inte-attraherad-av-partner

5 saker du måste veta om din vibrator

Sugande sexleksaker som stimulerar klitoris eller ollonet genom omsluta kroppsdelen och sedan variera snabbt mellan ett starkt och lätt vakuum är en helt ny kategori av sexleksaker som ökar i popularitet – framförallt bland kvinnor som upptäckt de prisbelönta sexleksakerna av Womanizer och Satisfyer.


5 snabba fakta om vibratorn


Wandvibratorer anses som den starkaste typen av vibrator eftersom de oftast är sladdrivna och därför kan ha en starkare motor än batteridrivna vibratorer.

Men, vibratorer är fortfarande den populäraste typen av sexleksak bland svenska kvinnor – och det är inte så konstigt. Vibratorer kommer i alla former och storlekar. Färger och prisklasser. Batteridrivna vibratorer och strömdrivna vibratorer. Letar man tillräckligt länge hittar nästan alla kvinnor en vibrator som passar just hennes smak och känslighet.

Eftersom vi nyss firat internationella orgasmdagen (8 augusti varje år) är det på sin plats att skriva en liten artikel om verktyget som ger så många underbara orgasmer rumt om i landet – vibratorer. Här kommer fem spännande saker som du inte visste om vibratorer.
1.

Vibratorer användes för att behandla mental ohälsa

Tro det eller ej, men den första vibratorn utvecklades som ett terapeutisk behandlingsverktyg för kvinnor som hade diagnostiserats med hysteri (ett falskt medicinskt tillstånd) [1]. Läkare brukade behandla ”hysteriska” kvinnor på sina kontor genom att onanera dem till orgasm för hand. Man trodde nämligen att hysteri var ett symptom av ett ”otillräckligt könsliv”. Vibratorn uppfanns för att korta ner längden på dessa ”behandlingar” så att läkarna kunde behandla fler patienter. Detta är tyvärr inget skämt!

2.

Killar kan också använda vibratorer

Det är lätt att man kategoriserar vibratorn som en sexleksak för kvinnor, men det är felaktigt. Vibratorer används inte bara av kvinnor – många män använder dem också. I en nyligen genomförd nationell undersökning rapporterade ungefär en fjärdedel av amerikanska män att de använt en vibrator under det gångna året [2]. Nästan hälften av dessa män rapporterade att de någon gång testat en vibrator. Cobra Libre är en väldigt populär penisvibrator som vi recenserat här på Lustfyllt.

3.

Kan en vibrator vara beroendeframkallande?

Somliga kvinnor använder sin vibrator så ofta att de oroar sig för att de ska bli ”beroende” av den. Det finns ingen anledning att tro att kvinnor som använder vibratorer regelbundet blir ”beroende” av dem. Faktum är att forskning tyder på att kvinnor som använder vibratorer tenderar att rapportera förbättrad sexuell funktion och färre sexuella problem [3]. Det är också värt att nämna att män som använder vibratorer också rapporterar bättre sexuell funktion.

4.

Könssjukdommar kan spridas via din vibrator

Av hälsoskäl är det förmodligen bäst att inte låna ut din vibrator till andra människor. Forskning tyder på att spår av HPV (även efter rengöring) ibland kan leva kvar på ytan av sexleksaken, speciellt om sexleksaken har räfflade ytor av gummi eller ”gel-material”. Så, var försiktig när du delar dina sexleksaker med andra, för sexuellt överförbara sjukdomar kan spridas via sexleksaker – omslut dem i en kondom!

5.

Det finns väldigt avancerade vibratorer

Vibratorer må ha en lång historia, men de fortsätter att utvecklas på fascinerande sätt. Bland annat blir de mer och mer högteknologiska. Du kan till exempel köpa en vibrator som också fungerar som väckarklocka – placera den innanför dina underkläder före du går och lägger dig så väcker den dig när morgonen kommer. För par i långdistansrelationer finns det fjärrstyrda vibratorer (som We-Vibe Sync) som tar cybersex till en helt ny nivå.

Om du inte har en vibrator borde du skaffa dig en nu!

Jag rekommenderar varje kvinna att köpa sig en vibrator. Det är en fantastisk intimprodukt som – med väldigt stor säkerhet – kommer förbättra både ditt självförtroende, ditt välmående och din förmåga att få orgasm under sex. Till ett väldigt lågt pris dessutom. Det finns vibratorer att köpa för under 50-lappen i de flesta välsorterade sexbutiker på nätet.

Har du använt en vibrator någon gång? Äger du en själv? Berätta om dina erfarenheter i en kommentar nedan. Det är alltid 100% anonymt att kommentera på Lustfyllt!

Källor
[1] Maines, R. P. (1998). The Technology of Orgasm: ”Hysteria”, the Vibrator, and Women’s Sexual Satisfaction. Baltimore, MD: The Johns Hopkins University Press.

[2] Reece, M., Herbenick, D., Sanders, S. A., Dodge, B., Ghassemi, A., & Fortenberry, J. D. (2009). Prevalence and characteristics of vibrator use by men in the United States. Journal of Sexual Medicine6(7), 1867-1874.

[3]  Davis, C. M., Blank, J., Lin, H. Y., & Bonillas, C. (1996). Characteristics of vibrator use among women. Journal of Sex Research33, 313-320.