Tjock eller lång penis, vilken tycker tjejer är skönast?

Tjena! Jag är en ung man på 24 år som precis blivit singel efter ett 5 år långt förhållande. Sexlivet jag hade med mitt ex var bra, även om andra saker felade mellan oss kändes alltid sexet perfekt för oss båda. Hon fick alltid orgasm, ofta flera gånger, varje gång vi hade sex. Mitt sexuella självförtroende, eller vad man nu ska kalla det, har därför varit väldigt bra. Jag har aldrig känt mig otillräcklig eller ”liten”.

Nu när jag är singel har mitt sexuella självförtroende dock blivit mycket sämre. Det senaste halvåret har jag varit med 6 olika tjejer och ingen av dem har jag kunnat ge orgasm genom penetration. Det gör mig orolig över många saker. Kanske är jag inte så välutrustad och ”bra i sängen” som jag tidigare trott. Kanske var det bara mitt ex som tyckte jag var stor nog. Kanske vill tjejer generellt ha en mer välutrustad kille än mig.

Jag har en rätt lång och smal kuk. Alltid känt mig nöjd med längden. På senare tid har jag dock börjat oroa mig för tjockleken. Vissa säger att tjockleken spelar större roll än längden. Att tjejer föredrar en kort och tjock kuk framför en lång och smal. Vad stämmer? Många säger att längden inte har betydelse, men de nämner aldrig tjockleken. Kan det vara så att tjejerna jag varit med inte kommit för att jag helt enkelt är för smal där nere? Vad är viktigast för tjejer, tjock eller lång kuk? Tacksam för alla svar ni ger! /Danne


Är det viktigast att kuken är lång eller tjock?


Tack för din fråga. Danne har faktiskt helt rätt, det är ofta ett större fokus på penislängd än på penisens tjocklek. Detta gäller även bland forskare och vetenskapsmän- och kvinnor! Det har genomförts flera vetenskapliga studier på vilken typ och storlek av penisar som kvinnor föredrar världen över de senaste åren. Men, bara några av dem tar upp frågan om tjocklek. En stor majoritet av studierna fokuserar endast på vad kvinnor tycker och tänker om penisens längd.

Detta överdrivna fokus på penislängd blir extra besynnerligt när man läser de enda två studierna som frågar kvinnor om tjocklek vs. längd och inser att båda studierna pekar på att kvinnor tycker penistjockleken är viktigare än penislängden! Varför har vi hängt upp oss på penislängd? Borde vi snacka om penistjocklek istället?

I den första studien som publicerades 2002 frågade forskare från Nederländerna 170 sexuellt aktiva kvinnor om vilken penisstorlek de föredrog och vad som är viktigast för dem, penislängd eller penistjocklek [1]. Nedan kan du se det samlade resultatet.

Penislängd Penistjocklek
Väldigt viktigt < 1% 2%
Viktigt 20% 31%
Oviktigt 55% 49%
Helt oviktigt 22% 18%

Som du kan se ansåg majoriteten av kvinnorna i studien att både penislängd- och tjocklek var oviktigt för dem. Med andra ord hade inte storleken någon betydelse. Men, bland de kvinnor som ansåg att storleken faktiskt har betydelse var penistjockleken viktigare än penislängden.

I den andra studien som publicerades 2006 frågade forskare 556 sexuellt aktiva kvinnor från Kroatien om deras penispreferenser, alltså om penisstorleken hade någon betydelse för deras njutning och i så fall vilken faktor som var viktigast för dem, penislängd- eller tjocklek [2]. Resultatet var snarlikt det som kom av den första studien 2002. Kvinnorna svarade med andra ord att penisens tjocklek är viktigare än penisens längd. Den senare studien visade också på att kvinnors penispreferens beror på hur sexuellt aktiva de varit och hur mycket sexuell erfarenhet de har.

Vad innebär det då? Jo, de kvinnor som svarade att de haft 1 eller 2 sexpartners totalt svarade också att både penislängd och penistjocklek spelade lika stor roll. I och med att antalet sexpartners ökade, ökade också storlekens betydelse. De kvinnor som hade mest sexuell erfarenhet i studien svarade att penistjocklek är viktigare än penislängd när det kommer till njutning. Man kan alltså dra slutsatsen att varken penislängd- eller tjocklek spelar särskilt stor roll för kvinnor innan de har något att jämföra med. När kvinnor har ett gäng sexpartners att jämföra säker många att tjockleken är viktigare än längd.

Hur tjock ska en penis vara?

Så, sammanfattningsvis verkar det som att penislängd mycket riktigt spelar roll för somliga kvinnor, men att penistjocklek är viktigt för ännu fler kvinnor. Nu kanske du undrar som många andra killar – varför känner kvinnor såhär? Förmodligen ligger svaret i att kvinnor har långt fler nervändar rund slidöppningen än vad de har djupt inne i slidan. En tjockare penis kan med andra ord stimulera ett större område vid slidmynningen och dessutom ge lite klitorisstimulans på köpet, något som en långsmal penis kan ha svårigheter att göra i samma utsträckning.

En annan möjlighet är att kvinnor helt enkelt inte oroar sig så mycket för penislängden eftersom den genomsnittlige penisen är längre än vad den genomsnittlige slidan är djup, hängde du med? Penislängden kanske inte är så viktig för kvinnor på grund av att de flesta killar redan är tillräckligt långa.


95% av alla killar har en penis som är 9 till 22 cm lång. 4% av alla killar har en penis som är kortare än 8 cm. Medellängden på en svensk penis är 15 cm.


Nu kanske din följdfråga blir något i stil med Men, hur lång och tjock är den perfekta kuken då? och den frågan har jag redan besvarat till viss del i en tidigare artikel här på Lustfyllt som blev riktigt populär på Facebook. Om du vill läsa om hur stor den ”perfekta kuken” ska vara enligt tjejer själva kan du klicka på länken, om du är för lat kommer här en liten sammanfattning.

I en studie som publicerades förra året fick kvinnor en uppsättning av penismodeller i olika storlekar. De ombads sedan välja en favorit, alltså berätta vilken penisstorlek de hade föredragit på en partner [3]. ”Idealpenisen” för ett långvarigt förhållande var – enligt kvinnorna i studien – 12,19cm i omkrets. Den ”perfekta kuken” för ett engångsligg var 12,7cm i omkrets.

Dessa resultat stämmer nästan exakt överens med resultaten från en online-studie där 1 661 män fick mäta sina egna snoppar med ett standardiserat verktyg. Den genomsnittliga penisen var då 12,19cm i omkrets – perfekt [4]!

Sammanfattningsvis kan man alltså saga att kvinnor faktiskt bryr sig mer om kukens tjocklek än kukens längd. De flesta killar behöver dock inte oroa sig för detta eftersom den penistjocklek som kvinnor föredrar är den samma som genomsnittet. Tänk så passande!

Här kunde jag lätt avrunda min artikel, men det kommer jag inte göra. Jag vill återkoppla till Dannes mail först! Eftersom, i slutändan avgör varken kukens tjocklek eller längd hur bra älskare du är. Att ha bra sex handlar om att tillfredsställa varandras sexuella behov och det kan ta tid att fastställa exakt vilka behov ens partner har. Det kräver ofta övning, omtanke och en hel del snedsteg innan man har riktigt bra sex tillsammans. Ibland stöter man också på partners som man helt enkelt inte är sexuellt kompatibla med. Lite skämtsamt skulle jag rekommendera dig att ha sex med en tjej 6 gånger, istället för att ha sex med 6 tjejer en gång var. Det skulle förmodligen ge ett bättre resultat för både dig och tjejen.

Tycker tjejer bäst om en tjock eller lång kuk?

Sist men inte minst märkte jag också att du specifikt nämner orgasm genom penetration i ditt mail. Här vill jag återigen säga att de flesta tjejer inte får orgasm genom enbart penetration, de behöver annan stimulans av till exempel klitoris, g-punkten eller till och med bröstvårtorna. Om du enbart försökt ge dina kvinnliga sexpartners orgasm genom penetration är det inte så konstigt att orgasmerna uteblivit för deras del. Det har förmodligen inget med din penisstorlek att göra.

Det var allt för denna gången! Glöm inte att lämna en kommentar nedan och trycka på den stora blå gilla-knappen, det hade betytt allt för oss här på Lustfyllt! Ta vara på dig och glöm inte att ge sex tid.

Källor
[1] ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12429149

[2] link.springer.com/article/10.1007%2Fs10508-006-8989-7

[3] http://lustfyllt.se/dejting/hur-stor-kuk-penis-vill-tjejer-ha/

[4] Herbenick, D., Reece, M., Schick, V., & Sanders, S. A. (2013). Erect penile length and circumference dimensions of 1,661 sexually active men in the United States. The Journal of Sexual Medicine.

  Säger en killes händer något om hans penisstorlek?