inte-attraherad-av-partner

Sara 26: ”Hjälp, jag behöver en orgasm!”

Hej,

Jag behöver en orgasm.

I mitt 26 åriga liv har jag endast uppnått en orgasm.

Jag är förlovad sedan åtta år tillbaka och älskar min fästman. Men under sex känner jag ingenting. Vi har testat krämer för extra känslighet på klitoris men jag känner ingen skillnad. Jag upplever ingen njutning av penetration och jag är i upplösningstillstånd.

Har ni några tips på hur jag och min fästman kan gå till väga för att även jag ska få njuta/komma? Sex är alltid underbart och jag är kåt som en bock men det leder ingenstans. Jag behöver verkligen hjälp.

Tack på förhand! /Sara


Hur får jag orgasm med min fästman?


Att explodera i en skälvande orgasm tillsammans med en partner är det mest intima och känslomässiga man kan uppleva. Men, orgasmer kan också vara ett olidligt stressmoment under sex, speciellt om de vägrar att inträffa när man vill det som mest.

Innan jag berättar om ett par trick som kommer att öka dina orgasmchanser finns det två mycket viktiga fakta som jag vill att du känner till först.

Det är ovanligt att kvinnor uppnår orgasm genom enbart penetration

Man kan lätt få intrycket av att allt som behövs för att komma som hetero-kvinna är en sexpartner som är tillräckligt välutrustad och sexuellt uthållig för att pumpa dig till orgasm – så är inte fallet! Väldigt få kvinnor har förmågan att uppnå orgasm genom enbart penetration. En överväldigande majoritet av oss behöver direkt stimulera klitoris på något vis för att komma.

Att stressa fram en orgasm är extremt svårt

Som sexpert kan jag ibland tycka att vi pratar för mycket om orgasmen och för lite om sexet. Att komma är inget man ska fokusera på under sex, man ska fokusera på att ha en underbar stund tillsammans med sin partner. Att ligga med hårt stängda ögon och försöka krysta fram en orgasm samtidigt som man tänker; Nu måste jag komma, nu måste jag komma, nu MÅSTE jag fan komma! är precis lika effektivt som att ligga i sängen och tänka; Nu måste jag fan somna! när man ska till att sova. Det går helt enkelt inte. Inget jagar en orgasm längre bort än stress och press.
[irp]Med det sagt, här kommer ett par tips som kommer hjälpa dig på orgasmtraven när du har sex med din partner.

Ta ansvar för din egen njutning

Att det är mannens jobb att få kvinnan att komma och kvinnans jobb att stöna högt och se sexig ut under sex är en förlegad och gammal blid som inte håller 2017. Varje människa har ansvar för sin egen njutning, vilket innebär att det är upp till dig att se till att du får en orgasm under sex. Det kan låta hårt, men så är det. Även om din fästman är den bästa älskaren i världen och du älskar honom över allt annat.

Börja onanera

Det blir extremt mycket enklare för dig att få en orgasm tillsammans med din partner om du kan få en orgasm med dig själv först – så enkelt är det. Så, get in the mood, lägg dig bekvämt, säg ”tjabba, tjena, hallå” till din lilla pärla och börja klittra! Jag vet att jag låter som en gammal hippie-tant när jag säger ”utforska dig själv”, men det är precis det du ska göra om du vil kunna få en orgasm med din partner. Upptäck vilken stimulans du tycker är skönast och framförallt vart du njuter av att bli berörd. Massera din klitta med saliv eller glidmedel under ett par minuter, förlora dig i känslan. Nu har inte du uttryckt dig på detta viset, men jag vill bara flika in att jag har hört alldeles för många kvinnor säga ”Jag behöver inte onanera, jag har partner”, vilket – by far – är den värsta inställningen man kan ha till sin egen njutning. Ingen kan lära dig mer om dina orgasmer än du!

Tips!
Att hitta rätt vibrator är väldigt viktigt. Har man en känslig klitoris kan vibrationer vara för intensiva för att ge orgasmisk njutning. Då är det bättre att testa på sugande sexleksaker som Womanizer eller Satisfyer. Är din klitoris okänslig behövs starka vibrationer, och inget ger starkare vibrationer är en wandvibrator från DOXY.

Köp en sexleksak

Jag rekommenderar varenda kvinna att köpa sig en klitorisvibrator av något slag. Det är ett kostnadseffektivt och roligt sätt att snabbt öka ditt välbefinnande på! Det går alldeles utmärkt för många kvinnor att enbart använda sina fingrar för att stimulera klitoris, men en vibrator kan underlätta klittrandet och öka dina chanser till orgasm. Använder du en vibrator blir stimulansen mot klitoris mer konstant och intensiv, och det enda du behöver fokusera på är känslan av njutning.

Stimulera din klitoris under sex

Att använda krämer som gör klitoris mer känslig kan vara en god tanke. Men! Det spelar ingen roll hur känslig din klitoris är om den ändå inte får någon stimulans. Keep it simple, börja stimulera din klitoris med en vibrator eller med dina fingrar samtidigt som du bin partner glider inte och ut ur dig och lägg undan krämen för ett ögonblick. Fungerar inte det så prova en starkare vibrator tillsammans med krämen under sex.

Fokusera på yttre stimulans

På engelska pratar men ibland om intercourse och outercourse, det vill säga; stimulering av insidan och utsidan av kroppen. För oss kvinnor är den yttre stimulansen av klitoris, blygdläppar och slidöppning viktigare än stimulansen inuti slidan (om man vill uppnå orgasm). Om du blivit bekväm med att få orgasmer på egen hand (bokstavligt talat) kan det vara en skön idé att låta honom ge dig oralsex eller smeka dig samtidigt som han glider in och ut ur dig. Kanske kan du låta honom sköta vibratorn?

Inse att varje dag inte är en orgasmdag

Ibland når man helt enkelt inte orgasm under sex. Det behöver inte innebära att något var fel under sexet, eller att sexet var onödigt eller värdelöst. Om orgasmen inte kommer så grubbla inte för mycket över det. Försök igen en annan gång.

Stort tack för din fråga, Sara! Du ger röst åt väldigt många kvinnor som sitter i en liknande situation som du. Vi på Lustfyllt skickar dig en liten rockig bulletvibrator från Rocks Off som tack och förhoppningsvis en liten hjälp på traven. Återkom gärna med hur det går för dig och din partner i jakten på orgasmer!