ingen anledning att låta bli.

– Par i Svart


Sådär ja! Att sammanställa och plocka utdrag från alla intervjuer var sannerligen ett tyngre jobb än vi först räknat med, men resultatet är fantastiskt att läsa! Vi vill tacka alla sexbloggare som tog sig tiden att medverka i våran intervju, ni är alla underbara bloggare som skriver om sex på ett spännande och framförallt Lustfyllt sätt.