inte-attraherad-av-partner

5 tecken på att det är dags att göra slut

Att ha en pojkvän eller flickvän i dagens samhälle är en norm, något som de flesta killar och tjejer stävar efter. Ibland kan vår längtan efter en ha kärlekspartner i våra liv vara så stark att struntar i om förhållandet vi befinner oss i verkligen är rätt eller inte. Rädslan för att utså en uppslitande separation, bli ensam och inte längre leva upp till den partnernorm som finns i samhället gör att vi klänger oss fast vid förhållanden som sedan länge är döda. Visst försvinner den där nykära känslan efter ett tag och visst har även de bästa kärleksförhållandena toppar och dalar, men det finns faktiskt en gräns där saker i ett förhållande har gått för långt för att räddas, en gräns när det är dags att klippa banden och gå vidare. Det finns en tid då det är dags att göra slut och gå vidare. Här kommer 5 tecken på att det är dags att göra slut!

[irp]
1.

Vi har ingen plan för framtiden

Om du och din älskling brukade prata om framtiden med entusiasm i rösten, men nu knappast kan lägga upp planer för vad ni ska göra i helgen. Om ni brukade prata om hur ert bröllop ska se ut och vad era barn ska heta, men nu mest får ångest av att prata om precis det. Då! är det dags att börja tänka på att göra slut. Känner ni ingen glöd när ni tänker på er framtid tillsammans, finns det ingen poäng med att vara tillsammans. Var ärlig mot dig själv och ställ dig frågan; kan jag verkligen se mig själv tillsammans med min pojkvän / flickvän i framtiden? Om svaret är nej och du inte kan se dig själv dela en framtid med din partner är det dags att tänka på refrängen och skiljas.

2.

Min partner börjar gå upp i vikt

Om du tidigare såg på din partners kropp och kände het åtrå flöda genom dina ådror, men nu märker att hans / hennes kropp börjat förfalla är ett klart tecken på att förhållandet börjar ta slut. Visst är det få förunnat att bibehålla en 20-årings kropp när man är 45, men om din flickvän eller pojkvän tidigare velat vara fin för dig men nu struntar i vad du tycker om utseendet finns det säkert andra saker med dig som din partner också struntar i. Om du inte har något intresse för att hålla dig i form för din egen eller din partners skull är det ett klart tecken på att något måste förändras i ditt liv. Separera och hitta någon som du vill vara fin för igen.

3.

Vårt sex är tråkigt

Att ha ett tråkigt sexliv är bland det mest förödande och tärande i ett förhållande. Om du upprepade gånger varit tydlig med hur du önskar att ert sexliv var och dina önskningar fortfarande går ouppfyllda är det dags att göra slut. Separera. Nu! Att gå sexuellt otillfredsställd kommer bara leda till ångest, dåligt självförtroende och kanske otrohet. Ett fungerade sexliv är 10% av ett förhållande, ett ickefungerande sexliv är 80% av ett förhållande. Därför är det väldigt viktigt att du och din partner kan tillfredsställa varandra när det kommer till sex. Om din flickvän inte vill göra det du vill i sängen så lämna henne, om din pojkvän inte förstår vad som får dig att njuta så lämna honom. Livet är för kort för att stå ut med ett haltande sexliv!

4.

Min partner pratar inte med mig

Visst, ni pratar inte om era framtidsplaner, men om ni inte pratar med varandra alls längre (om annat än tråkiga vardagliga saker) finns det inget hopp. Om du brukar svara på sms direkt efter att du läst dem, men gärna väntar (eller helt struntar i) att svara om det är din pojkvän / flickvän som skickat är det dags att rannsaka dig själv. Hur viktig är han / hon för dig egentligen? Din pojkvän / flickvän ska vara en av de viktigaste personerna i ditt liv, en person som du ska kunna dela nästan allt med. Den person du går till först för att söka stöd om något tråkigt händer och den första du går till för att dela din glädje. Är det inte fallet kanske det är dags att göra slut och hitta någon annan som du kan kommunicera med på riktigt – med glädje!

5.

Min kille pratar med sitt ex

Om din pojkvän eller flickvän helt plötsligt tar upp kontakten med sin exflickvän eller expojkvän är det ett tydligt tecken på att något inte stämmer. Kanske längtar din pojkvän / flickvän tillbaka till sitt förra förhållande? Kanske var det bättre innan? Oavsett är det dags att prata om varför den gamla relationen väckts till liv igen. Det kan vara ett tecken på att det är dags att göra slut.