inte-attraherad-av-partner

Vad ska jag göra när min pojkvän inte får upp den?

Jag har träffat en fantastisk, underbar och snäll kille som passar mig som pojkvän på alla möjliga vis. Utom när det kommer till sexet. De första gångerna fick han inte upp den. Han lyckades en gång. Men nu är det samma sak igen. Den hårdnar när vi hånglar, hela tiden har han stånd då. Sen när den väl ska in så slaknar den. Jag blir galen! Jag känner mig så oattraktiv även fast jag VET att det inte är det det handlar om. Någon som har varit med om samma och har tips? Vill inte förlora denna underbara kille pga detta.


När han inte får upp den


Erektionsproblem är ett väldigt vanligt problem som de flesta killar upplever någon gång i sina liv, det har hänt mig ett par gånger också! Problem med att få stånd kan komma av en rad olika anledningar. Stress, oro, prestationsångest eller alkohol brukar nog vara de vanligaste. Ofta är erektionsproblem något som går över med tiden, men ibland kan det hålla i sig väldigt länge och då bör man besöka sin vårdcentral och reda ut det.

Jag får bilden av att många av tjejer tolkar erektionsproblem hos en kille som att han inte är kåt, eller inte vill ha sex. Jag känner verkligen att jag vill skriva att det oftast inte alls handlar om det! Ofta kan det vara precis tvärt om! Om jag ska ha sex med en tjej som betyder väldigt mycket för mig vill jag såklart att hon ska tycka att jag är bra i sängen och det kan skapa en hel del press och det i sin tur kan göra att kroppen inte vill vara med alls på grund av rädslan att misslyckas eller göra bort sig.

Min pojkvän får inte upp den

Det är väldigt svårt att ge bra råd till ett problem som är så psykologiskt som erektionsproblem. Det finns såklart viagra och andra kemiska preparat som man kan använda sig av för att få stånd, men personligen är jag skeptisk till det sålänge det handlar om ”hjärnspöken”. Något som jag upplevt de få gångerna kuken har kukat ur är att det skapar extremt mycket oro för att det ska bli samma problem nästa gång och den oron gör att det blir problem nästa gång. Det blir en ond cirkel där ens partner blir väldigt viktig för att kunna bryta den. Om ens partner tar problemet med ro och visar att det inte gör något blir man som kille mer avslappnad tills nästa gång. Det sämsta som kan hända är att ens partner blir sur, besviken eller frustrerad eftersom det skapar ännu mer press. Om din pojkvän har svårt att få stånd så le lite åt det och försök senare utan att göra någon stor grej av det. Komihåg att sex inte är så jävla allvarligt, det ska vara kul.

Ett annat bra råd för dig som lider av erektionsproblem är att avstå ifrån alkohol innan sex. Många använder alkohol för att lugna nerverna och dämpa oron för att något ska gå fel, men det förvärrar oftast problemet. Dämpa oron och lugna dina nerver genom att skratta och ha roligt med din partner innan sex istället.

Hur hjälper jag honom med erektionsproblem

Mycket av hjälpen för erektionsproblem ligger som sagt i en förstående partner som är lugn och trygg. Om du har en pojkvän som har lite problem med att få upp den bör du inte sätta press på honom. Att trycka upp honom mot väggen och säga att du vill ha honom nu för att du är så sjukt kåt är med andra ord inget som jag rekommenderar. Att dra med en tjej till in i sovrummet och föreslå en trekant eller dra med honom in i en provhytt på HM och föreslå en snabbis med massa folk precis utanför skynket är heller ingen bra metod för att bota erektionsproblem. Ta det lugnt och gör honom bekväm och trygg. Märker du att han blir obekväm under förspelet så fortsätt vara glad och bromsa lite, låt honom ta initiativ.

Ett annat förslag som jag tycker låter bra om du har en kille som drabbats av erektionsproblem är att ge honom en liten show som förspel. Lek med en dildo eller dansa lite sexigt till hans favoritlåt framför honom och förbjud honom att röra dig. Börja ha sex med dig själv och låt honom ”hoppa in” när han känner sig redo.

Om du som kille med sexuell prestationsångest kollar på mycket porr kan det vara ett förslag att avstå ifrån det ett litet tag. Porr är kan vara underbart, men porr lägger väldigt lite fokus på att man ska vara trygg i sig själv och ha ett vackert känslomässigt samspel med sin partner under sex.