ska-jag-skriva-till-honom

Ska jag skriva till honom?

Klockan är 22.09 och du sitter där i din pyjamas med mobilen i handen och undrar ”ska jag skriva till honom eller inte”. Han gör dig väldigt nyfiken. Ni samarbetar alltid bra tillsammans på jobbet, utbyter alltid skratt och leenden i korridoren men har aldrig riktigt haft en anledning till att skapa en djupare kontakt med varandra. Ju mer du försöker att inte tänka på honom, desto mer tänker du på honom och desto mer vill du fatta telefonen och skicka ett meddelande till honom, men du vill inte verka desperat.

Efter en lång stund spenderad på att försöka motstå frestelsen och mycket tänkande och grubblande på för och nackdelar med att kontakta honom har jag kommit fram till att du borde skriva till honom. Skriv till honom eftersom du är nyfiken på vad ett djupare samtal kan leda till. Man missar garanterat alla möjligheter man inte tar, så låt oss prata om varför du också bör skriva till din crush och hur du kan gå tillväga.


Ska jag skriva till honom eller inte?


Först och främst, vad är det värsta som kan hända om du skriver till honom? Att han inte svarar, att du inte vet vad du ska säga till honom. Eller kanske ännu värre; att han skriver något till dig som förstör din bild av honom som en mystisk, chardig och tilldragande man? Visst finns det en möjlighet att allt detta händer, men so what? Världen går inte under och du kan vara väldigt säker på att det inte skulle förstöra er jobbrelation heller.

Därtill väger möjligheterna mycket tyngre än alla potentiella nackdelar. Jag menar, i bästa fall kommer du sitta uppe och skriva med honom hela natten. Han kommer visa sig vara precis så charmig och världsvan som du hela tiden trott när du spanat in honom på avstånd med kaffekoppen i handen. Om du skriver med honom kanske de där latenta fjärilarna i din mage väcks till liv och börjar fladdra och kanske händer till och med samma sak hos honom.

Du ska inte gå så långt som att fantisera om ett förhållande riktigt ännu (i alla fall ska du försöka att inte göra det för mycket), vem vet vad som händer, men om du skriver till honom har du i alla fall givit ödet en chans att leverera en spännande framtid med kärleksfulla upplevelser till dig. Vad mer kan du göra än att ge över öppet mål?

Vågar jag skriva till honom?

Allt handlar om att våga skriva, vilket du verkligen borde. Våga, menar jag. Du har ingen anledning till att inte våga. Ni har som sagt utbytt många små fina leenden med varandra, så grunden finns där. Du känner dig på topp. Du har aldrig varit mer singel än vad du är just nu och aldrig varit så positivt laddad med extrovert energi som nu. Okej, kanske du inte har allt på topp. Vågen visar lite för mycket och viss tonårsacne har börjar bryta ut här och var i ansiktet trots att du är tjugo-nånting. Men, någonting i ditt liv måste ta en romantisk och spännande sväng nu. Det är dags att leka lite med kärlek igen och du är värd att älskas och att åtrås. Självklart vågar du skriva med honom.

Vad ska jag skriva till honom?

Av vår relationsexpert har jag lärt mig att killar uppskattar humor och lättsamt prat (efter snygg kropp, ungdomligt utseende och allt det där andra som vi väljer att bortse ifrån just nu).

Så, borde du skriva till honom om jobbet kanske. Nej, det blir för tråkigt. Om du skriver till honom om jobbet kommer han koppla ihop dig med den tråkiga miljön som ni går omkring i åtta timmar om dagen. ”Gör hon inget annat?” kommer garanterat poppa upp i huvudet på honom. Vad ska jag skriva till sin crush?

Nej, du behöver inleda konversationen med något annat. Låt se, hans Facebook skvallrar en hel del om vad han har på gång i livet. En perfekt grund till ånga intressanta samtalsämnen med andra ord. Ta en ordentlig scroll ner för hans tidslinje, men inte för långt. Du vill inte gräva upp något obetydligt gammalt minne som han själv knappast kommer ihåg. Det skulle få dig att framstå som en riktigt läskig stalker, vilket du också är på sätt och vis när vi tänker närmare på saken.

Han adopterade en hund för ett par månader sedan – Simba. Kanske borde jag skriva till honom och höra hur det går med adoptionen? Att han adopterat en hund är för övrigt en fantastisk indikator på att han är just så omtänksam som du fått för dig.

Ska jag fråga ut honom på dejt?

Eller, kanske borde du skriva till honom för att fråga ut honom på en riktig dejt? Jag menar, samtal gör sig bäst i verkligheten. I alla fall tycker jag det. Man kan se varandras icke-verbala signaler, utbyta ögonkontakt och charma varandra på så många andra sätt. Fast nej, det är nog lite rakt på sak, kanske är han inte så rolig och underhållande som du inbillat dig under den senaste månaden när du i smyg dreglat över hur bra han ser ut i den där ljusa skjortan.

Kanske borde du skicka honom början på en ordvits? Det är ett avslappnat och löjligt sätt att inleda en konversation på. Det är så töntigt att det blir kul, fast det inte är det. På ett sarkastiskt sätt liksom. Det visar att du har potential att göra oväntade saker (vilket är spännande) men också att du är sofistikerad nog att förstå och utnyttja sarkasm och ironi till din fördel – perfekt!

Nåja, vad du skriver är nog inte det viktigaste. Det viktigaste är hur du uppfattas av honom, vilket innebär att det du skriver inte bör utstråla riktigt så mycket desperat kärleksönskan som du just nu härbärgerar. Ta det lugnt med emoljis, skicka aldrig fler än 1 emoji per mening och aldrig fler 3 emojis per meddelande!

Ska vi dricka rött eller vitt vin?

Det återstårosé…

Kul, med tanke på att han har humor så kommer han nog uppskatta det. Du inleder samtalet med skämtet och sedan kanske du kan styra vidare samtalet till hans hund.

Han svarar inte

Han svarar inte på meddelanden – okej. Om han inte svarar med en gång får du helt enkelt spendera dina sista timmar av det här dygnet på annat – Netflix kanske. Se Tiger King en gång till. Kanske har han redan lagt sig? Han ser ju alltid så fräsch och utvilad ut varje gång du ser honom. Eller, så kanske han vill prata med dig, men inte just nu ikväll. Eller, så kanske han fick hjärtat i halsgropen av att du skrev till honom eftersom det är precis vad han hoppas på och själv samlat mod till att göra under flera månaders tid?

Oavsett anledning till att han inte svarar är två saker viktiga; inbilla dig inte att det beror på dig om du inte har anledning att tro det. Alltså, börja inte automatiskt sparka på dig själv bara för att han inte svarar. Du är rolig, du är spännande och du är vacker. Framförallt är du värd att pratas med. Just nu händer det något annat på hans front som du inte känner till och inte kan påverka – det är vad som håller honom ifrån att svara på dina meddelanden.

Det andra är att inte framstå som en kärlekssjuk, desperat galning. Har du skickat ett meddelande till honom som består har minst en aktiv fråga i sig (alltså, innehåller ett frågetecken) är det bara att vänta. Du har givit honom en anledning att skriva till dig – du undrar något. Bollen är hos honom nu och han måste passa den till dig igen för att du ska skriva ännu ett meddelande – det är regeln. Om du inte skrev ett meddelande med en aktiv fråga kan du gott vänta ett tag i alla fall, även om du kan skicka et till meddelande till honom (se till att det finns en aktiv fråga i meddelandet den här gången) utan att framstå som desperat.

Hur får jag honom att skriva till mig?

En annan strategi är att lägga ner det här grubblandet. Det sätter igång alldeles för många tankar såhär sent på kvällen. Kanske borde du få honom att skriva till dig istället? Fast det sätter igång lika många tankar. Hur får jag honom att skirva till mig? Ni har ju trots allt gått på samma arbetsplats i flera månader nu och varit vänner på Facebook minst hälften av den tiden utan att han skrivit ett enda ord till dig.

Nej, du är en handlingskraftig kvinna som vet vad hon vill. Du kommer inte sitta och bli en nucka i väntan på att han ska skriva till dig, det är uteslutet. Du skriver till honom, inget annat kommer på tal.

Så, ta mod till dig och skicka ett meddelande till honom. Vad ska man skriva till en kille? Detta är en fråga som vi alla tampats med någon gång, men tro mig när jag säger att det kommer lösa sig. Att skicka ett sms till honom visar att du är stark, självständig och tar för dig av vad du vill ha här i livet.