inte-attraherad-av-partner

Hur skickar man anonyma nakenbilder?

Att ha säkert sex känns säkert som en självklarhet för många idag, men hur är det med förspel egentligen? Borde inte säkerhet vara en självklarhet där också? Sexting är en spännande typ av förspel som blir allt vanligare, framförallt bland oss yngre. Det är inte så svårt att förstå varför. Att känna hur det plötsligt vibrerar från mobilen i fickan och sedan upptäcka en sexig bild eller ännu sexigare berättelse från någon man skulle vilja vara nära är nog något som de flesta går igång på. Det blir ett intimt och upphetsande sätt att vara med varandra för tillfället, även om man just då är långt ifrån varandra. Sexting kan vara en perfekt krydda under sega föreläsningar eller gråa dagar på jobbet.


Hur skickar man nakenbilder så säkert som möjligt?


Som med allt annat upphetsande och spännande kan även sexting få oss lätt berusade av lust. En sinnesstämning som gör att vi tänker mindre på konsekvenser och prioriterar risker lägre än vanligt. Något som är helt naturligt. Jag vågar påstå att förmågan att förlora sig i lust är något som gör njutningen så mycket mer underbar! Tyvärr nyktrar vi till förr eller senare och även om våra känslor då är annorlunda existerar fortfarande de elektroniska bilderna och texterna vi skickade tidigare. Inte nog med det, de är även helt bortom vår kontroll och kan spridas vidare till andra människor genom ett enkelt klick om det vill sig illa. Att nakenbilderna eller texterna kan hamna i orätta händer är bara en av riskerna man måste förstå när det kommer till sexting och tyvärr blir det aldrig helt riskfritt att ägna sig åt den här typen av förspel. Det finns dock sätt att minimera riskerna på, sätt som gör att du kan slappna av lite mer när du skickar den där ångande heta nakenbilden du tog på dig själv framför spegeln eller i sängen.

1.

Undvik att ha nakenbilder på mobilen

För att du ska känna dig lite säkrare när du skickar nakenbilder till henne eller skriver om vad du skulle vilja göra med hans kropp ikväll är att använda sunt förnuft. Om du har möjlighet så prata med mottagaren öga mot öga om bilderna eller videorna du skickat så gör det. Förklara att du skickat bilderna eller videorna i förtroende och inte vill att de ska ses av någon annan. Tänk också på att din mobil är en lätt sak att tappa. Återigen går alla steg för säkrare sexting bort om någon får tag på din telefon. Appar som Valty skyddar dina intima bilder, så använd det. Glöm inte att alltid ha lösenord på telefonen.

2.

Du måste inte skicka nakenbilder

Den absolut viktigaste punkten när det kommer till allt som har med sex att göra, även sexting, är att aldrig låta sig pressas till något och aldrig pressa någon annan till något. Det är väldigt självklart, men absolut värt att nämna i alla fall. Känner man sig otrygg, osäker eller något så enkelt som på fel humör så är det alltid okej att säga nej till vad som helst. Pratar/skriver du med en en vettig person kommer denna respektera ditt nekande utan några som helst sura miner, krav eller frågor. Speciellt när det kommer till sexting måste du känna en stark tillit. When in doubt, stay out!

3.

Radera metadatan i dina nakenbilder!

När du tar bilder med en kamera eller mobil lagras det en hel del information om bilden i bilden. Bland annat lagras information i bilden som säger vilken tid bilden tagits, med vilken enhet bilden har tagits med och framförallt vart den har tagits. Många har ingen aning om denna så kallade meta-datan som sparas i bilder, därför är det en stor riskfaktor när det kommer till sexting. Hamnar känsliga bilder på villovägar kan en person ta reda på väldigt mycket om personen som tagit bilden. Därför är det viktigt att radera meta-datan från nakenbilder innan de skickas. Det är inte så svårt. För iPhone finns det en app som heter Metadata Cut, för Android finns det en app som heter Pixelgrade, använd dessa innan du skickar iväg känsliga bilder.

4.

Skicka dina nakenbilder anonymt

Alla steg för säkrare sexting är förgäves om du skickar nakenbilder, nakenvideor eller sexiga texter i ditt eget namn! Kom ihåg att bilderna, videorna eller texterna inte ska kunna kopplas till din identitet. Undvik därför att skicka nakenbilder eller annat via sms eller från appar som visar ditt mobilnummer eller andra personuppgifter! iMessage, Hangout och Facebook messenger är exempel på appar som inte bör användas för sexting.

5.

Tänk på hur du tar dina nakenbilder

Den största risken med att skicka nakenbilder är såklart att de kan kopplas ihop med dig om de hamnar i fel händer. Därför är det viktigt att undvika personliga saker och signalement på utmanande bilder. En bild säger mer än 1000 ord, så tänk på vad du fotar helt enkelt. Om en bild skulle hamna i fel händer ska det vara extremt svårt att känna igen dig. Självklart vill du kunna säga att det inte är du på bilden. Ett starkt tips är att lämna ditt ansikte utanför bilden eftersom det är den mest avslöjande delen av din kropp. Försök även att undvika tatueringar, piercingar och smycken på bilden, dessa kan tas av eller snyggt döljas med hjälp av ett välplacerat täcke eller klädesplagg utan att förstöra själva poängen med bilden. Efter din kropp är omgivningen den största kopplingen till dig. Se därför till att du inte har några personliga prylar i bakgrunden som kan kopplas till dig, familjefoton eller annat måste bort. En anonym bakgrund gör dig mer anonym.

Självklart finns det fler försiktighetsåtgärder när det kommer till att skicka nakenbilder så tryggt som möjligt, men det här är de viktigaste punkterna enligt mig. Kanske kommer det fler tips i framtiden, håll utkik här på Lustfyllt.se!