Älskar han mig inte längre? Varför visar han inte att han tycker om mig? Detta är frågor som vi får till vår redaktion från betänksamma kvinnor titt som tätt. Många kanske inte inser att vi  killar visar vår kärlek på helt andra sätt än vad kvinnor gör. Ofta är vi killar inte lika verbala med våra känslor som tjejer är, till exempel. Det kan göra det lite svårt att känna av vart han står, om hans hjärta slår lika hårt för dig som ditt gör för honom. Men, vet du bara vilka saker du ska titta efter blir det betydligt enklare att avgöra om hans kärlek till dig är på riktigt eller mer som en kort flört. Precis som tjejer visar vi killar vår kärlek på olika vis. Här är ett par sätt som killar visar sin kärlek på, utan att säga så mycket.

Tecken på att han älskar mig


hur vet jag att han älskar mig

Han vill vara fysiskt nära dig

Oavsett om han lägger sin arm om dig, myser nära dig hemma i soffan eller kramar dig utan egentlig anledning är fysisk beröring och närhet från hans sida ett klart tecken på att han tycker om dig och värdesätter dig högt. Om han vill befinna sig nära dig, även om det är lekfullt och oskyldigt, skickar det klara icke-verbala signaler som du borde ta till dig.

Han tar med dig till sina vänner

Eller familj. När en kille tar med dig i den gemenskap som är allra viktigast för honom är det ett väldigt starkt tecken på kärlek från hans sida. Han vill att andra ska ta del av den lycka som du ger honom (och kanske vill han skryta med dig litegrann – på ett bra sätt – eftersom han är stolt över dig).

Han lyssnar på dig

En av de vanligaste kängorna vi killar får i ansiktet är att vi är dåliga lyssnare och inte kommer ihåg rätt saker. Jag ska vara ärlig nu och säga att detta inte är något genetiskt drag hos oss killar som inte går att ändra på. Faktum är att det handlar om hur intresserade vi är av dig som person! Om en kille verkligen ger dig sin uppmärksamhet, lyssnar och kommer ihåg saker som är viktiga för dig (stora som små) är han med största säkerhet förtjust i dig – helt utan att säga något.

  8 tecken på att du är en dålig flickvän

Han bryr sig inte om vad ni gör, så länge ni gör det tillsammans

Jaha, du behöver åka iväg till affären för att köpa lite grejer – jag hänger med! Om killen du hänger med hjälper dig på olika sätt och går ärenden med dig bara för att få spendera tid med är det hans sätt att visa dig kärlek. Tid är värdefullt och han väljer att spendera det på dig! Ska man ha ett givande förhållande behöver man göra lite vardagliga saker tillsammans och inte bara umgås under fester eller födelsedagar. Delar han även vardagens tristess med dig bör du se det som ett tecken på kärlek från hans sida.

Tecken på att han älskar dig


tecken på att han älskar mig

Han imiterar omedvetet dina rörelser och gester

Många människor blir så ”synkade” med sina partners att de börjar imitera gester, uttryck och hållning. Om du märker att han rör vid din arm strax efter att du rört vid hans, eller att han korsar benen strax efter att du korsat dina visar det att du har hans uppmärksamhet – oavsett om han vet om det eller inte.

Han frågar dig om råd

Om en kille frågar dig om råd när det finns ett beslut som han måste fatta innebär det att han bryr sig om din åsikt. Inte nog med det, han inser att du kan leda honom i vissa frågor och det är ett klart tecken på tillit och kärlek från en kille. Om en kille värdesätter dina åsikter innebär det att han värdesätter dig.

Han väljer presenter till dig med omsorg

Både män och kvinnor kan såklart ge varandra gåvor då och då som ett tecken på att man tycker om varandra, men de verkliga signalerna på kärlek ligger i detaljerna. En kille som verkligen bryr sig om dig kommer inte bara springa in i en blomsterbutik och köpa en slumpmässig bukett åt dig, han kommer köpa blommor som han vet att du gillar! Han kommer inte boka en random resa någonstans eller reservera bord på en random restaurang, han kommer välja resmål och restauranger som han vet att du tycker om. En kille som har kärlek till dig kommer välja presenter som fokuserar på dig.

Han kompromissar

Ett bra förhållande innebär att man kompromissar med sin partner. Ingen av parterna kan bry sig om sig själv hela tiden. En kille som är ute efter en kort fling kommer inte offra sin dyrbara tid på att göra saker som han inte känner för och han kommer inte förmodligen inte vara där för dig när du behöver honom, om det inte passar honom såklart. Gör han uppoffringar i sitt schema för dig bör du ta det som en klar kärlekssignal från honom. Han kommer bli glad av att du blir glad.

Jag vill tillägga att det inte handlar om att vara någon ”dörrmatta”. Ibland har man viktiga saker i sitt eget liv som krockar med sin partners liv och det finns inte så mycket man kan göra åt det.

Hur visar killar kärlek?


killar tecken på kärlek

Han får dig att känna dig trygg

Män är beskyddande. hundratusentals år av social och biologisk evolution gör att det faller sig naturligt för oss att beskydda dem vi älskar, oavsett om de behöver det eller inte. Det kan innebära att han skyddar dig mot fysisk skada eller emotionella påfrestningar om han känner starkt för dig.

En kille som älskar dig och bryr sig om dig kommer få dig att känna dig trygg. Du kommer aldrig behöva tvivla på om han kommer vara där för dig om stunden kräver det. Han kommer stå vid din sida när han måste, han kommer ställa sig framför dig när han måste och han kommer ställa sig bakom dig när han måste – enkelt! En kille som bryr sig om dig och älskar dig kommer vara din lagkamrat.

Han ler efter att ni kysst varandra

Du vet vad jag menar…

Slutligen, en kille som älskar dig kommer få dig att känna dig älskad på sitt eget vis. Om han bryr sig om dig på riktigt kommer du känna av det, om han inte bryr sig om dig kommer du känna av det också.